به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی امروز (27 مهر) در دیدار با جمعی از دانشجویان بسیجی استان، گفت: یکی از روش های قرآن کریم برای هدایت انسان برشماری نعمت هاست و از این نعمت ها به عنوان آیات الهی یاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: این تاکید قرآن بر لزوم شکرگزاری انسان نسبت به نعمت های الهی باید مورد توجه قرآن شناسان و قرآن پژوهان قرار گیرد چرا که انسان با تامل در این آیات و نشانه ها بهتر می تواند خدا را بشناسد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: مطلب کلی تر در این خصوص این است که آیا اصلا خدا احتیاجی به شکرگزاری بنده اش دارد و باید دید که سر این شکر نعمت در مقابل پروردگار چیست.
وی ادامه داد: هدف از این روش تربیتی در قرآن کریم افزایش نعمت های انسان در اثر سپاسگزاری است که به عنوان یک سنت قطعی الهی مطرح است، همانگونه که در صورت کفران این نعمت ها در معرض زوال قرار می گیرند.
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: در تفسیر این مسئله به این نتیجه می رسیم که این شکرگزاری لایه عمیق تری دارد و سر نهایی چیز دیگری است که همان هدف آفرینش انسان است.
وی رسیدن به قرب الهی را هدف غایی خلقت انسان عنوان کرد و افزود: انسان تنها موجودی است که دارای اختیار و انتخاب است و این ویژگی موجب شرف و فضیلت او بر سایر موجودات است.
وی با اشاره به آیاتی از سوره دهر گفت: دو مسیر که یکی موجب تکامل و ترقی و دیگری موجب انحطاط و پستی است، پیش روی انسان قرار دارد و باید دید که چرا انسان تمایل دارد که راه خوب را انتخاب کند.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: در جواب این سوال می توان به قرار دادن انگیزه فطری در وجود انسان از سوی خداوند اشاره کرد که او را به سمت کار نیک سوق می دهد و بر همین اساس انسان وقتی فطرتا شکر نعمت های خداوند را بجا می آورد به مقام قرب الهی نزدیک تر می شود.
وی خاطرنشان کرد: نزدیکی به پروردگار هدف نهایی خلقت انسان است و در این مرتبه انسان به بالاترین لذت ها و شادی ها دست می یابد و تنها کسی این نعمت را درک می کند که در سایه تعلیم و تعلم قرآنی شکرگزاری نسبت به نعمت ها را آموخته باشد.
وی در ادامه با اشاره به مقام همسر فرعون و معرفی او به عنوان الگویی برای تمام انسان ها از سوی قرآن کریم، گفت: همسر فرعون با وجود داشتن همه لذت های دنیوی آرزوی رسیدن به قرب الهی را داشت.
آیت الله مصباح یزدی با تاکید بر فرآیندهای ناشی از تزریق تفکر الحادی در جوامع تصریح کرد: در این تفکر انسان تنها در پی حق خود است و هیچ تکلیفی را بر عهده نمی گیرد و متاسفانه امروز بچه ها در سایه این تفکر بزرگ می شوند و در نتیجه حتی قدردان والدین خود نیستند.
وی در ادامه با اشاره به دسته بندی نعمت های الهی گفت: دسته ای از این نعمت های غیرقابل شمارش، نعمت های اجتماعی هستند که در اکثر موارد همه مردم قدر آن را نمی دانند و آن نعمت مدیران صالح در جامعه است.
رئیس موسسه آموزشی امام خمینی (ره) افزود: در فرهنگ انقلاب اسلامی در راس مدیران صالح جامعه عنوان رهبری وجود دارد که از نظر تئوری بالاترین نعمتی است که در جامعه اسلامی وجود دارد.
وی با اشاره به منظر عملی این فرهنگ انقلابی افزود: در نگاه به تاریخ 30 سال گذشته و مقایسه تحولات اتفاق افتاده در ایران و افغانستان متوجه می شویم که رهبری نعمت بزرگی است و باید نسبت به آن قدردان خداوند باشیم.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به انقلاب ضد مارکسیستی افغانستان و هم دوره بودن این اتفاق با انقلاب ایران، گفت: انقلاب افغانستان دارای احزاب اسلامی مختلفی بود که یکی از سران آن برهان الدین ربانی بود که اخیرا ترور شد.
وی ادامه داد: این انقلاب بعد از 30 سال به اینجا منتهی شده که آمریکا، ناتو و دیگر هم پیمانانش در افغانستان خیمه می زنند و همه چیز این ملت را زیر سلطه می گیرند و در ادامه نیز تمام آن گروه های مبارز با شدت یافتن اختلافات به جان هم افتاده و به برادر کشی می پردازند.
وی با مقایسه ایران و افغانستان در این سه دهه تصریح کرد: چون ایران خمینی داشت، امروز پله های ترقی را طی می کند ولی افغانستان رهبر نداشت و نتیجه قیام های آن مروز به ایجاد طالبان و القاعده ها منجر شده است.
عضو خبرگان رهبری گفت: جهش علمی، اقصادی و معنوی ایران که در طول تاریخ این کشور بی سابقه است به برکت معمار کبیر انقلاب و سپس در سایه جانشین ایشان شکل گرفته است و اگر این نعمت را نداشتیم، ایران هم نمونه دیگری از افغانستان و حتی شاید برتر از این کشور می شد.
وی گفت: این رشد جای مطالعه دارد که مهم ترین بعد آن در کنار پیشرفت های فرهنگ و تمدن، علم و صنعت پیشرفت معنوی و توجه به دین است که هدف اصلی انقلاب است.
پایان پیام/
نظر شما