مریم حیدریان، مشاور استاندار و مدیرکل امور بانوان و خانواده استان خوزستان، با بیان اینکه در دو سال اخیر در خصوص تحکیم بنیان خانواده و کنترل طلاق طرح های زیادی پیشنهاد شده، به خبرنگار شبستان گفت: معمولاً راهکارهای لازم الاجرایی برای عملیاتی شدن در این طرح ها در نظر گرفته نشده تا در نتیجه آن شاهد کاهش آمار طلاق در استان باشیم.
وی با ابراز تأسف از غفلت دستگاه ها و مراجع ذیربط در خصوص اجرایی شدن طرح های کاهش طلاق، تصریح کرد: امروز رسیدگی به این امر مهم توجه خاص و همت دلسوزانه همه دستگاه های مربوطه را می طلبد چرا که بی توجهی به این امر در بلند مدت هزینه های مادی و معنوی غیرقابل جبرانی را در برخواهد داشت.
حیدریان، با اشاره به تعداد مراکز محل مراجعه زوج های متقاضی طلاق، افزود: در حال حاضر مراکزی چون دادگاه های خانواده و عمومی، نیروی انتظامی، شوراهای حل اختلاف، مراکز بهزیستی محل مراجعه متقاضیان طلاق هستند و همین امر مانع دسترسی به آمار متمرکز و برنامه ریزی های هماهنگ آموزشی و فرهنگی برای کنترل این معضل است.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه 50 درصد زوج های متقاضی طلاق پس از گذراندن جلسات مشاوره به سازش پایدار رسیده اند، ضروری است با تقویت پروسه مشاوره و بهره گیری از نظر کارشناسان تمهیداتی اندیشید تا همه زوج های در شرف طلاق پیش از صدور این حکم ملزم به گذراندن دوره های مشاوره با حضور کارشناسان موضوع شوند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استان خوزستان، آموزش مهارت های زندگی به کارکنان ادارات و دستگاه های اجرایی را در زمینه کاهش طلاق ضروری دانست و خواستار بهره گیری هر چه بیشتر از ظرفیت های آموزشی موجود در ادارات و دستگاه های استان شد.
وی ارائه این آموزش ها را در سطح ملی قابل اجرا دانست و خاطر نشان کرد: با برنامه ریزی دقیق و همکاری دانشگاه ها می توان دو واحد درسی را در بین دروس عمومی دانشگاه به ارائه آموزش مهارت های زندگی جوانان اختصاص داد.
وی گذراندن دوره آموزشی مهارت های زندگی برای زوج های در شرف ازدواج را نیز یک ضرورت دانست و اضافه کرد: رسیدن به اهداف موجود در سند کاهش طلاق در نتیجه همکاری و تعامل نزدیک دستگاه های مرتبط نظیر بهزیستی، دانشگاه ها، نیروی انتظامی، ثبت احوال و دادگستری محقق می شود.
پایان پیام/
نظر شما