به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سرهنگ «علی محمدپور» امروز (15 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون به نسبت مدت مشابه سال گذشته متاسفانه 102 درصد وقوع جرائم سایبری در خراسان جنوبی افزایش یافته است.
رشد 142 درصدی کشف جرایم سایبری
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی از رشد 142 درصدی کشف جرائم فضای مجازی در استان خبر داد و گفت: در این مدت بیش از 50 میلیارد ریال کلاهبرداری و جرائم مالی در بستر فضای مجازی استان انجام گرفته اما این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود 400 میلیون تومان بوده که متاسفانه 12 برابر افزایش یافته است.
محمدپور ادامه داد: عدم رعایت اصول خرید اینترنتی و طمع افراد موجب افزایش رقم جرائم مالی در بستر فضای مجازی بوده است.
برداشتهای غیرمجاز در صدر جرایم سایبری
وی برداشت های غیرمجاز اینترنتی، کلاهبرداری اینترنتی، انتشار فیلم خصوصی و خانوادگی، مزاحمتهای اینترنتی و ممانعت غیرمجاز افراد به سیستم خصوصی(هک سیستم ها) پنج جرم نخست بستر فضای مجازی در سطح استان است، گفت: برداشت های غیرمجاز بانکی 50 درصد و کلاهبرداری رایانه ای 29 درصد جرائم سایبری استان را به خود اختصاص داده است.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی بیان داشت: بیشترین جرائم فضایمجازی استان مربوط به برداشتهای غیرمجاز اینترنتی و کلاهبرداریهای رایانهای است لذا توصیه میشود شهروندان هیچگاه اطلاعات حساب و کارتبانکی خود را از طریق پیامک یا ایمیل برای دیگران ارسال نکند و خریدهای اینترنتی خود را از سایتها و فروشگاههای معتبر دارای نماد اعتماد الکترونیک انجام دهند.
به گفته وی فروشگاههای اینترنتی معتبر، کالاهای مجاز ارائه میکنند اما در فروشگاههایی که کالاهایی ممنوعه و غیرمجاز ارائه میشود احتمال سوء استفاده و کلاهبرداری بسیار بالا است.
محمدپور با بیان اینکه انتشار تصاویر خصوصی از جمله جرائم فضای مجازی است، توصیه کرد: افراد در پروفایل های خود از عکس شخصی استفاده نکنند و تا جایی که امکان دارد سعی کنند حافظه جانبی تجهیزات هوشمند سیار خود چون تلفن همراه را که از آن برای کارکردن با اینترنت استفاده می کنند را خالی از تصاویر شخصی نگه دارند و یا سریعا آن ها را به مکان مناسب انتقال دهند تا در صورت مفقود شدن یا به سرقت رفتن گوشی تصاویر و اطلاعات شخصی آنها مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه پیشگیری اجتماعی و آگاه سازی مردمی اقدامات بسیاری پلیس فتای استان انجام داده است، عنوان کرد: کاربران فضای مجازی رشد فزاینده داشته لذا ارتکاب جرائم سایبری نیز افزایش یافته است.
کوچ مجرمان به فضای مجازی
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی عنوان کرد: شاهد کوچ مجرمان از فضای حقیقی جامعه به بستر فضای مجازی هستیم چرا که به راحتی در این فضا می تواند قربانی جرائم خود را پیدا کنند.
محمدپور با تاکید بر لزوم ارتقای سطح سواد فضای مجازی در جامعه، افزود: والدین باید مدیریت و نظارت بیشتری بر فرزندان در استفاده از فضای مجازی بخصوص شبکه های اجتماعی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه برخی کاربران برای استفاده از شبکه های مجازی که فیلتر شده از فیلترشکن استفاده می کنند، گفت: یکی از عوارض این فیلترشکن ها افزایش جرایم در این بستر است.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با بیان اینکه با فعال شدن رمز دوم یکبار مصرف در آینده نزدیک شاهد کاهش جرایم مالی در بستر فضای مجازی خواهیم بود، ادامه داد: با توجه به نوع و مستندات پرونده زمان رسیدگی به جرائم فضای مجازی متفاوت است اما همواره سعی می شود در کوتاه ترین زمان ممکن متهم را شناسایی کنیم.
هیچ عمل مجرمانه ای در فضای مجازی بدون مجازات نیست
محمدپور بیان کرد: در جرائم هک سیستم مجرمان عموما دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و در جرایم مالی فضای مجازی سن مجرمین در گروه میانسال است
به گفته وی در حوزه فضای مجازی قمار آنلاین و شرط بندی های فوتبال را داشتیم که بالاترین مبلغ جرائم در این حوزه بیش از 200 میلیون تومان بوده است.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه هیچ عمل مجرمانه ای در فضای مجازی و خصوصا در شبكه های اجتماعی بدون مجازات و پیگرد قانونی نیست، گفت: براساس قانون برای مجرمان فضای مجازی مجازات حبس و جزای نقدی تعیین شده است.
نظر شما