ایجاد ۶۸ هزار شغل نتیجه برنامه ملی اشتغال روستایی دولت

بانک های توسعه تعاون، بانک کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید به عنوان مجریان برنامه ملی اشتغال روستایی با تخصیص اعتبارات بر اساس اولویت ها تاکنون توانسته اند زمینه ایجاد ۶۸ هزار شغل در مناطق روستایی را ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اشتغالزایی از جمله اهداف دولت برای توسعه اقتصادی در هر دوران بوده است و هر کدام برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های در این بخش داشته اند اما در دولت یازدهم و دوازدهم به صورت ویزه به موضوع اشتغالزایی توجه شده است و این موضوع در دو حوزه شهری و روستایی با جدیت دنبال می شود.

 

برنامه ملی اشتغال روستایی از سال 96 با دریافت مجوز از رهبر معظم انقلاب با اختصاص 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی با تلفیق منابع چهار موسسه عامل (بانک توسعه تعاون، بانک کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید) با هدف حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از بهمن ماه همان سال آغاز شده است و عملیات اجرایی آن از اردیبهشت ماه امسال آغاز شد. کمک به افزایش عدالت اجتماعی و رفع محرومیت، حفظ محیط زیست و ارزش های قومی، فرهنگی و اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت از اهداف اجرای این طرح است.

 

 

قرار بود تا پایان آبان ماه امسال این طرح ها به بهره برداری برسد؛ بانک های عامل در این طرح قرار بود به میزان تخصیص منابع از سوی صندوق توسعه ملی به همین میزان آورده داشته و به متقاضیان تسهیلات دهند. بر این اساس رییس وقت کل بانک مرکزی 22 خرداد ماه سال جاری در جلسه هماهنگی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که با حضور مدیران عامل بانک های کشاورزی، پست بانک، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید با موضوع بررسی ساز و کار اجرایی برنامه اشتغال روستایی و عشایری برگزار شد با بیان اینکه انسجام فکری در مجموعه دولت درخصوص این برنامه وجود دارد، گفت: «طی این برنامه، منابع به صورت هدفمند و حساب شده در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و قرار است فرصتی در اختیار روستائیان و عشایر کشور قرار دهد.»

 

در راستای تحقق این طرح «علاءالدین ازوجی»، سرپرست دفتر توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اوایل دی ماه سال جاری از ابلاغ ۱۴۰۰ میلیارد تومان منابع اشتغال پایدار روستایی به صندوق توسعه ملی خبر داده و گفته بود: «منابع اشتغال پایدار روستایی و عشایری قبلا ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که با توجه به تحولات ارزی به ۱۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تبدیل شد و در اختیار استان‌ها قرار می گیرد. منابع جدیدی در فعالیت های سطح استان اضافه می شوند یعنی علاوه بر ۱۲ هزار میلیارد و تومان، سه هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان برای نهادهای حمایتی در نظر گرفته شده و به استان ها ابلاغ می شود.»

 

وی گفته بود: «براساس بررسی که در سطح ۳۱ استان کشور انجام داده ایم، برخی استان‌ها از بعد بررسی و کیفی طرح های اشتغال پایدار روستایی و عشایری نسبت به سایر استان ها بهتر عمل کرده‌اند. در برخی استان ها از مجموع طرح‌هایی که در سامانه کارا ثبت شد، ۵۰ درصد رد و در برخی استان‌ها ۹۰ درصد پذیرش شده است که نشان می دهد استان دوم برای انتخاب طرح‌های باکیفیت تر نداشته است. بخشی از این منابع به طرح هایی که بررسی، منعقد و سایر پرداخت می شود و بخشی به طرح های نهادهای حمایتی به مبلغ سه هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان اختصاص می یابد. همچنین مابقی آن بخشی برای طرح های جدید و بخشی برای طرح هایی که ۳۰ درصد اجازه افزایش قیمت را دارند پرداخت می شود.»

 

Image result for ‫علاءالدین ازوجی‬‎

 

وی گفته است: «در طرح‌های نهادهای حمایتی به استان‌ها اختیار داده نشده است که یکی از اصرارهای ما دادن اختیار به استان ها بود و در این صورت استان‌ها استقبال کرده و در جامعه آماری آنها کمک می شد اما اکنون استان‌ها در خصوص نهادهای حمایتی اختیار ندارند و این حق را کمیته امداد از استان ها سلب کرد. وقتی که این طرح قانون می شد هیچکدام از کمیسیون ها راضی به اعطای سهمیه مشخص برای نهادهای حمایتی نبودند اما در عین حال قانون و به استان ها ابلاع شد و مجدد نهادهای بهزیستی و بنیاد شهید هم به طرح افزوده و فرایند از مهرماه آغاز شد. به همان اندازه که برای طرح ها ۵۰ درصد پرداخت شده برای طرح های حمایتی نیز هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان طی دو سه هفته آینده در مرحله سوم و چهارم ابلاغ می شود و مرحله پنجم تا قبل از دهه فجر ابلاغ می شود.»

 

به دنبال آن «محمد باقر نوبخت»، رییس سازمان برنامه و بودجه درباره این وام ها گفته بود: «این وام ها براساس ضرورت های آمایش سرزمینی پرداخت می شود و ما اکنون کار آمایش سرزمینی 21 استان را به پایان رسانده ایم و ده استان باقی مانده نیز به سرعت در حال انجام است که در ارایه تسهیلات بسیار مهم است. براساس آمایش سرزمینی همه زمینه های فعالیت های صنعتی، کشاورزی، دامداری، گردشگری و ارایه خدمات در مناطق مختلف تعیین شده و براساس ضرورت های لازم در این مناطق تسهیلات پرداخت می شود.» و پس از آن نیز «جمشید انصاری»، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داده بود که «این موضوع مورد موافقت بانک مرکزی قرار گرفته و به زودی پرداخت می‌شود.»

 

چهار بانک عامل در این طرح پس از دریافت اعتبارات نسبت به تخصیص آنها بر اساس اولویت های موردنظر اقدام کردند و در آخرین خبرها از این موضوع مدیرعامل بانک کشاورزی گفته است: «در طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری، دولت تاکنون 68 هزار و 308 اشتغال جدید در این مناطق ایجاد کرده است.»

Image result for ‫روح الله خدارحمی‬‎

ایرنا به نقل از «روح الله خدارحمی» نوشته است: «بانک کشاورزی تاکنون برای 26 هزار و 755 طرح به مبلغ 38 هزار و 597 میلیارد ریال تسهیلات در اختیار متقاضیان قرارداده است. با اختصاص 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به این طرح و تبدیل آن به ریال و تخصیص سه هزار میلیارد تومان، در 2 مرحله این اعتبارات در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفت.

 

طبق ماده 33 برنامه ششم توسعه، تا پایان 12 بهمن امسال، بدهی 2 هزار و 258 میلیارد ریالی نزدیک به 26 هزار و 136 نفر از تسهیلات گیرندگان این بانک تعیین تکلیف شد. میزان بخشودگی سود مطالبات یک هزار و 539 میلیارد ریال است که از 18 هزار میلیارد ریال تخصیص داده شده، حداقل 530 هزار نفر از مطالبات کشاورزان خسارت دیده تعیین تکلیف می شود. سال گذشته نیز در اجرای تبصره 35 قانون سال 1395 و تبصره 16 قانون بودجه سال 96 (بخشودگی سود تسهیلات زیر یک میلیارد ریال) تا 30 دیماه امسال مبلغ 17 هزار و 200 میلیارد ریال از مطالبات بانک به بخش وصول رسیده است.

 

همچنین مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز اعلام کرده است: «امسال سه هزار و 750 میلیارد تومان از مجموع تسهیلات پرداختی به طرح اشتغال روستایی در اختیار نهادهای حمایتی قرار گرفته است. «حجت الله مهدیان» به ایرنا گفته است: «مجموع منابع در نظر گرفته شده برای اشتغال پایدار روستایی 18 هزار میلیارد تومان بوده که سه هزار و 750 میلیارد تومان از مجموع این تسهیلات در اختیار نهادهای حمایتی قرار گرفته است.»

 

وی ادامه داده است: «سهم بانک توسعه تعاون سه هزار میلیارد تومان و معادل 17 درصد از مجموع تسهیلات پرداختی برای اشتغال پایدار روستایی است. تاکنون یک هزار و 550 میلیارد تومان از تکلیف بانک توسعه تعاون در اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی پرداخت شده و بقیه این تسهیلات تا پایان سال 98 به متقاضیان تخصیص داده می‌شود. با اجرای طرح اشتغال روستایی 35 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده و فرصت های شغلی قبلی نیز حفظ می شود.»

 

با توجه به اهتمام دولت در حوزه اشتغالزایی به ویژه اشتغالزایی روستایی می توان امیدوار بود با ادامه این طرح ها دو اختصاص اعتبارات مناسب به بانک های عامل در این طرح و نظارت دقیق بر نحوه تخصیص اعتبارات زمینه مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها و افزایش بهره وری در بخش های مختلف کشاورزی و به دنبال آن توسعه و خودکفایی کشور در این بخش را شاهد باشیم./

 

 

کد خبر 763084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha