بدون همراهی نخبگان نمی توان شعار مقابله با تکفیر سر داد

ابراهیمیان با بیان اینکه دشمن امروز به گفتمان وحدت و تقریب حساسیت دارد و حساب شده علیه آن عمل می کند، گفت: نمی توان شعار مقابله با تفکرات تکفیری افراطی را سر داد مگر آنکه دست کمک به سوی نخبگان حوزه و دانشگاه دراز کنیم.

«حجت الله ابراهیمیان» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان و در تبیین نقش فعالیت های علمی آکادمیک در مبارزه با قرائت سلفی تکفیری از اسلام، اظهار کرد: با توجه به سابقه حضور در پاکستان و اندونزی به عنوان رایزن فرهنگی، می دانم دشمن امروز به گفتمان وحدت و تقریب حساسیت دارد و حساب شده علیه آن عمل می کند.

 

معاون پژوهش دانشگاه مذاهب اسلامی اضافه کرد: یعنی همان نقطه ای که امام راحل روی آن دست گذاشتند و امروز مقام معظم رهبری طلایه دار آن در جهان اسلام هستند اما دشمنان ما و همدستان به ظاهر اسلامی آنها مثل عربستان، در خلاف جهت آن حرکت و عمل می کنند.

 

وی جهل را از دشمنان باطنی امروز جهان اسلام دانست که دشمن سعی در دامن زدن به آن دارد و گفت: راه برون رفت از این چالش عظیم، فعالیت های آکادمیک با محوریت قرآن و سنت است. یعنی باید در همه مجامع علمی نه فقط مربوط به علوم انسانی بلکه در دانشگاه های فنی، علوم پایه و نیز هنر، قرآن و آمیخته های سنت را از مکتب اهل بیت علیهم اسلام را کشف و شناسایی، استخراج و به جامعه عرضه کنیم.

 

ابراهیمیان اضافه کرد: اگر چنین شود و همه دلسوزان عرصه علم به میدان بیایند دیگر شاهد فضای کج اندیشی درباره فهم دین و قرآن نخواهیم بود و جهالت کنونی که جنایاتی را در سایه تکفیر رقم می زند، از بین می رود.

 

وی با تاکید بر لزوم تقویت این گفتمان و درک و فهم درست از مفاهیم دینی در محافل علمی آکادمیک جهان اسلام، ابراز کرد: وقتی از علم در رفع معضلی همچون تکفیر سخن می گوییم باید سراغ صاحبان علم برویم و صاحبان علم در مجامع علمی یعنی دانشگاه و حوزه رشد می کنند. نمی توان شعار مقابله با تفکرات تکفیری افراطی سر داد مگر آنکه دست کمک به سوی نخبگان علمی و دانشگاه و حوزه ها دراز کنیم لذا این نهادهای علمی باید فعال بوده و در این باره دغدغه داشته باشند.

 

معاون پژوهش دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: حتماً و قطعاً راه نجات با این افکار جمود و افراطی توجه به عالمان علمی و تبلور شخصیتی آنها در مجامع علمی است که با تبیین معارف اصیلِ برگرفته از قرآن و سنت راه را بر برداشت و قرائت ناصحیح و ناصواب از سد می کنند.

 

وی با تاکید بر لزوم جهت گیری مجامع علمی آکادمیک به سوی گفتمان وحدت و تقریب، خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه مطالعات حقوق بشری می گویم که باید توجه به وحدت و تقریب در کشور برای تک تک افراد به عنوان یک حق در نظر گرفته شود. شاید نهادی خاص مثل یک دانشگاه، یک سازمان و یا یک مرکز به این گفتمان توجه کرده باشد اما این ها کافی نیست بلکه باید هر یک از مسلمانان به دیده حق به وحدت و همگرایی توجه کنند تا اینچنین تفرقه که سبب بدبختی است از جامعه اسلامی حذف شود.

کد خبر 766513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha