ادامه طرح های دولت برای گازرسانی روستاها/هر روز به ۱۰ روستا گازرسانی شد

دولت یازدهم و دوازدهم طرح محرومیت زدایی را از اولویت های خود قرار داده است تا جایی که طی ۵ سال گذشته هر روز به ۱۰ روستا گازرسانی شده و در ادامه این مسیر قرار است تا پایان سال ۳ هزار روستای دیگر نیز از نعمت گاز برخوردار شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مناطق روستایی و توسعه انها و توجه به رونق و آبادانی این مناطق برای جلوگیری از مهاجرت به شهرها جزو اولویت های نظام در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی قرار گرفته تا جایی که سیل مهاجرتی که در سال های قبل از انقلاب از روستاها به شهرها وجود داشت با اقدامات دولت پس از پیروزی انقلاب جهت معکوس پیدا کرده و شاهد افزایش مهاجرت به روستاها و توسعه این مناطق هستیم.

 

طرح های آبرسانی، برق رسانی، گازرسانی بخش هایی از اقدامات دولت های مختلف در این زمینه بوده است اما دولت یازدهم و دوازدهم به این حوزه توجه یژه ای داشته و این اقدامات را جزو افتخارات خود می دادند. دولت یازدهم برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی، تمام زیرساخت های لازم برای توسعه گازرسانی در داخل کشور را به ویژه گازرسانی به روستاها فراهم کرده است.

 

پوشش گازرسانی روستاهای کشور در سال 1392 از نظر جمعیتی 55 درصد بود اما با اجرای طرح های جدید گازرسانی به روستاها در دولت یازدهم، پوشش خانواده های روستایی برخوردار از گاز به حدود 70 درصد می رسد. بر اساس گزارش ها، در طول دولت یازدهم به 9 هزار و 200 روستا گازرسانی شده است. در سال 1395، گازرسانی به پنج هزار و 600 روستا کلید خورد که از این تعداد، سه هزار روستا به شبکه سراسری گاز متصل و بقیه نیز تا پایان سال 96 از نعمت گاز برخوردار شدند.

 

 

با توسعه گازرسانی به روستاها در دولت یازدهم، اکنون تعداد روستاهای متصل به شبکه سراسری گاز در کشور به 23 هزار روستا رسیده، نکته قابل توجه در گازرسانی به روستاها این است که این اقدام بدون تکیه بر منابع بودجه ای کشور انجام شده است. دولت یازدهم، منابع مالی گازرسانی به روستاها را از طریق صرفه جویی در مصرف سوخت های مایع تامین کرده است. بر اساس گزارش ها تا پیش از آغاز کار دولت یازدهم، تعداد روستاهای متصل به شبکه گاز، حدود ۱۴ هزار روستا بود که طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی مسوولان، این رقم به ۲۷ هزار روستا رسیده است.

 

در ادامه طرح های دولت برای گازرسانی به روستاها و مناطق محروم، دولت در لایحه پیشنهادی بودجه برای سال ۱۳۹۸ در بند «د» تبصره یک برنامه‌ای را برای اتمام طرح‌های نیمه تمام گازرسانی پیش‌بینی کرده است. در این بند آمده است: «به منظور تسریع گازرسانی به روستاها و اتمام طرح (پروژه) های نیمه‌تمام گازرسانی به روستاها با اولویت تداوم گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان و خراسان جنوبی، وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط مکلف است از محل سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی گاز ایران تا میزان ۱۵۰۰ میلیارد تومان اقدامات لازم را به عمل آورد.

 

حالا در ادامه این مسیر مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خبر داده است که «سه هزار خانوار روستایی تا پایان امسال از نعمت گاز طبیعی برخوردار می شوند.»

 

ایرنا به نقل از «حسن منتظری تربتی» در این باره نوشته است: «تا قبل از این هر سال هر خانوار روستایی دو هزار لیتر نفت سفید مصرف می کرد که این میزان به قیمت امروز برای دولت 100 تا 120 میلیون ریال هزینه داشت. این در شرایطی است که با بهره مندی هر خانوار روستایی از نعمت گاز طبیعی که سالانه 250مترمکعب مصرف می کند حدود 50 میلیون ریال برای دولت هزینه دارد و این بدان معناست که دولت می تواند با فروش نفت سفید آن خانوار روستایی برای خود درآمد تولید کند.»

Image result for ‫«حسن منتظری تربتی»‬‎

 

وی گفته است: «وزارت نفت پارسال از محل همین منابع 2 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی اعتبار دریافت کرد و آن را در مسیر توسعه شبکه گازرسانی به روستاها و واحدهای صنعتی هزینه کرد.»

 

این در حالی است که چندی پیش بنا به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران دولت تدبیر و امید طی پنج سال گذشته در هر یک روز به 10 روستا گازرسانی کرد و میزان گازرسانی به روستاها طی دولت تدبیر و امید با تعداد کل روستاهای بهره مند از نعمت گاز در طول انقلاب اسلامی برابری می کند. 13 هزار روستا در دولت روحانی از نعمت گاز بهره مند شدند همچنین 97 درصد مناطق شهری کشور امروز به شبکه گازرسانی ملی متصل است.

 

همچنین تا پایان آبان‌ماه امسال، حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز به بخش‌های مختلف خانگی تا نیروگاهی کشور تحویل شده است. وزارت نفت به نقل از «سعید مومنی»، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز درباره حجم گازرسانی به بخش‌های مختلف خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاهی کشور در هشت ماه سال ۹۷ نوشته است: «از آنجا که تعداد شهرها و روستاهای گازرسانی شده کشور افزایش یافته، میزان گاز تحویلی به بخش‌های مختلف نسبت به سال‌های قبل رشد داشته است. از ابتدای سال ۹۷ تا پایان آبان‌ماه، ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به نیروگاه‌های سراسر کشور ارسال شده است. صنایع عمده از دیگر مقاصد گازرسانی هستند که در مدت یاد شده، ۲۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به آنها تحویل شده است. در هشت ماه امسال، ۴۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز به بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ارسال شده است.»/

 

 

 

کد خبر 762755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha