به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دونالد ترامپ از زمان تصدی ریاست جمهوری آمریکا در تلاش بوده اجماعی علیه ایران ترتیب دهد.
در همین رابطه تمام توان هود را برای همراهی اروپا با آمریکا د خروج از برجام به کار گرفت اما د. نهایت به هدف خود دست نیافت. پس از آن در چند جلسه تلاش کرد شورای امنیت سازمان ملل را با خود علیه ایران همراه کند و در این زمینه نیز به هدف اصلی خود یعنی صدور قطعنامه ضد تهران نرسید.
این ها باعث شد تا ترامپ برنامه های تبلیغاتی خود علیه ایران را بر منطقه خاورمیانه سوار کرد و طرح ایجاد ناتوی عربی علیه ایران را پی ریزی کرد. این طرح تا به امروز نتوانسته جان بگیرد و امیدهای ترامپ را زنده کند از این رو او به فکر برگزاری یک نشست سیاسی ضد تهران افتاد.
نشست ورشو که از امروز در لهستان کلید میخورد میزبان آمریکا و دوستان اوست که قرار است بندهایی ضد ایران به تصویب برسانند.
این اجلاس تریبونی برای عقده گشایی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مقامات عربستانی و آمریکایی خواهد بود و اظهارات تند آن ها علیه ایران دور از ذهن نیست.
واشنگتن تمام توان خود را به کار گرفته تا از این دو روز در ورشو تمام بهره را ببرد و بتواند یک اجماع جهانی علیه ایران ترسیم کند.
در همین خصوص نیز از ۲ روز گذشته مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا سفر خود به کشورهای اروپایی را صورت داده تا آن ها را به حضور در نشست ورشو تشویق کند.
اما کشورهای مختلف جهان از عدم حضورشان در این نشست خبر داده اند و اتحادیه اروپا نیز نماینده ای در این اجلاس نخواهد داشت.
در این مورد، روزنامه گاردین روز گذشته نوشت که کشورهای اروپایی در نشست ورشو که قرار است از چهارشنبه آغاز شود، حضوری محدود خواهند داشت.
روزنامه انگلیسی نوشته «جرمی هانت»، وزیر خارجه انگلیس نشست ورشو را زودهنگام ترک خواهد کرد، فرانسه یک کارمند دولتی را فرستاده و آلمان، دستیار وزیر خارجهاش را اعزام کرده است.
طبق ترجمه فارس، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز این نشست را بایکوت خواهد کرد. آمریکاییها در ابتدا قصد داشتند نشست ورشو را به تریبونی برای فشار بر اروپا جهت وادار کردن آنها به اتخاذ سیاستهای تندتر علیه ایران تبدیل کنند.
به نوشته گاردین، بعد از آنکه کشورهای اروپایی به واشنگتن گفتند برگزاری نشستی برای پررنگ کردن اختلافات اروپا و آمریکا بر سر ایران ایده چندان خردمندانهای نیست، دستور کار نشست ورشو تغییر یافت.
از سویی دیگر هم، رسانه های کشورهای مختلف نیز مقاماتشان را از حضور در این نشست منع کرده اند و کشورهای مخالف این اجلاس را تشویق کرده اند.
در این رابطه، روزنامخ رای الیوم روز گذشته در یک مقاله اقدام لبنان در تحریم کنفرانس ورشو و رد همنشینی با اسرائیلیها را شجاعانه و شایسته تقدیر و احترام توصیف کرد.
براساس ترجمه فارس، رای الیوم نوشت: مخالفت لبنان با حضور در مسجد ضِرار، (بنایی که منافقان در مدینه با هدف تفرقه بین مومنان ساختند و به دستور پیامبر-ص- ویران شد) که قرار است در آن علیه ایران و مساله فلسطین توطئه شود، ثابت کرد که این همان لبنان ملی گرا و عرب گرای شرافتمندی است که میشناسیم و دوستش داریم.
یادآور می شود، در کنار مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، قطر، ترکیه، لبنان و تشکیلات خودگردان فلسطینی دولتهایی هستند که اعلام کردهاند در اجلاس لهستان شرکت نمی کنند./
نظر شما