داریوش خالقی در گفت وگو با خبرنگار شبستان در ملایر گفت: با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و لزوم کنترلهای لازم در تولید فرآوردهها و خدمات قابل ارائه به مصرف کنندگان طی دهههای اخیر و ضروت کیفی محصولات داخلی لزوم اجرای استانداردها در موارد متعدد بیش از گذشته نمایان شده است.
رئیس اداره استاندارد ملایر بیان کرد: در این راستا سازمان ملی استاندارد ایران علاوه بر گسترش و تدوین استانداردهای ملی در مباحث مختلف در بسیاری از مواردی که ضرورتهای جامعه ایجاب میکند ورود کرده و نظارتهای خود را در راستای اجرای استانداردها گسترش داده است.
وی گفت: در این زمینه امروز اجرای استانداردها در خصوص بسیاری از کالاها و خدمات قابل ارائه به مصرف کنندگان مشاهده میشود و به عنوان یکی از اصول مهم در انتخاب محصول توسط مشتری مد نظر است.
وی با بیان اینکه اداره استاندارد ملایر در راستای اجرای اهداف سازمانی و با توجه به امکانات و توانمندیهای موجود اقدامات لازم در راستای اجرای استانداردها به عمل آورده تصریح کرد: در موضوعات متعدد قابل ارائه به مصرف کنندگان از جمله محصولات وهمچنین خدمات ورود پیدا کرده است.
خالقی گفت: این اداره با مدد گرفتن از توانمندیهای تخصصی و کارشناسی بخش دولتی و بخش خصوصی سعی در ارتقاء کیفی فرآوردهها و خدمات قابل ارائه به شهروندان بوده و در راستای انجام وظایف خود اقدامات قابل قبولی را داشته است.
وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی طی چهل سال گذشته در حوزههای مختلف افزود: خدمات استاندارد با هدف کیفیت بهتر و ارائه خدمات مناسب به مردم چند برابر شده است.
رئیس اداره استاندارد ملایر با توجه به قدمت بیش از 60 ساله اداره استاندارد شهرستان ملایر و وجود این اداره قبل از پیروزی انقلاب در شهرستان اضافه کرد: خوشبختانه امروز ضریب نفوذ استاندارد در همه بخشها به ویژه بخشهای خدماتی بیشتر شده و در حال حاضر علاوه بر واحدهای عرضه مواد غذایی ، کالاها و.. خدمات استاندارد بر شهربازیها، نازلهای سوخت، جایگاههای سوخت ، توزین واحدهای صنفی، صدور ایمنی آسانسورها و..... نیز انجام میشود.
وی با بیان اینکه محصولاتی که مشمول استاندارد اجباری هستند زیر نظر اداره استاندارد بوده گفت: پروانه واحدهای استاندارد اجباری هر سه سال یک بار تمدید و طی دوره اعتبار واحدها در سه سال نظارت و کارشناسی و آزمون محصول توسط اداره استاندارد انجام میشود.
وی افزود: اداره استاندارد ملایر علاوه بر نظارت بر واحدهای شهرستان ملایر دو شهرستان نهاوند و تویسرکان را نیز پوشش میدهد.
وی گفت: پیگیری اهداف در راستای ارتقاء کیفی محصول، تشویق واحدهای تولیدی محصولات غیر اجباری برای اخذ پروانه، پیگیری استاندارد سازی فرایند در واحدهای تولید خشکبار، با هدف ارائه پروانه استاندارد در راستای تسهیل و تسریع در امر صادرات محصول و.. از برنامههای در دستور کار استاندارد ملایر در آینده است.
خالقی با اشاره به عملکرد این اداره در 10 ماه گذشته از صدور 28 مورد پروانه و مجوز کاربرد علامت استاندارد توسط این اداره در 10 ماهه امسال خبر داد و گفت:تعداد بازدیدهای فنی و نظارتی را در این مدت را 90 موردبوده است.
وی بیان کرد: تعداد نمونه برداری محصولات نیز در 10 ماهه سال جاری 694 مورد و تعداد بازرسی باسکول ثابت همکف نیز 47 مورد بوده است.
خالقی اضافه کرد: صدور تاییدیه ایمنی و کیفیت آسانسور نیز در 10 ماهه امسال 63 مورد ،تعداد بازرسیها از شهربازی 13 مورد ،نمونه برداری از بازار فلزات طلا 12 مورد و بازرسی از بازار عرضه محصول نیز در این مدت نیز 501 مورد بوده است.
وی همچنین به صدور گواهینامه انطباق کالاهای صادراتی اشاره کرد و افزود: تعداد گواهی نامه در 10 ماهه امسال 491 مورد بوده که برای 16 هزار و 306 تن محموله کالا صادر شده است.
وی همچنین تعداد بررسی صحت عملکرد نازلهای سوخت را 500 نازل و بررسی صحت عملکرد لوازم توزین در واحدهای صنفی را نیز 600 دستگاه دانست و گفت: اقدامات حقوقی انجام شده در 10ماهه امسال نیز 6 مورد بوده است.
رئیس اداره استاندارد ملایر از مصرف کنندگان انواع کالاها خواست برای دقت در انتخاب کالاهای استاندارد سامانه پیامکی 10001517 را به عنوان سامانه استعلام کد 10 رقمی استاندارد محصولات اعلام کنند.
نظر شما