به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: «عبدالعظيم بهفر» در برنامه صبحگاهی راديو سلامت با اشاره به اینکه كالاهای آرايشی و بهداشتی قاچاق به دليل عدم طی کردن مراحل واردات، پرداخت عوارض و حقوق گمركی و دولتی، تهديدی برای اشتغال، كارآفرينی و ساختار اقتصادی و اجتماعی كشور محسوب میشود، اظهار کرد: خطر بزرگتر قاچاق این است که سلامت مصرف كنندگان بی اطلاع و فريب خورده را مورد تهديد قرار میدهد و این موضوع دقيقا حوزه ماموريت سازمان غذا و دارو به نيابت از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی است.
مدیر کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: كالاهای قاچاق و تقلبی میتوانند از یک سو برای سلامت مصرف كنندگان در کوتاه مدت و از سوی دیگر در طولانی مدت مضر و خطرناك باشند.
وی با تاکید بر اینکه توليد، بسته بندی، انبارداری و حمل و نقل كالاهای قاچاق و تقلبی هرگز در شرايط استاندارد صورت نمیگیرد، تصریح کرد: مصرف این کالاها بسيار بسيار خطرناك بوده و تهديدی جدی بر سلامت مصرف كنندگان است.
به گفته وی فراوردههای آرایشی و بهداشتی در اكثر موارد به خصوص در كالاهای رنگی آرايشی برای پایینتر بودن قیمت از رنگهای صنعتی و آلوده به فلزات سنگين از قبیل جيوه، سرب و آرسنيك استقاده میشود كه سرطانزايی آنها اثبات شده و سلامت مصرف كننده را در معرض خطر قرار میدهد.
بهفر خاطرنشان کرد: همچنین در بسیاری از كالاهای آرایشی رنگی به دليل ارزانی از حلالهای بسيار خطرناك استفاده میشود كه تهديدی جدی برای سلامت مصرف كنندگان است.
وی تصریح کرد: به علت عدم رعايت استانداردهای لازم، متقلبين براي فرار از بروز آلودگی های احتمالی مجبورند از مقادير بالای نگهدارنده و يا از انواع ممنوعه آن استفاده کنند كه هر دو این موارد بسيار خطرناك است.
نظر شما