تربیت دانشجوی کاردان ماهر وظیفه اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای است

مهدی با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید در مهارت‌افزایی، کارآفرینی، حضور در بازار کار و تولید محصول حرف جدی برای گفتن داشته باشد، گفت: تربیت دانشجو به عنوان کاردان ماهر از اهداف این دانشگاه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «رضا مهدی» در سفر خود به گیلان در نشست با مدیران دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای استان، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای، تنها با تخته، کلاس و درس ارتباط ندارد بلکه دانشگاهی مولد است و فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی از همان ترم اول می‌توانند مشغول به کار شوند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه انتظار از دانشگاه فنی و حرفه‌ای بسیار بالاست، تاکید کرد: ما باید با کمک دولت، مجلس و مراکز صنعتی به شکلی متفاوت از دانشگاه‌های دیگر قدم برداریم.

وی با بیان اینکه دانشجوی دانشگاه فنی و حرفهای باید مولد باشد، افزود: این دانشجو باید مهارت داشته و کارآفرین باشد و نه تنها برای خودش بلکه برای دیگران هم بتواند شغل ایجاد کند.

مهدی با بیان اینکه آمار بیکاری متاسفانه در کشور قابل تأمل است، تصریح کرد: یکی از کارهای مهمی که دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید انجام دهد، مقابله با معضل بیکاری برای قشر جوان است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه متاسفانه 30 درصد از فارغ‌التحصیلان کشور به شغل مناسب نمی‌رسند، خاطرنشان کرد: این مسئله یک خطر مهم و مشکل ملی است که دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید در زمینه تربیت دانشجوی مهارتی تلاش کند.

وی به مشکلات و پیامدهای بیکاری اشاره کرد و گفت: طلاق، اعتیاد و آینده تاریک از پیامدهای بیکاری است که دانشگاه فنی و حرفه ای تلاش می‌کند در این زمینه قدم‌های مثبتی بردارد.

مهدی با اشاره به اینکه هدف دانشگاه فنی و حرفه‌ای، ارتقای کیفیت زندگی دانشگاهی دانشجویان است، اظهار کرد: این هدف به معنی این است که تحصیل دانشجو اعم از مهارت‌آموزی و کارگاه در کنار خدمات رفاهی از جمله خوابگاه، غذا و فعالیت‌های فرهنگی در سطح خوب باشد.

وی به ارتباط دانشگاه فنی و حرفه‌ای با بازارکار وجود جسارت در دانشجویان اشاره کرد و گفت: دانشجوی دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید در جامعه حرف جدید برای گفتن داشته باشد و کالای جدید تولید کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور افزود: دانشگاه فنی حرفه‌ای باید در مهارت‌افزایی، کارآفرینی، حضور در بازار کار و تولید محصول حرف جدی برای گفتن داشته باشد.

دانشجوی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کاردان ماهر است

مهدی با بیان اینکه هدف و رسالت دانشگاه فنی و حرفه‌ای را داشتن کارگاه و آزمایشگاه مناسب دانست و خاطرنشان کرد: تربیت دانشجو به عنوان کاردان ماهر از دیگر اهداف این دانشگاه است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در ادامه با اشاره به اینکه چابک‌سازی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در دستور کار است، تصریح کرد: در کنار چابک‌سازی، به دنبال استانی‌شدن دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستیم.

وی به اشتراک‌گذاری امکانات دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به صورت استانی و منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای باید از ظرفیت کارگاهی و سالن‌های ورزشی یکدیگر استفاده کنند.

مهدی با بیان اینکه هیچ مدیری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای نباید به فکر پشت میزنشینی باشد، تاکید کرد: دانشگاه فنی حرفه‌ای، دانشگاه مهارت‌ و کارآفرین است و دانشجو برای پشت ‌میزنشینی تربیت نمی‌کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور، خاطرنشان کرد: اعتبارات و امکانات دولتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای به هیچ وجه، متناسب با نیازها آن و قابل مقایسه با دانشگاه‌های مشابه نیست.

 

* دانشگاه فنی و حرفه‌ای، ۵۰۰ هیئت علمی دارد

وی متوسط سرانه بودجه فرهنگی و ورزشی دانشگاه فنی و حرفه ای برای هر نفر را، 10 هزار تومان در سال عنوان کرد و گفت: این میزان در دانشگاه‌های دولتی کشور، حدود 145 هزار تومان، یعنی 14 برابر است.

مهدی، اظهار کرد: بودجه سرانه خدمات رفاهی دانشجویی شامل خوابگاه و سلف‌سرویس و ... برای دانشگاه‌های دولتی برای هر نفر در سال، یک میلیون 350 هزار تومان است که این رقم در دانشگاه فنی و حرفه‌ای، حداکثر 700 هزار تومان و بسیار کم است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه متقاضی برای خوابگاه و امکانات رفاهی بالا ولی بودجه کم است، تاکید کرد: با وجود همه کمبودها در سال جاری، سه میلیارد تومان بودجه در سراسر دانشگاه فنی و حرفه‌ای در حوزه فرهنگی توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای، 500 هیئت علمی در سراسر کشور دارد که با استانداردهای وزرات علوم با کمبود مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: این تعداد تا پنج هزار هیئت علمی، قابل افزایش است.

مهدی با اشاره به اینکه خوابگاه و رستوران‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سراسر کشور ضعیف هستند، بیان کرد: طی سال جاری، برای تجهیز و نگهداری خوابگاه و رستوران‌ها داشنگاه‌های فنی و حرفه‌ای در سراسر کشور، حدود 25 میلیارد تومان هزینه شده است که بسیار کم است و نیازهای بیشتری در این زمینه وجود دارد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور، اذعان کرد: اخلاق‌مداری و ادب باید در تعامل با دانشجو رعایت شود و چنانچه در تعامل با داشنجو اخلاق وجود نداشته باشد، تمام گفته‌ها و یافته‌ها به هدر می‌رود.

* دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دنبال تربیت نیروهای کاردان است

در ادامه نشست، علی اوسط اکبری مقدم با اشاره به اینکه افرادی که با اخلاص به دنبال خدمات‌‍‌رسانی در حوزه خود هستند، انسان‌های ارزشمندی‌اند، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک دانشگاه نوپا است که همه باید به این دانشگاه کمک کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای تنها دانشگاهی است تنها به مسائل تئوری نمی‌پردازد، افزود: این دانشگاه به دنبال این است که نیروهای کاردان تعلیم‌داده و وارد اجتماع کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال صنعت بهتر در آینده هستیم، باید در حوزه‌های مختلف باید به رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای بپردازیم.

اوسط اکبری مقدم با اشاره به اینکه باید به داشته‌های خود باور داشته  و مطالبه‌گر باشیم، تاکید کرد: با وجود مطالبه‌گری باید برای بهترین‌ها تلاش کرده و حرکت به سمت پیشرفت داشته باشیم.

وی تاکید بر اینکه ما تا امروز فقط منابع تامین کردیم و ساختیم ولی در حوزه نگهداری کاری نکردیم، اظهار کرد: تمام فضاهای آموزشی و غیر آموزشی در سطح کشور از مقوله تعمیر و نگهداری، رنج می‌برد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با اشاره به احداث سالن ورزشی با سرمایه گذاری خیرین در مجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای، تصریح کرد: ظرفیت خیرین به مراتب بیشتر از سرمایه گذاری دولتی است و از این ظرفیت نباید غافل شویم.

* تحصیل ۷هزار دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای گیلان

در ادامه نشست، رسول شمشادی، با اشاره به وجود مشکلات در دانشگاه فنی و حرفه‌ای گیلان، اظهار کرد: با این وجود همه پرسنل دانشگاه، خدمت صادقانه را سرلوحه کار و وظیفه خود می‌دانند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گیلان با بیان اینکه حدود هفت هزار دانشجو در دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای سراسر گیلان مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: همچنین دانشگاه فنی و حرفه‌ای گیلان دارای 7 دانشکده و 28 عضو هیئت علمی است.

وی حفظ ارتقاء و جایگاه دانشگاه و پیشرفت در تربیت و مهارت‌پروری دانشجویان را مورد تاکید قرار داد و گفت: تلاش داریم تا سال 98، برنامه‌های بهتری در راستای تربیت دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای داشته باشیم.

شمشادی، به نقش کلیدی، دانشگاه فنی حرفه‌ای در کارآفرینی و ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: تلاش داریم در آینده در این زمینه به شکل پویاتری، قدم برداریم.

کد خبر 765885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha