به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رئیس ستاد مرکزی 9 دی کشور در دومین نشست تعامل و هم اندیشی اصحاب فرهنگ و رسانه کرمان با موضوع جنگ نرم که امروز (26مهر) برگزار شد، گفت: عمیق ترین تبیین ها در مورد جنگ نرم، ریشه ها، ابزار، چگونگی شکل گیری آن و .. توسط امام خامنه ای انجام شده است.
دکتر علی محمد نائینی، رئیس ستاد مرکزی 9 دی کشور با بیان ویژگی های جنگ نرم دشمن، طراحی کاملاً سری و پنهانی، تنوع در عرصه ها، سیال بودن عامل، ابزار و روش ها و وجود کانون های تفکر برای به چالش کشیدن نظام جمهوری اسلامی را از جمله این ویژگی های خواند و افزود: گرچه دشمن از ابزار و روش های فرهنگی استفاده می کند اما طراحی ها، کاملا امنیتی و مدیریت کلان آن توسط سرویس های جاسوسی، دولت های غربی و کانون های تفکر انجام می شود.
ویژگی های جنگ نرم دشمن و کانون های تفکر غرب
وی با بیان اینکه این جنگ، عرصه های مختلف اجتماعی را در بر می گیرد، بیان کرد: این جنگ به لحاظ دربرگیری قلمرو جغرافیایی، موضوع و اقشار در مصادیق آن مختلف است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با اشاره به اینکه امروز هزار و 200 اتاق فکر شناسنامه دار در آمریکا وجود دارد که با عناوین مختلف فعالیت می کنند، گفت: این کانون ها در کنار رسانه ها نقش قابل توجهی داشته و در حقیقت حکم قوه چهارم در غرب را دارد که به عنوان "دولت در سایه" مطرح هستند.
وی با افزودن اینکه همه این اتاق های فکر بر این موضوع که جمهوری اسلامی ایران، یک تهدید امنیت ملی برای غرب است که اهداف و منافع ملی آمریکا را به چالش کشانده است، اتفاق نظر دارند، افزود: به همین دلیل همه شیوه هایی که برای مقابله با ایران طراحی می کنند، نرم افزاری است.
دکتر نائینی با بیان اینکه 50 هزار صفحه به صورت تئوریکی برای چگونگی تأثیرگذاری بر انتخابات ایران موجود است، اظهار کرد: ده ها صفحه سند معتبر مبنی بر چگونگی تبدیل انتخابات ایران به یک چالش امنیتی وجود دارد.
وی گفت: متأسفانه با وجود همه این اسناد، عده ای جنگ نرم را انکار می کنند که آنان جزو کسانی هستند که به شدت دچار غفلت امنیتی شده و توانائی برآورد تهدیدات را ندارند.
اصلی ترین مؤلفه های قدرت نرم در جمهوری اسلامی و ریشه های تهدیدات ایران برای غرب
این مسئول با بیان اینکه دشمن در جنگ تحمیلی علیه ایران، برآورد درستی از کشور نداشت، افزود: اصلی ترین مؤلفه های قدرت نظام، رهبری الهی و شجاعانه، بسیج همه جانبه ملت، ایمان و عزم انقلابی مردم بود که دشمن آن را برآورد نکرده بود.
وی با افزودن این مطلب که دشمن برای مقابله با نظام این مؤلفه ها را هدف قرار داده و معتقد است باید با شیوه و ابزار مخصوص به خود این کار را انجام دهد، گفت: عده ای ریشه تهدیدات ایران را ماهیتی و ذاتی، عده ای مربوط به رفتارهای ایران، برخی ریشه آن را در جایگاه های نخبگانی به ویژه رهبری و بعضی در نهادهای حاکمیتی می بینند.
فعال سیاسی کشورمان ادامه داد: کسانی که ریشه تهدیدات ایران را مربوط به "رفتارها" می بینند تعامل و پیگیری فرآیند سازش را از طریق ارتباطات دیپلماتیکی دنبال می کنند زیرا بر این باورند اگر ایران از آرمان هایش دست بردارد از درون دچار استحاله شده و در این صورت کارکردهایش را از دست می دهد.
وی با بیان اینکه تولیدات رسانه ای دشمن و کانون های تفکر در راستای این امر که ریشه تهدیدات را در جایگاه نخبگانی می بینند، شکل گرفته است، افزود: آن دسته از کسانی هم که ریشه تهدیدات را در نهادهای حاکمیتی به ویژه سپاه می بینند بر روی آن تمرکز کرده اند؛ زیرا آنان کانون اصلی قدرت در ایران و تکیه گاه اصلی جایگاه رهبری را سپاه می دانند.
دکتر نائینی، اقدامات نظامی، سیاسی ( ارتباطات دیپلماتیک) و امنیتی (شورش، کودتا و ترور) را به عنوان راهبردهایی که از کانون های تفکر غرب برآمده است را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: عدم موفقیت در همه این اقدامات، در نهایت دشمن را به سمت جنگ نرم که هزینه اش هم کمتر است کشاند.
طراحی جنگ نرم و دنبال کردن سیاست همانند سازی اندلس در ایران
وی ادامه داد: دشمن در راستای طراحی مدل های مختلف، تهاجم فرهنگی را که خطرناکترین مدل بود و به تنهائی می توانست یک نظام سیاسی را فرو ریخته و پیش نیاز مدل های رنگی باشد را طراحی کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) فروپاشی از درون و بازدارندگی از بیرون را به عنوان راهبرد غرب در راستای جنگ نرم بیان کرد و گفت: آنان برای فروپاشی از درون، همانندسازی اندلس را در ایران دنبال می کنند.
وی گفت: یکی از موضوعات مهمی که در جریان فتنه 88 روی داد و متأسفانه کمتر به آن پرداخته می شود این است که برآورد دشمن را تغییر داد و آنان دریافتند که مس توانند از درون در نظام ما چالش ایجاد کنند.
جنگ نرم= جنگ رسانه ای
وی در بخش دیگری از سخنانش، نقش رسانه ها را در این زمینه مهم خواند و گفت: امروز تنوع رسانه ها، قدرت تبلیغی و رسانه ای، نفوذ، جریان سازی، بدست گرفتن فضاهای فرهنگی و اجتماعی، حفظ عزم ملی در داخل و نهادینه کردن باورهای اساسی از مؤلفه های اصلی و منابع قدرت نرم اند.
دکتر نائینی گفت: غربی ها در این زمینه بحث های فراوانی دارند زیرا کسی که بتواند رفتارها را کنترل و بر باورهای ذهنی مخاطب تأثیرگذار باشد از مظاهر قدرت به شمار می رود.
وی اضافه کرد: رسانه امروز مرزهای سنتی و رسمی را از بین برده و جامعه جهانی جدید با قدرت رسانه های جدید شکل گرفته است و از همین روست که عده ای جنگ نرم را مترادف با جنگ رسانه ای می دانند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه امروز با جنگ رسانه ای، نظام های سیاسی را به چالش می کشانند، خاطرنشان کرد: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری، آمریکا تولید تهدیدات جدید را در دستور کار خود قرار داد و تهدیدات جدید را در فضای جدید طراحی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه آمریکائی ها گمان می کردند که می توانند بیداری اسلامی را به نفع خود مصادره کنند، گفت: دیری نپائید که آنان به این نتیجه رسیدند که این بیداری، امنیت آنها را به خطر انداخته و قدرت ایران را بیشتر کرده است؛ از این رو هر روز سناریوی جدیدی برای بی اعتبار سازی ایران و عدم مطرح شدن آن به عنوان الگو و الهام بخش انقلاب های منطقه مطرح کردند.
اجلاس بیداری اسلامی و به حاشیه راندن آمریکا
نائینی، تأثیر اجلاس بیداری اسلامی و کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین را که بسیار جریان ساز هم بود و با هوشمندی امام خامنه ای پی ریزی شد را باعث به حاشیه راندن آمریکا دانست.
وی سپس با اشاره به جنبش وال استریت و ذکر این نکته که این جنبش به دلیل برخورداری از یک سری ویژگی ها با حرکت های چپ گرایانه، تفاوت اساسی دارد آن را جنبشی ضد نظام سرمایه داری خواند.
ویژگی های جنبش وال استریت
وی با افزودن این مطلب که این حرکت کاملا سیاسی، نظام لیبرال دموکراسی را به چالش کشانده است، گفت: جنبش وال استریت کاملا مردمی و خودجوش و فراگیر است به گونه ای که تا کنون 82 کشور از آن حمایت کرده و یک هزار شهر را تحت تأثیر قرار داده است.
رئیس ستاد مرکزی 9 دی کشور، شعارهای بنیان کن، نقش پررنگ جوانان، ایستادگی و مقاومت را از دیگر ویژگی های جنبش وال استریت خواند و گفت: کتاب "آمریکار در قرن 21" همه علائمی که آمریکا را در 2020 به چالش می کشاند ذکر کرده است و می بینیم که آمریکا امروز منفورترین دولت در افکار عمومی دنیا و دچار بحران از درون و بیرون است.
دکتر نائینی خاطرنشان کرد: گرچه ممکن است با امنیتی کردن فضا، این حرکت به تأخیر بیفتد اما اگر در لایه های اجتماعی رسوخ کند، عمیق تر و پیچیده تر می شود و مقابله با آن سخت تر خواهد بود.
انتخابات و نتایج آن در کشور یک معیار است: پیام مهم 9 دی
وی با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به استان کرمانشاه، خلق لحظات و صحنه های تاریخی توسط مردم این خطه را تابلوی وحدت دانست و گفت: در هیچ کجای دینا چنین ارتباطی میان امت و رهبر وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در هر عرصه ای که کشور به وجود مردم نیاز داشته مردم در صحنه حضور یافتند، حماسه بزرگ 9 دی را مؤید این موضوع دانست و تصریح کرد: این حماسه ماندگار در تاریخ، عکس العمل صریح و واکنش انقلابی ملت به جریان فتنه، یک تظاهرات و نهضت و پاسخی به همه اقدامات دشمن در طراحی جنگ نرم بود که مردم را بدون تبلیغات و سازماندهی به صحنه کشاند و همه کشور را فرا گرفت.
نائینی حماسه 9 دی را فراتر از حضور یک جریان یا گروه دانست و افزود: این حماسه نمایش عزم ملی و مقابله با کسانی بود که در صدد به چالش کشاندن جمهوریت نظام، قانونمداری و مردم سالاری بودند.
وی با بیان اینکه مهمترین پیام حماسه 9 دی این بود که انتخابات و نتایج آن در کشور یک معیار است، بر ضرورت و هوشیاری و حفظ شور هم جانبه در انتخابات آیت مجلس تأکید کرد و گفت: دشمن در صدد است تا انتخابات را که نمایش مردم سالاری دینی و مؤلفه قدرت نظام است به چالش بکشاند.
این فعال دانشگاهی، یادآوری کرد: مردم در حماسه 9دی در حالی در صحنه حضور پیدا کردند که فضا فتنه آلود بود و حتی بسیاری از نخبگان به برآورد صحیح از اوضاع و شرایط نرسیدند و از آنجا که سرمایه های اصلی نظام، سرمایه های اجتماعی آن است باید این سرمایه را حفظ کرد.
وی گفت: ستاد بزرگداشت 9 دی نیز با هدف ماندگاری این حماسه شکل گرفته تا این حماسه بزرگ که برای حرکت همیشگی ملت ایران یک ضرورت و منبع قدرت است، حفظ شود.
دکتر نائینی ادامه داد: تجربه نشان داده است که استان کرمان همواره در مواقع حساس چه در انتخابات 88 و چه در 9 دی پیشتاز بوده و با درک درست از ضرورت ها، اقدامات هوشمندانه و به موقع داشته است.
الزامات مقابله با جنگ نرم
وی در بخش دیگری از سخنانش باور به وجود جنگ نرم، تمرکز قوا، شبکه سازی اجتماعی، تحقق واقعی بسیج دهها میلیونی، اقدامات مقابله به مثل و برآورد درست از تهدیدات دشمن را از الزامات مهم مقابله با جنگ نرم خواند و افزود: برآورد درست به این معناست که دشمن را آنگونه که هست بشناسیم و نه جزو کسانی که دچار اغراق امنیتی شده و همه چیز را در جنگ نرم از دست رفته می دانند و با این فکر عزم و ارده را در جامعه از بین می برند، باشیم و نه جزو آنان که دچار غفلت امنیتی شدند و وجود جنگ نرم را انکار می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) جنگ نرم را ناشی از انفعال دشمن خواند و گفت: این جنگ نشاندهنده قدرت دشمن نیست بلکه نشانه انفعال او در مقابل جمهوری اسلامی ایران است.
وی با تأکید بر اینکه باید تأثیر اقدامات دشمن بر جبهه انقلاب را به حداقل برسانیم بر ضرورت بر هم زدن موازنه قدرت تأکید کرد و در این زمینه، افزایش قدرت رسانه ای با بالا بردن توان رسانه ای در جذب مخاطب و نیز تقویت ایمان مردم را در بر هم زدن موازنه قدرت مهم خواند.
وی گفت: اقدامات ایجابی در این زمینه که آسیب ها را با روشنگری در جامعه تبیین کرده و باورهای دینی مردم را تقویت می کند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دکتر نائینی در پاسخ به پرسشی در خصوص چگونگی کاهش تأثیر ماهواره در خانواده ها، با ذکر این نکته که 70درصد افراد بیشتر شبکه های اجتماعی را که در صدد ترویج سبک زندگی غربی و تضعیف ارزش هاست، دنبال می کنند؛ بر رضروت تقویات ایمان مردم و باورهای دینی آنان تأکید کرد.
تفاوت مؤلفه های قدرت در ایران و غرب
وی سپس منابع قدرت نرم، عناصر و مؤلفه های آن در ایران را کاملا متفاوت با غرب دانست و گفت: قدرت رسانه ای، اندیشه، مدل سیاسی نظام و جایگاه والای رهبری مهمترین مؤلفه های قدرت نرم ماست.
فعال سیاسی کشورمان ادامه داد: این در حالی است که غرب، مؤلفه اصلی جنگ نرم و کارآمدترین مدل سیاسی خود را لیبرال دموکراسی می دانست که امروز در حال هو شدن است و قدرت رسانه ای، هالیوود و موسیقی غرب که درآمد حاصل از فروش آن در آسیا بیش از درآمد فروش نفت ماست، از دیگر عناصر قدرت اوست.
وی تأکید کرد: به لحاظ اندیشه و دورن مایه، سوژه های فراوانی در اسلام و دفاع مقدس داریم اما ضعف جدی ما در تولید است و در حالیکه توان تولید حداقل سالانه یکصد سوژه در موضوع فیلم داریم اما ظرفیت های تولید را باید بالا برد.
رئیس ستاد مرکزی 9 دی کشور در پایان تأکید کرد: در کشور ما تنها یک شاخص وجود دارد و آن هم گفتمان رهبری است که مواضع، رفتار و عملکرد همه باید با این شاخص سنجیده شود.
پایان پیام/
نظر شما