وزارت جهاد کشاورزی پشتیبانی های لازم از صیادان محلی برای صید فانوس ماهی را انجام می دهد

حجتی با تاکید بر اینکه اولویت وزارت جهاد کشاورزی برای صید فانوس ماهی در آب های دریای عمان صیادان محلی هستند، گفت: ما مشوق ها و پشتیبانی های لازم را از این صیادان انجام می دهیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محمود حجتی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 14 بهمن و در پاسخ به سوال فاطمه ذوالقدر، نماینده تهران در مورد صید در آب های دریای عمان گفت: فانوس ماهی از جمله ماهی هایی است که در عمق 200 متری تا 400 متری زیر سطح آب زندگی می کند و ذخایر این ماهی در دریای عمان میلیون تنی است و در طول سال تخم ریزی می کند.

 

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: میزان صیدی که در آب های ساحلی تحت عنوان صید سنتی وجود دارد حدود 700 هزار تن است که صید فانوس ماهی در سال 96 رقم ناچیزی از این ظرفیت بود و حدود 17 هزار تن بود.

 

وی با اشاره به اینکه در سال 87 تا 96 صید این ماهی بسیار ناچیز بوده است، گفت: در کنار صید فانوس ماهی یک صید ضمنی نیز حدود 30 درصد است، انجام می شود و ما باید روشی را در این زمینه اعمال کنیم که صیدی از این گونه اهمیت برخوردار است تعارضی با منافع صیادان بومی و محلی نداشته باشد.

 

وی با تاکید بر وزارت جهاد کشورزی دستورالعمل و نظارت ها را برای صید این گونه ماهی تشریح کرده است، گفت: البته ما تاکید داریم نظارت و کنترل باید به گونه ای باشد که تعارضی با منافع صیادان نداشته باشد و گروه بازرسی نیز که فرستادیم بررسی های لازم را انجام دادند و گزارشی در این زمینه به ما ارایه دادند که حاکی از این بود که بخشی از بهره برداران صید احیانا چهارچوب ها را رعایت نمی کنند.

 

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: بعد از مشکلاتی که در مورد صید این ماهی پیش آمد ما صید آن را به مدت دو ماه تعلیق کردیم و یک سری اقدامات را به عمل آوردیم و دستورالعمل هایی را برای جلوگیری از تخلفات پیش بینی کردیم.

 

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که انجام دادیم این بود که محدوده 10 مایلی صید را به 14 مایل افزایش دادیم که فاصله به حدی زیاد شود که تعامل معنی داری وجود نداشته باشد و مسایلی همانند رهگیری صید با نصب تجهیزات را نیز انجام دادیم.

 

حجتی تاکید کرد: ما برای رسیدگی سریع به تخلفات هماهنگی های لازم را با دادستان های استان هرمزگان جهت ایجاد واحد ویژه برای رسیدگی به این تخلفات احتمالی انجام دادیم و رسیدگی به آنها در دستور کار این واحد قرار می گیرد.

 

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: طبق تحقیقات موسسات تحقیقاتی 300 هزار تن حداقل برداشت صید این ماهی است که ما به خاطر مشکلاتی که در بحث گشتی های صیادی داریم از این ظرفیت خدادادی که در اختیارمان قرار گرفته است بهره کمی می بریم.

 

وی با اشاره به تهیه پودر ماهی از صید این گونه ماهی گفت: ما هر کیلو پودر ماهی را یک و سه دهم دلار در بازارهای جهانی به فروش می رسانیم که البته در داخل نیز در  بحث صنعت آبزیان از آن استفاده می کنیم و اگر آن را تولید نکنیم باید آن را از خارج وارد کنیم.

 

وی گفت: در طول سال 97 هشت مورد از تخلفات در مورد صید این ماهی به دادگاه معرفی شده است و رسیدگی به تخلفات با توجه به اینکه به منطقه واگذار شده است با سرعت بیشتری انجام می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی اولویت خود برای صید این ماهی را صیادان محلی قرار داده است، گفت: ما از صیادان محلی در این زمینه حمایت و پشتیبانی های لازم را انجام می دهیم چرا که معتقدیم سفره این صید باز است و هر کسی البته با اولویت صیادان محلی می تواند مجوز صید در این زمینه دریافت کند./

 

 

کد خبر 762622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha