بودجه ۱۵۶ شبکه سیما از بودجه یک شبکه BBC کمتر است/ تلویزیون درگیررقابتی ناعادلانه است

عباس فاطمی گفت: منابعی که ما صرف کار رسانه ای می کنیم بسیار ناچیز است. صاحب نظران می گویند ۱۵۶ شبکه ای که به صورت داخلی، استانی و بین المللی در سیما داریم به اندازه یک شبکهBBC بودجه ندارد.

«سید عباس فاطمی» در گفت وگو با خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان در پاسخ به این پرسش که تلویزیون نسبت به قبل از انقلاب چه پیشرفت هایی داشته است، گفت: از اواخر دهه چهل که تلویزیون در ایران کمی فراگیر شد تا زمان پیروزی انقلاب، خانواده های متدین تلویزیون را به خانه شان راه نمی دادند، درهر محله ای یک تلویزیون بود یا برای مثال در قهوه خانه ها بود و مردم اخبار را از آن طریق پیگیری می کردند.

 

رییس مرکز سیمای استان ها در ادامه با بیان اینکه با آمدن انقلاب تلویزیون، تلویزیون شد و مومنین  و متدین ها هم تلویزیون را به خانه هایشان بردند، خاطرنشان کرد: آن زمان چند شبکه رادیویی و تلویزیونی داشتیم که هیچ کدام 24 ساعته نبودند، ساعت شروع و پایان کار داشتند و برای مثال تنها برنامه صبحگاهی و عصرگاهی داشتند، اما امروز 156 شبکه داریم که در شبانه روز نزدیک به هزار ساعت برنامه به 35 زبان ملی  و برون مرزی تولید می کنند.

 

وی توضیح داد: به لحاظ کیفیت هم خیلی از ساختارها نسبت به قبل از انقلاب ارتقا پیدا کرده است، گرافیک تلویزیون پیش از این به این کیفیت نبود، امروز هنرمندان فاخری داریم. بهترین سریال در دوران پیش از انقلاب«سربداران» بود که آنهم اشکالات فراوانی داشت، اما در عین حال کار ارزنده ای بوده است. اما امروز سریال های فاخر فراوانی داریم.

 

فاطمی تاکید کرد: امروز تلویزیون در یک رقابت بسیار ناعادلانه با 306 شبکه ماهواره ای قرار دارد، همین تلویزیون در چنین شرایطی با همین رقابت ناعادلانه در مراکز استان ها طبق نظرسنجی پاییز امسال ، 63 و نیم درصد مخاطب دارد.

 

وی با توضیح اینکه سازماندهی مردم برای حضور در رویدادهای مهم را صداوسیما رقم می زند، افزود: رادیو هم نقش خود را در دوران جنگ ایفا کرده است. امروز رادیو یک رسانه غالب نیست تلویزیون این نقش را بر عهده دارد، 22 بهمن امسال که همزمان با چهل سالگی انقلاب است تلویزیون است که مردم را دعوت می کند و مردم به این دعوت اعتماد و باور دارند و حضور پیدا خواهند کرد.

 

رییس مرکز سیمای استان ها بیان کرد: تلویزیون وظیفه خود را خوب انجام می دهد و کار کیفی می کند، اما منابعی که ما صرف این کار می کنیم بسیار ناچیز است. کسانی که صاحب نظر هستند می گویند همه 156 شبکه ای که به صورت داخلی، استانی و بین المللی داریم به اندازه یک شبکهBBC بودجه ندارد.

 

وی ضمن ابراز اینکه در بسیاری از کشورها  هر شهروندی که از موبایل هوشمند  یا تلویزیون استفاده می کند ماهانه باید مبلغی را بپردازد، افزود: اگر در ایران این اتفاق بیفتد و مردم برای مثال ماهی 10 هزار تومان بدهند همه برنامه های ما زیر و رو می شود.

 

فاطمی تاکید کرد: ما در تامین بودجه دچار مشکل هستیم، مسئولان ما در حوزه فرهنگ فکر می کنند هزینه کردنشان هزینه است،در حالی که هزینه کردن روی مسائل فرهنگی از بسیاری از مشکلات و ناهنجاری ها پیشگیری می کند. واکسیسناسیون اطفال که 30 سال پیش رادیو و تلویزیون آن را مدیریت کرد اگر اتفاق نیفتاده بود، امروز هزینه ای که باید صرف نگهداری فلج اطفال می کردیم چند 10 برابر بودجه ای می شد که صرف کار تلویزیونی در این زمینه شد.

 

وی در آخر با ابراز گلایه از اینکه توزیع بودجه در بین سازمان صحیح نیستt گفت: مبلغ و نیازی که واقعی است به عنوان بودجه به صدا و سیما تخصیص نمی یابد و در نتیجه کیفیت کار پایین می آید. البته ما تلاش می کنیم با همین منابعی که داریم برنامه های ارزشمندی که بشود به آن اعتماد کرد تولید کنیم.    

 

 

 

کد خبر 763720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha