به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «زهرا افتخاری» امروز (چهارشنبه 24 بهمن) در آیین اختتامیه جشنواره منطقه ای قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در شیراز با بیان اینکه داستان زمانی به وجود می آید که تعادل زندگی به هم می خورد، گفت: وقتی یک حس خوب مثل دوستی، شجاعت، تنهایی، دلاوری، وطن دوستی، مذهب، ولایت و غیره در انسان ایجاد می شود، انگیزه ای می شود تا انسان بتواند داستان خود را بسازد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس افزود: وقتی فکر تازه ای می آید، داستانی شکل می گیرد و وقتی داستان می آید انسان یک انسان دیگری می شود.
وی با اشاره به اینکه داستان در دل روابط انسانی و اجتماعی شکل می گیرد و داستان در دسترس ماست تا انسان را بشناسیم و بفهمیم که هر کسی را با داستان زندگی اش می توان شناخت، بیان کرد: قصه ها آمیختگی دو اصل خیال پردازی و واقع گرایی هستند اگر این دو اصل درست آمیخته شوند، قصه های خوبی ساخته و پرداخته می شوند.
افتخاری ایران را اولین مرکز قصه گویی در جهان برشمرد و گفت: ایرانیان از پنج هزار سال پیش با داستان مأنوس بودند، تأثیر ادبیات فارسی در فرهنگ و اقوام گوناگون پابرجاست، زیرا قصه های ما از داستان های مولوی کلیله و دمنه، عطار، قابوس نامه و هزار و یک شب و غیره شکل می گیرد.
گفتنی است در این جشنواره علاوه بر نقالی و شاهنامه خوانی ساینا شکیبا و آیگین کشتکار دو کودک کتابخوان و قصه گویی فاطمه زارع (شخصیت قصه گوی معروف به خانوم دوسی)، از برگزیدگان این جشنواره قدردانی شد، در این مرحله فاطمه مظفری و زهرا حیدری همیاران کتابدر استان فارس، شایسته تقدیر شناخته شدند.
همچنین در بخش عمومی نیز خدیجه جولایی از بوشهر، صفیه شرفی از هرمزگان، صدیقه صمصامی، سعیده عزیزی و مریم کشتکار از استان فارس و اعظم منوچهری راوری از استان کرمان برگزیده شدند، طوبی شیرکانی از بوشهر و سهیلا ملک محمدی از استان کرمان نیز برگزیدگان بخش ویژه این رقابت بودند.
نظر شما