رشد و توسعه بنادر ایران/امضای ۳۰۹ قرارداد داخلی و خارجی

توسعه بنادر و دریانوردی طبق برنامه ششم توسعه در دستور کار دولت و نهادهای مرتبط چون سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد و بر این اساس تاکنون ۳۰۹ قرارداد سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بنادر کشور امضا شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، رهبر معظم انقلاب اسلامی 9 تیرماه سال 1394 در نامه ای به حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه را ابلاغ کردند. این سیاستهای کلی بر پایه‌ محورهای سه‌گانه‌ «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و «تعالی و مقاوم‌سازی فرهنگی» و با در نظر گرفتن واقعیتهای موجود در صحنه داخلی و خارجی تنظیم شده است تا با تحقق اهداف برنامه ششم به ارائه الگوی برآمده از تفکر اسلامی در زمینه پیشرفت که بکلّی مستقل از نظام سرمایه‌داری جهانی است، کمک کند.

 

سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه دارای ۸۰ بند و شامل سرفصلهای امور «اقتصادی»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «اجتماعی»، «دفاعی و امنیتی»، «سیاست خارجی»، «حقوقی و قضایی»، «فرهنگی» و «علم، فناوری و نوآوری» است. رهبر معظم انقلاب در بندهای 19، 21، 23 و 28 سیاست های کلی برنامه ششم بر بهره وري از درياها، توسعه دريا محور، پيشرفت اقتصادي، حمل نقل دريايي، اکوتوريسم دريايي تاکید داشتند.

رهبر معظم انقلاب در بندهای 19، 21، 23 و 28 سیاست های کلی برنامه ششم بر بهره وري از درياها، توسعه دريا محور، پيشرفت اقتصادي، حمل نقل دريايي، اکوتوريسم دريايي تاکید داشتند.

 

در بندهای 19، 21، 23 و 28 بر موارد زیر تاکید شده است:

تقسیم کار و تعیین نقش ملي در مناطق، استانها، نواحي و سواحل و جزاير کشور با رعايت الزامات آن در چارچوب سیاستهای کلي مربوط، به منظور افزايش تولید ثروت ملي و حمايت دولت از سرمايه گذاری در مناطق کمتر توسعه يافته و روستايي.

توسعه اقتصاد دریایی جنوب کشور در محور چابهار – خرمشهر با تأکید بر سواحل مکران.

توسعه بازارهای دریایی و ایجاد مناطق مهم اقتصادی در زمینه‌های دارای مزیت.

اولویت دادن به حوزه‌های راهبردی صنعتی (از قبیل صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، حمل ونقل، مواد پیشرفته، ساختمان، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوافضا، دریا، آب و کشاورزی) و افزایش ضریب نفوذ فناوری‌های پیشرفته در آنها.

 

بر این اساس سازمان بنادر و دریانوردی تحقق اهداف برنامه ششم توسعه را در دستور کار خود قرار داده است و در این مسیر بنا به گفته مدیرکل مناطق ویژه بندری و سرمایه گذاری سازمان بنادر و دریانوردی تاکنون 309 قرارداد سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بنادر شمالی و جنوبی کشور امضا شده است.

 

روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی به نقل از «حسین صادقی نژاد» در این باره نوشته است: «از تعداد 309 قرارداد سرمایه گذاری امضا شده 59 قرارداد از اواخر سال گذشته و در دوره های زمانی 10، 12 و 15 ساله به مرحله نهایی رسیده و به بهره بردار و یا شرکت سرمایه گذار واگذار شده است. در حال حاضر با توجه به تحریم های ظالمانه آمریکا باید بدانیم شرایط اقتصادی مناسب نیست اما با توجه به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از جمله سازمان های پیشرو در حوزه جذب سرمایه گذاری است، لذا تمهیدات مختلفی را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور اندیشیده است.»

Image result for ‫حسین صادقی نژاد‬‎

 

به گفته صادقی نژاد «در یکسال گذشته و به ویژه چند ماه اخیر 9 فقره قرارداد سرمایه گذاری با اعتباری نزدیک به 500 میلیارد تومان در زمینه احداث پایانه های صادراتی، ترانزیتی، کارخانه های تولیدی و نیز ترمینال های مواد معدنی، نفتی و سیلوی غلات و انبار با سرمایه گذاران امضا شده است.»

 

این مقام مسئول در سازمان بنادر با بیان اینکه هم اکنون هشت فقره قرارداد در زمینه ارائه خدمات تکمیلی بنادر به ارزش 360 میلیارد تومان در مرحله تایید قرار گرفته است، گفته است: «تقریبا 6 قرارداد نیز به ارزش 120 میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در بنادر کشور در دست بررسی قرار دارد.»

 

این گزارش می افزاید: در راستای توسعه بنادر 29 آذرماه 19 قرارداد تفاهم سرمایه گذاری میان سازمان بنادر و بخش خصوصی به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد امضا شده است. این قراردادها در حاشیه مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و اعضای هیئت عامل این سازمان، مدیران ارشد سازمان‌ها و ارگان‌های دریایی، استانداران استان‌های ساحلی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان انجمن‌های تخصصی و دست اندرکاران صنعت حمل و نقل دریایی کشور امضا شده است.

 

در قالب این قراردادها در مجموع ۸۷ میلیارد تومان در بندر شهید رجایی، ۷۱۷ میلیارد تومان در بندر امام خمینی به منظور ایجاد تاسیسات تولیدی و ارزش افزوده ای، ۳۳۵ میلیارد تومان در بندر انزلی در بخش پایانه‌های صادراتی، مراکز تعمیرات و سوخت کشتی و مخازن روغن خوراکی، ۱۰۳ میلیارد تومان در بندر بوشهر برای احداث سردخانه و تاسیسات جمع آوری مواد زائد نفتی، ۱۰۰ میلیارد تومان در بندر امیر آباد، ۳۳۲ میلیارد تومان در بندر چابهار و ۷۰ میلیارد تومان در بندر نوشهر توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری می‌شود./

 

 

 

 

کد خبر 762753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha