به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال های اخیر در حوزه های اقتصادی کمک قابل توجهی را به دولت و دستگاه های اجرایی در راستای توسعه اقتصادی کشور انجام داده است. فعالیت های این ستاد در راستای توانمندسازی و کمک به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته بوده است و در زیر بخش های مختلف اقتصادی در سال های اخیر فعالیت های چشمگیری داشته است از جمله اینکه 400 هزار شغل به همت این ستاد در مناطق محروم ایجاد شده است.
اقدامات این ستاد تا جایی پیش رفته است که بنا به گفته «سید محمد مخبر»، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام «سالانه سه میلیارد تومان از سوی ستاد در مناطق محروم هزینه میشود که ۷۰ درصد آن در حوزه اشتغال است.»
در کنار طرح های اشتغالزایی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۶۳۷ طرح قرارگاه جهادی در ۳۱ استان کشور در تابستان گذشته از سوی این بنیاد به بهره برداری رسیده است که برای بهره برداری از آنها ۴۵ هزار نفر ساعت خدمت صورت گرفته است. توزیع بستههای مواد غذایی در مناطق محروم، ارائه خدمات به پنج هزار کودک محروم، انجام ۵۰ پروژه راه روستایی، اجرای ۸۰ پروژه آبرسانی در روستاها و احداث و بازسازی مسکنهای روستایی از جمله اقدامات قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام بوده است. در اجرای این طرحها ۴۰۰ گروه جهادی شرکت داشتند که طرحها در ۳۱ استان با تمرکز بر ۱۱ استان کمتر توسعه یافته انجام شد.
حالا در ادامه طرح های محرومیت زدایی و اشتغالزایی این ستاد؛ مسئول قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از بهرهبرداری و افتتاح ۲۰ طرح جدید جهادی در استان کرمان خبر داده و گفته است: «این قرارگاه در سال جاری، ۴۰ گروه جهادی را در حوزه اشتغالزایی ساماندهی کرده است.»
فارس به نقل از «محمد ودود حیدری» نوشته است: «ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با تکیه بر تاکیدات رهبر انقلاب، رویکرد محرومیت زدایی و خدمترسانی به مردم مناطق محروم را دنبال میکند و در این راه مجموعههایی از قبیل بنیاد برکت، بنیاد برکت احسان، مجموعههای خدمات رسان دارویی و قرارگاه جهادی خدمترسانی ستاد فعالیت میکنند. قرارگاه جهادی خدمترسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در سال ۹۷، چهل گروه جهادی را در حوزه اشتغالزایی هدایت و ساماندهی کرده است. خروجی فعالیت این ۴۰ گروه جهادی در زمینه ایجاد اشتغال، ۸۰ طرح اشتغالزایی منجر به ایجاد و یا مقاوم سازی ۲۷۰ شغل بود.»
این در حالی است که 16 بهمن ماه «محمد مخبر»، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با محوریت بررسی طرح های جدید اشتعالزایی بنیاد گفته بود: «ما هر فردی را که متقاضی کارآفرینی است و از شرایط لازم برخوردار باشد، حمایت میکنیم و با توجه به شرایط خاصی که تاکنون از مناطق محروم مختلف رصد کردیم، کارخانه فولاد را بردیم خرمشهر، پتروشیمی را به خوزستان، نیروگاهمان را در خاف، استخراج نفت را در حورالعظیم و تولید کاغذ را به خاف بردهایم و هماکنون ۵ الگوی اشتغالزایی جدید برای اشتغالزایی بیش از ۶۰ هزار نفر را تدوین کردهایم. مدل پنجگانه ستاد اجرایی فرمان امام راحل(ره) برای رسیدن به اشتغالزایی ۶۰ هزار نفر، مهتاب نام دارد که به ترتیب شامل الگوهای سحاب، آسمان، آفتاب، تسهیلات محور و بنگاه محور است.»
«مهتاب» یا «مدل هادی تلاش اقتصادی برکت» ضلع سوم و حلقه تکمیلکننده «مدل توسعه روستا» ساد اجرایی امام (ره) است. «مهتاب» در پی آن است تا با ارایه طرحها و مدلهای کسب و کار خرد با توجه به زمینهها و ظرفیتهای روستایی، پیونددهنده مجموعههای «آسمان؛ آییننامه سرمایه گذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی» و «آفتاب، آییننامه فقرزدایی و توان افزایی برکت» است.
کسب و کارهای کوچک روستایی از قابلیتهای خاصی برخوردارند که با استفاده از آنها میتوان تأثیر قابلتوجهی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی روستا گذاشت. با این حال فقدان مدل و طرح مناسب یکی از عوامل مهمی است که مانع از رونق این قبیل کسب و کارها و توجه مناسب روستانشینان به آنها شده است. از اینرو، کمیته تحقیق و توسعه بنیاد برکت سعی کرده است تا با فراهم آوردن مجموعه »مهتاب» این مانع را برطرف کرده و با ارایه مدلها و طرحهای متناسب با شرایط محلی و روستایی گامی در راستای رونق و شکوفایی کسب و کارهای بردارد.
یادآور می شود: اجرای طرحهاي توانمندسازي اقتصادي و مشارکت با کارآفرینان با اولویت کسب و کارهای کوچک و متوسط در مناطق محروم (مطابق الگوی بنگاهمحور بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، اجرای طرح های توانمندسازی و مشارکت اقتصادی اجتماعمحور در قالب الگوهای آسمان، آفتاب و مهتاب با اولویت کسبوکارهای خرد، کوچک و مشاغل خانگی، حمایت از راهاندازی و فعالسازی واحدهای تولیدی خرد و متوسط با محوریت اشتغالزایی و حفظ ظرفیتها و فرصتهای بالفعل اشتغال در استان با اعطای تسهیلات مالی ارزانقیمت، اعطای وام قرضالحسنه برای حمایت از مشاغل خرد و خانگی و حمایت از طرحهای دانشبنیان از جمله تعهدات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حوزه طرحهاي توانمندسازي اقتصادي با رویکرد تولید و اشتغال است./
نظر شما