به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «راشاتودی»،« واشنگتن امیدوار به پیمان «بسیار بهتری» به جای پیمان منع موشک های هسته ای میان برد است.»
این بخشی از اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا پس از اعلام خروج از «پیمان منع موشک های هسته ای میان برد» با روسیه است.
اما ترامپ در عین حال وعده «پاسخ نظامی» به نقض های ادعایی روسیه که آمریکا سال هاست آن را انجام می دهد،داده است.
در حقیقت رئیس جمهوری آمریکا پیام هایی کاملا متفاوت و متناقض در مورد آنچه او با اعلام خروج از این پیمان به دنبال آن است را با اظهارات اخیرش منتقل کرده است.
روز گذشته (جمعه 12 بهمن)،واشنگتن مشارکت خود در این توافقنامه مهم را به حالت تعلیق در آورد و وعده داد که ظرف 180 روز آن را ترک خواهد کرد مگر اینکه روسیه تسلیم درخواست های واشنگتن بشود.
ترامپ در این باره به خبرنگاران در کاخ سفید،گفت:«من امیدوارم که بتوانیم همه را در یک اتاق بزرگ و زیبا جمع کنیم و توافقنامه جدیدی را امضا کنیم که بسیار بهتر از توافقنامه قبل باشد.»
ترامپ در عین حال در همان روز جمعه گفت که گزینه های واکنش یا پاسخ نظامی خود را در برابر نقض های روسیه،بر روی میز خواهد داشت.
مسکو به نوبه خود این اتهامات را رد کرده و در اقدامی بی سابقه برای شفاف سازی،موشکی را که به ادعای آمریکا،نقض کننده «پیمان منع موشک های هسته ای میان برد» است به نمایش گذاشت.
توافقنامه 1987 میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی استفاده از موشک های بالستیک و کروز با بردهای 500 تا 5500 کیلومتر را منع می کند.
واشنگتن و مسکو بارها یکدیگر را متهم به نقض این توافقنامه کرده اند.آمریکا مدعی است که روسیه به طور پنهانی سیستم های ممنوعه را تولید کرده است و روسیه می گوید که سیستم های دفاع موشکی آمریکا که در اروپا مستقر شده قادر به پرتاب موشک های تهاجمی است.
در حالی که امیدهای ترامپ برای یک توافق بهتر بخشی از مباهات او درباره استراتژی «هنر توافق» است ،تهدیدهای مربوط به نشان دادن واکنش های نظامی را نمی توان به خوبی هضم کرد.
در چند سال گذشته،بودجه های دفاعی آمریکا به تحقیق و تولید سیستم های تلسیحات ممنوعه در پیمان منع موشک های هسته ای میان برد؛اختصاص داده شده است.
این در حالی است که آمریکا به طور مکرر،روسیه را متهم به انجام این کارها می کند.
به عنوان مثال،قانون مجوز دفاع ملی برای سال مالی 2018 ، 58 میلیون دلار به مقابله با عدم انطباق روسیه با پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد اختصاص داد.
از جمله اقدامات علیه این فعالیت هات ادعایی شامل برنامه تحقیق و توسعه موشک های زمینی میان برد است.
بودجه دفاعی سال 2019 میلادی برای مقابله با چنین فعالیت هایی بیشتر هم شده است.
نظر شما