جزییات  اجرای طرح بازی و یادگیری تشریح شد

علی اکبرزاده، جزییات اجرای طرح بازی و یادگیری را در یک هزار مدرسه و ۱۰ استان کشور تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، طرح بازی و یادگیری در دوره سه سال اول از دهه فجر به صورت آزمایشی کلیک می خورد. طرحی که اگر به درستی اجرا شود به کام دانش آموزان، معلم ها و خانواده ها است.

در همین باره با «مهدی علی اکبرزاده» مشاور وزیر آموزش و پرورش به گفتگو پرداختیم که در زیر می خوانید:

درباره طرح بازی و یادگیری توضیح دهید؟

وزارت آموزش و پرورش به این نتیجه رسیده است، موضوع تعلیم و تربیت را از طریق  بازی برجسته کند. کودکان بازی  کردن را دوست دارند. پشت میز و نیکمت نشستند و تنها معلم را دیدن را دوست ندارند.

این طرح در یک هزار مدرسه در بهمن ماه صورت می گیرد. مسئولیت اجرای این طرح با معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش است.بنده نیز به عنوان نماینده وزیر و ناظر این طرح فعالیت می کنم.

این طرح به صورت آزمایشی اجرا می شود؟

بله. این طرح از سال جاری  در یک هزار مدرسه به صورت آزمایشی اجرا می شود.اگر تا سال آینده این طرح بتواند موفق آمیز باشد، البته این طرح موفق آمیز است، چون کودک می پذیرد و ما با تحقیقات لازم وارد شده ایم. اگر بتوانیم امکانات لازم را تهیه کنیم به مدارس دیگرهم گسترش می دهیم.

 

برنامه های ویژه ای که برای عملیاتی کردن این طرح دارید را بگویید؟

برنامه های محتوایی را تولید کرده ایم، ازشبکه تعاملی سینا به والدین ومعلم ها ارایه داده می شود. معلم ها توانایی اجرا این طرح را با خلاقیت های خود دارند اما ما مصداقی هم برای بازی ها به صورت آموزشی آورده ایم. معلم ها مطالعه و خلاقیت دارند، حتی می توانند از بازی بومی و  محلی خود را برای یادگیری دانش آموزان استفاده کنند. چگونگی، چرا و از استفاده از چه بازی هایی را در شبکه تعاملی سینا ارایه می دهیم.

برنامه هایی هم برای والدین داریم. محتواهایی آماده کرده ایم که خانواده ها را از وجود بازی و اسباب بازی به منظور یادگیری در مدرسه مطلع کنیم. تا آن ها در این راه به ما کمک کنند. اگر فرزند از والدین خواست که بازی کنند، یعنی در مدرسه آموزش های لازم را دیده است و می خواهد در خانه هم انجام  دهد. والدین باید با او همراهی کند. اگر این اتفاق رخ دهد، کودک  احساس غرور می کند که در مدرسه بازی را یادگرفته و می خواهد در خانه به والدینش آموزش دهد. اگر پدر و مادر ها فرصت ندارند، به گونه ای برخورد نکنند که یادگیری که در مدرسه اتفاق افتاده است از بین برود. این آموزش ها از طریق رسانه سینا پخش می شود.

نتیجه این طرح را چگونه ارزیابی می کنید؟

اعتقاد داریم با عملیاتی کردن این طرح، یک اتفاق جدید در آموزش و پرورش رخ می دهد، یک هزار مدرسه در مقابل 107 هزار مدرسه کم است اما در حال حاضر تنها در دوره پیش دبستانی و دوره سه ساله اول  ابتدایی اجرا می شود. اگر بخواهیم در کلیه مدارس ابتدایی اجرا کنیم حدود  2میلیون و 500 تا 3 میلیون دانش آموز را در بر می گیرد.

 

مدارس چگونه انتخاب شده اند؟

10 استان را برای اجرای طرح بازی و یادگیری انتخاب کرده ایم که از هر استان 100 مدرسه از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان معرفی شده است. مدارسی که قابلیت، امکانات و اتاق بازی دارند انتخاب شده اند. در مرحله اول شرکت مدارس در این طرح به صورت داوطلبانه بوده است. پس از معرفی مدارس توسط اداره کل آموزش و پرورش استان، ارزیابی می شوند که توانایی اجرای این طرح را دارند یا خیر.

این طرح به امکانات و وسایل بازی نیاز دارد، مدارس چگونه امکانات لازم را تامین می کنند؟

برخی از مدارس امکانات تهیه لوازم اسباب بازی را دارند، برخی از مدارس که توانایی ندارند، اداره کل آموزش و پرورش استان یا از طریق مشارکت مردم تهیه می کند. اگر مدرسه به هیچ طریقی نتوانست امکانات بازی را تهیه کند، به وزارت آموزش و پرورش مرکزی اعلام می شود و ما برای آن برنامه ریزی می کنیم.ورود بازی و اسباب بازی در مدارس موجب نشاط در مدارس می شود. چون باعث یادگیری خوب می شود، اولیای دانش آموزان هم به ما کمک خواهند کرد.

با خیلی از شرکت های تولید اسباب بازی صحبت کردیم که آنان از این طرح استقبال کردند و اعلام کردند، با تخفیف بالا اسباب بازی را به آموزش و پرورش می فروشند.

تولیدات داخلی ما داخل مدارس می شود و از این طریق پدر و مادر ها و معلم ها با اسباب بازی های فکری و یادگیری آشنا می شوند. طیف گسترده ای از مخاطبان ما درگیر این موضوع می شوند و ما می توانیم، بازخوردهای لازم را دریافت کنیم.

 

 

 

کد خبر 763666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha