خبرگزاری شبستان، هادی دهقانی: سعید نمکی، در اولین سفر خود پس از رای اعتماد مجلس، به منظور دیدار با مراجع عظام تقلید و بازدید از پروژه بیمارستان امیرالمومنین (ع)، وارد قم شد.
«آیت الله جعفر سبحانی»، امروز در دیدار با سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) با بیعت نکردن با خلافت، تشیع را تثبیت کرد، چرا که آنها می خواستند تشیع را از بین ببرند.
وی با اشاره به موضوع بهداشت و درمان، خاطرنشان کرد: موضوع بهداشت و درمان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و شریعت و فقه اسلام با طب و طبابت رابطه تنگاتنگ دارند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: فقیه در تمامی مسائل که نیاز به نظر طبیب باشد، در ابتدا نظر او را پرسیده و بعد نظر حکم شرعی را می دهد، مثلا اگر طبیب تشخیص دهد که روزه گرفتن برای فلان شخص ضرر دارد، آنگاه مراجع هم حکم فقهی می دهند که نباید فرد روزه بگیرد که این نشان دهنده رابطه تنگانگ این دو گروه است.
آیت الله سبحانی عنوان کرد: ما دو گروهی هستیم که در یک مسیر حرکت می کنیم، موضوع را شما معین کرده و حکم اسلامی را علما و مراجع می گویند.
وی با اشاره به خدماتی که دکتر هاشمی، وزیر پیشین بهداشت ارائه کرده، بیان کرد: توقع است اقداماتی که دوست عزیزمان آقای هاشمی انجام داده را دنبال کنید، آیا اقتصادی هست یا نه، موضوع دیگری است، ایشان با نیتی صالحی آمده بودند و ما نیز موافق نبودیم که ایشان در میانه راه، کار را رها کنند و حالا مصلحت دیده است، ولی شما اقدامات را همانگونه ادامه دهید.
این مرجع تقلید با تاکید بر اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: طرح تحول سلامت باید به گونه ای دنبال شود که همه دریابند این دو وزیر، کار یکدیگر را دنبال می کنند و این مهم است.
آیت الله سبحانی با اشاره به خدمات صورت گرفته در روستاها و مراکز دور افتاده، یادآور شد: در روستاها شاهد هستیم که به چه صورت خدمات ارائه می شود، اما نیاز است که تلاش بیشتری صورت گرفته و نظارت گسترده تری انجام تا در صورت نیاز، باز هم در راستای خدمات رسانی به روستائیان بکوشیم.
آیت الله سبحانی، به احداث بیمارستان هزار تخت خوابی قم اشاره کرد و گفت: عملیات آغاز احداث این بیمارستان آغاز شده و امیدواریم که هر چه زودتر به ثمر نشسته و نیاز مردم قم را برطرف کند.
سعيد نمكي در دیدار با آیت الله سبحانی تبریزی، اظهار كرد: طرح تحول سلامت با تقویت بسته هایی مانند کاهش پرداختی از جیب بیماران، تهیه دارو به ویژه برای بیماران خاص و صعب العلاج و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم کشور استمرار می یابد.
نمكي افزود: منابع مالي مورد نیاز بسته های طرح تحول سلامت تامین می شود، اما شرایط و وضعیت اقتصادی کشور، سخت است و باید به گونه ای عمل کنیم که خدمات بهداشتی و درمانی مورد نیاز مردم ارائه و منابع مالی به درستی هزینه شود.
«آیتالله حسین نوری همدانی» در دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بالاترین عبادت را خدمت به همنوعان برشمرد و اظهار كرد: خداوند متعال دو علم فقه و طب را در صدر علوم قرار داده است.
وزير بهداشت با بيان اينكه تکمیل پرونده الکترونیک سلامت باعث جلوگیری از هدررفت منابع حوزه سلامت و جلوگیری از خدمات تشخیصی غیر ضروری برای مردم می شود، تصريح كرد: برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی به گونه ای برنامه ریزی کرده ایم که تا پایان سال آینده، مردم هیچ مشکلی نداشته باشند.
نمكي تصريح كرد: به دنبال به حداقل رساندن واردات دارو و بالا بردن تولیدات داخلی هستیم، چراكه 3 درصد داروی وارداتی کشور، معادل 2.5 برابر 97 درصد بازار داروی کشور که تولید داخلی است، ارزبری دارد.
وزير بهداشت با اشاره به اينكه کاهش واردات دارو و تقویت صنایع داخلی، به افزایش تولید و اشتغال زایی کمک می کند، بيان كرد: در مورد پیشگیری از بیماری ها، برنامه های مفصلی داریم و اگر به پیشگیری از بيماري ها اهتمام و توجه داشته باشیم و با آموزش به مردم، مشکلات جاده ای را حل کنیم، می توانیم شاهد کاهش سوانح و عوارض برای مردم باشیم.
نمكي عنوان كرد: نقش علما، روحانیون، مراجع عظام تقلید، دانشگاهیان و رسانه ها به ویژه صدا و سیما در آموزش به مردم به ویژه در مورد کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، بسیار مهم و اساسی است.
وزير بهداشت در پايان تاكيد كرد: باید آموزش های پیشگیرانه در مورد بیماری های غیرواگیر را نهادینه کنیم تا از ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی و تحمیل هزینه های سنگین به نظام سلامت، پیشگیری شود.
نظر شما