جشنواره تجسمی فجر در آزمون حضور گالری داران

جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال برای نخستین بار حضور ۵۵ گالری با آثار متنوعی از هنرمندان صاحب نام و جوان ایرانی را میزبانی می کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، جشنواره هنرهای تجسمی فجر در میان جشنواره های هنری فجر جشنواره جوانی است. شاید برگزاری جشنواره های مثل فیلم، تئاتر و موسیقی این الزام را بوجود می آورد که جشنواره ای مثل تجسمی فجر هم  برپا شود؛ در حالی که بینال های تجسمی هر دو سال یکبار برگزار می شدند. البته سبک و سیاق برگزاری این جشنواره در یک دهه گذشته همانند جشنواره فیلم فجر نبود در جشنواره ای به گستره فیلم فجر هر هنرمندی با هر سلیقه ای حضور دارد اما این جشنواره هنرمندان پیشکسوت و صاحب نام حضور نداشتند و بیشتر جوانانی جویای نام حضور پیدا می کردند.

 

 

جشنواره تجسمی پس از گذشت یک دهه از فعالیت اش که همواره با آزمون و خطا بود در یازدهمین دوره قرار شد با شیوه ای متفاوت برگزار شود، تیم اجرایی جشنواره تغییر کرد و شورای سیاست گذاری برای جشنواره به ریاست مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی تشکیل شد و ابراهیم حقیقی به عنوان دبیر یازدهمین جشنواره انتخاب شد سپس برای بخش های 10 گانه این رویداد دبیر و هیات داوری مشخص شد، اما نکته قبل توجه شورای سیاست گذاری جشنواره ارتباط با جامعه هنری و گالری داران بود همین ارتباط و تعامل  باعث شد برای نخستین بار گالری ها درکنار جشنواره فجر حضور داشته باشند و آثارشان را در نمایشگاه « چهارسو» در باغ موزه قصر به نمایش بگذارند؛ تا پیش از این اتفاق گالری داران ارتباط چندانی با جشنواره نداشتند و بیشتر به چشم یک رویداد مناسبتی به آن نگاه می کردند اما این حضور نشان از تجربه ای متفاوت در فجر می دهد  که سلیقه های هنری بیشتری را به فجر آورده است اگرچه قضاوت زود است و برآیند کار را نمی شود به این سرعت دید اما باید منتظر ماند و سال های آینده نتیجه این اتفاق را دید. 24 گالری از تهران و 31 گالری از شهرستان ها برای نخستین بار به فجر امده اند  و آثار متنوعی از هنرمندان ایرانی رابه نمایش گذاشته اند  آثاری از صادق تبریزی، پرویز کلانتری، محمد احصایی، حسین محجوبی، علی شیرازی، کیخسرو خروش، نیما پتگر، بهجت صدر، کوروش شیشه‌گران و مسعود عربشاهی ، ژازه تباتبایی، پرویز تناولی و هنرمندان جوان و نام آشنا را می تواند در این گالری ها دید.

 

 

حضور این گالری ها در یک مکان برای نخستین بار تداعی کننده آرت فر است در حالی که آرت فر به معنای واقعی نیست. در بازدیدی از نمایشگاه«چهارسوی هنر»  در باغ موزه قصر از گالری داران  و نمایندگان آنها در این نمایشگاه ها از تجربه حضورشان در فجر پرسیدم، نماینده 7 گالری که از شهر مشهد در این نمایشگاه حضور دارد می گوید: حضور در فجر تجربه متفاوتی برای من است، هیچ وقت این تعداد گالری در یک مکان حضور نداشتند از آنجا که گالری ها بیشتر خود را رقیب همدیگر می دانستند این جشنواره فرصتی به آنها داد تا بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

 

 

«نیلوفر جمشیدی»، «مدیر گالری ثالث» نیز حضور در جشنواره فجر را اتفاق مثبتی برای گالری ها می داند و می گوید: این اتفاق باعث نزدیکی گالری ها به یکدیگر شد پیش از آن گالری ها خود را رقیب یکدیگر می دانستند، از طرفی نمایش آثار هنرمندان در یک مکانی که دولت برای گالری ها تدارک دیده است هم فرصت مناسبی است که نباید از این حمایت چشم پوشی کرد.

 

 

«نماینده گالری فرمانفرما» حضور در جشنواره فجررا فرصت مناسبی برای گالری ها می داند و می گوید: حضور این تعداد گالری در کنار هم در جشنواره تجسمی فجر اتفاق خوشایندی برای هنرهای تجسمی است، گالری ها برای نخستین بار در کنار هم جمع شده اند و این می تواند یک گام موثر برای هنرهای تجسمی باشد البته این فرصت را مرکز هنرهای تجسمی زارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراهم کرد که این اقدام ارزنده است و باعث نزدیکی گالری داران و شتاخت بیشترشان از یکدیگر و تعاملشان با ارشاد شده است.

 

 

آثار به نمایش در آمده در«چهارسوی هنر» آثار متنوعی به لحاظ قیمت هستند و هر مخاطبی با هر سلیقه ای را هم می توانند راضی نگه دارند گالری های حاضر در این نمایشگاه بسته به موضوع کاری خود آثار متنوع و متفاوتی از نقاشی، عکس، نقاشی خط، مجسمه، حجم و...را به نمایش گذاشته اند از 55 گالری حاضر در این نمایشگاه آثارشان را برای فروش گذاشته اند، آثار این نمایشگاه از 500 هزار تومان تا 180 ملیون تومان  قیمت گذاری شده اند با غرفه داران درباره قیمت گذاری پرسیدم، «نماینده  گالری های شیراز» درباره قیمت آثارشان که بخش عمده آنها به فروش رفته بود،گفت: آثار مابین 400 تا 12 ملیون قیمت گذاری شده اند و بیشتر آنها هم به فروش رفته است.

 

قیمت گذاری آثاری که در گالری گلستان به نمایش درآمده است بین 4 ملیون تا 180 ملیون تومان بود البته آثار گالری گلستان از نام آوران هنرهای تجسمی است و شاید همین در نحوه قیمت گذاری آنها تاثیر گذاشته است.«مدیر گالری ثالث» هم درباره قیمت آثار و فروش در این نمایشگاه می گوید: قیمت گذاری ها متفاوت است ما آثاری از 2 ملیون تا بالاتر داریم، چندین کار هم به فروش رسانده ایم.

 

 

تجربه حضور گالری ها در جشنواره فجر اتفاق مثبتی است که می تواند به رونق اقتصاد هنر  جذب مخاطبان عام به هنر کمک کند و از طرفی می تواند نقشی شبیه آرت فر داشته باشد. «لیلی گلستان» نماینده گالری‌دارها در شورای سیاست‌گذاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در افتتاحیه «چهارسوی هنر» می گوید: نخستین بار است که گالری‌داران تهرانی و شهرستانی در جشنواره فجر حضور دارند و دلیل این حضور، کسانی هستند که در حال حاضر در رأس مدیریت هنرهای تجسمی کشور قرار دارند و خیلی خوب این کار را انجام می‌دهند. من از سید مجتبی حسینی معاون هنری و هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی که رفتار و کردار درستی دارند، تشکر می‌کنم. زمانی که قبول کردم در شورای سیاست‌گذاری حضور داشته باشم به آنها گفتم یک اعتبار ۳۰ ساله دارم که آن را درمیان گذاشته‌ام و از آنها خواهش کردم از این اعتبار مراقبت کنند و خوشبختانه چنین کردند.

 

حالا باید منتظر نشست و دید جمع کردن این تعداد گالری در جشنواره هنرهای تجسمی فجر می تواند برای هنر تجسمی در آینده چه میراثی بجا بگذارد، باید دید آیا جشنواره هنر تجسمی بعد از یک دهه دارد به بلوغ و پختگی می رسد یا هنوز در حال آزمون و خطاست.

 

کد خبر 762635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha