صادرات یک میلیون تنی شیشه تا سال ۱۴۰۴

صنعت شیشه سازی در کشور در سال های اخیر تا جایی پیش رفته است که علاوه بر تامین نیازهای داخلی به صادرات ۴۰ درصدی صادرات در این حوزه دست یافته ایم و پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۴ به تولید ۲.۵ میلیون تنی و صادرات یک میلیون تنی آن برسیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، زیر بخش های مختلف صنعت با وجود آنکه نام های پرآوازه ای مانند حوزه نفت و انرژی، برق و پتروشیمی، کشاورزی و شیلات و امثال آنها ندارند اما توانسته اند با رشد و پیشرفت جایگاه مناسبی را در عرصه اقتصادی کشور و به دنبال آن درآمدزایی ایفا کنند از جمله این بخش ها صنعت شیشه سازی است که بنا به گفته مسئولان این حوزه با رشد و پیشرفتی که در این عرصه در سال های جاری به دست آمده است 4 درصد شیشه جهان در ایران تولید می شود.

 

«جعفر سرقینی» سال گذشته اعلام کرده بود که «صنعت تولید شیشه و مصنوعات شیشه‌ای ایران موفق و رو به رشد است که در زمینه کمی و هم کیفی دستاوردهای خوبی دارد. مزیت اصلی کشورمان دسترسی آسان به معادن مواد اولیه تولید شیشه است. سالانه 1.6 میلیون تن شیشه تخت و800 هزارتن مصنوعات شیشه ای مثل ظروف شیشه ای، بلور و کریستال در کشور تولید می شود.»

 

 

معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه 40 درصد تولیدات کشور در این بخش صادر می شود، اعلام کرده بود: «این صنعت سال 95 بیش از 260 میلیون دلار از صادرات شیشه و مصنوعات شیشه ای برای کشور درآمد داشته است. محصولات شیشه ای ایران از نظر کیفی از با کیفیت ترین محصولات جهان به شمارمی آید. کیفیت محصولات ایرانی باعث شده است ترکیه برای رقابت با محصولات صادراتی ما به این کشور، تعرفه 55 درصدی وضع کند و در حال حاضر انواع شیشه ها از شیشه های دو جداره، ضد گلوله، سکوریت، شیشه خودرو وشیشه هایی با فناوری نانو با بالاترین استانداردهای جهانی در کشور تولید می شود.»

 

این در حالی است که بنا به گفته رئیس اتحادیه شیشه و آئینه تهران روزانه ۵۰۰ هزار مترمربع شیشه و آینه در کشور تولید می شود که علاوه بر خودکفایی کامل در این عرص از این میزان تولید داخل شاهد صادرات ۴۰ درصدی محصولات این صنعت به کشور‌هایی همچون خلیج فارس، آسیای میانه، ترکیه و حتی اروپا هستیم. حدود ۹ کارخانه شیشه فلوت در شهر‌های مختلف کشور از جمله ساوه، مراغه، قزوین، یزد، آذربایجان و مشهد در حال فعالیت هستند.

 

 

«محمدعلی قنبری» با اشاره به اینکه هم اکنون نیاز به واردات نداریم، گفته است: «به دلیل داشتن تکنولوژی فلوت که آخرین تکنولوژی صنعت شیشه است از محصولات صادر شده ما استقبال خوبی می‌شود. حدود ۹۰۰ واحد صنفی شیشه در تهران مشغول به فعالیت است. خوشبختانه صنعت شیشه در کشور مشکلی ندارد و توانسته بعد از انقلاب اسلامی به دستاورد‌های مناسبی دست یابد. این صنعت در ایران از نمونه صنایع بسیار پویا و توانمند به شمار می‌رود و امیدواریم با توسعه و رونق بتواند به پیشرفت‌های خوبی دست یابد

 

یادآور می شود: صنعت شیشه‌سازی ، در ایران سابقه بسیار طولانی دارد که به حدود پیش از ۲۰۰۰ قبل از میلاد می‌رسد. کشف یک ظرف شیشه‌ای زرد رنگ صدفی با زینتی شبیه به خطوط شکسته موج‌دار که در یکی از قبرستانهای لرستان پیدا شده، یک گردن‌بند شیشه‌ای حاوی دانه‌های آبی رنگ متعلق به ۲۲۵۰ سال پیش از میلاد ، در ناحیه شمال غربی ایران و قطعات شیشه‌ای مایل به سبز که در کاوشهای باستان شناسی لرستان، شوش و حسنلو بدست آمده است، نشان دهنده سابقه تاریخی صنعت شیشه‌سازی در ایران است.

 

ظرفیت تولید این صنعت در کشور از مرز 2 میلیون و ۲۰۰ هزار تن عبور کرده است. این میزان تولید در بخش شیشه تخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن، شیشه بطری ۴۰۰ هزار تن، بلور ۳۰۰ هزار تن و سایر صنایع ۱۰۰ هزار تن است. حجم تولید صنعت شیشه ایران در آینده نزدیک به مرز سه میلیون تن در سال می رسد. سرانه مصرف شیشه در کشور ۲۵ کیلوگرم است. با احتساب این سرانه بخش عمده محصول تولیدی مازاد بر نیاز است. پیش بینی شده است تا سال 1404 میزان تولید صنعت شیشه کشور به 2.5 میلیون تن در سال برسد و دست کم یک میلیون تن آن صادر شود.

 

با توجه به آنکه تحریم ها نمی توانند بر این صنعت اثر بگذارند چون مواد اولیه برای تولید شیشه در داخل کشور موجود است و نیازی به واردات آن نداریم این امید است که با توجه به مقبولیتی که شیشه های ساخت ایران در کشورهای دیگر دارد بتوانیم با برنامه ریزی و توجه به پتانسیل های داخلی زمینه ارزآوری بیشتر از این حوزه را فراهم کنیم. توجه به پتانسیل کشورهای همسایه که در چند سال اخیر دچار جنگ بوده و اکنون زمینه بازسازی در آنها فراهم است می تواند زمینه ای برای توسعه صنعت شیشه ایران و سایر بخش های صنعتی ما باشد./

 

 

کد خبر 765287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha