رسانه ها برای تزریق امید به جامعه باید امیدوار باشند

مدیرکل ارشاد استان کرمان با ارائه گزارشی گفت: فراز و فرودهای انقلاب نشان داده نظام جمهوری اسلامی آنقدر مستحکم است که در برابر مشکلات سر فرود نمی آورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، صبح امروز(۱۳ بهمن) در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گزارشی در سه محور هنر، فرهنگ و دین ارائه داد و پیش از آن به سیاست ها و حوزه های ماموریتی وزارتخانه مربوطه اشاره و بیان کرد: مطبوعات و تبلیغات، فرهنگ، سینما و سمعی و بصری، هنر، قرآن و عترت، ستادعالی کانون های مساجد، ستاد بازی های رایانه ای، مرکز ارتباطات و رسانه های دیجیتال حوزه های ماموریتی است.




وی پس از اشاره به نهادهای هم خانواده ارشاد که شامل اوقاف، نهاد کتابخانه ها، حج و زیارت، کانون های مساجد و خبرگزاری جمهوری اسلامی است؛ در پاسخ به سوالات و موضوعات مطرح شده توسط خبرنگاران حاضر در جلسه اظهار داشت: فراز و فرودهای انقلاب نشان داده نظام جمهوری اسلامی آنقدر مستحکم است که در برابر مشکلات سر فرود نمی آورد و برهه کنونی نیز با همراهی مردم که همیشه در کنار نظام بودند، پشت سر گذاشته می شود.


این مسئول اشاره ای هم به مشکلات صنفیِ این روزهای مطبوعات با توجه به قیمت کاغذ کرد و با تصریح به اینکه مسئله کاغذ باید در وزارت صمت پیگیری شود اما ما هم دست روی دست نگذاشته و به سهم خود پیگیر آن هستیم؛ گفت: اقتصاد فرهنگ و هنر ضعیف است گردش مالی زیادی ندارد لذا نگاه مدیران به مطبوعات باید تغییر کند زیرا مطبوعات هزینه دارند.



وی با تاکید بر نقش مهم نشریات و رسانه ها به ویژه در تزریق امید به جامعه خاطرنشان کرد: لازمه این کار، نخست آن است که رسانه ها خود امیدوار باشند، ما تاوان استقلال مان را می پردازیم و در مجموع عزم دولتمردان بر پشت سر گذاشتن مشکلات است اما ممکن است بعضی جاها اشکالات و بی تفاوتی هایی هم باشد.


علیزاده با متذکر شدن این نکته که آنچه در بستر انقلاب اسلامی در بخش های مختلف از جمله فرهنگ و هنر اتفاق افتاده، تصادفی نبوده؛ تصریح کرد: فعالیت های خوبی انجام شده و آموزش که یک موضوع اساسی و زیرساختی است در سالهای انقلاب بسیار به آن پرداخته شده و قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست که نمونه آن هنرستان های هنر، راه اندازی رشته ها مرتبط در دانشگاه ها و... است.


وی راه اندازی دو هزار مرکز فرهنگی هنری غیر دولتی با فعالیت بیش از ۴ هزار نفر در آن، وجود ۱۸۸ چاپخانه در استان، ۱۷۲ موسسه فرهنگی هنری غیر دولتی، ۱۷۵ انتشاراتی، ۲۵۳ کانون آگهی تبلیغاتی در حالیکه قبل از انقلاب هیچ ساماندهی در این حوزه وجود نداشت و تبلیغات روی در و دیوار بود؛ ۳۶۳ نشریه فعال، بیش از ۷۰ پایگاه اطلاع رسانی، چاپ و نشر ۵۰۰ عنوان کتاب در سال، افزایش صندلی های سینما، واگذاری فعالیت ها به اهل فن و... تنها بخشی از اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ و هنر استان فهرست کرد.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین راه اندازی بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی هنری در شمال استان با محوریت مساجد و حدود ۱۶۵ موسسه قرآن و عترت فعال مجوز دار را ایفا کننده بخش مهمی از رسالت های دینی دانست و آمار مربوط به زیربناهای فرهنگی را که نظام جمهوری اسلامی طبق برنامه هزینه کرده تا به اهداف مد نظر برسد را بسیار امیدوارکننده خواند و افزود: در حالیکه قبل از انقلاب، فضاهای فرهنگی استان ۷ هزار و ۲۰۰ متر مربع بوده اما امروز به قریب ۷۰ هزار متر می رسد.


وی با تصریح به اینکه بخش مهمی از منابع نظام در حوزه فرهنگ قرار گرفته، ادامه داد: سعی کردیم فعالیت های متوازنی در حوزه های مختلف شکل بگیرد و برای همین برای کنگره شهدای استان نیز در قالب کمیته فرهنگی هنری ۱۳ موضوع فعالیت در قالب ۱۰۵ برنامه پیگیری می شود و برای دهه فجر نیز ۱۱۹ عنوان شامل ۸۰۰ برنامه دینی و مذهبی پیش بینی شده است.

علیزاده برگزاری جشنواره های قرآنی از جمله مدهامتان-جشنواره کانون های مساجد-جشنواره شعر رضوی، نمایشگاه ملی دفاع مقدس در ۲۷ بهمن و....را نمونه ای از دیگر فعالیت های اداره کل ارشاد استان عنوان کرد و گفت: فعالیت های وزارت ارشاد کاملا'' شفاف است و در دولت فعلی پالایش اعضای صندوق اعتباری هنر انجام شد تا غیرهنرمندان از آن جدا شود.

احمد وفایی، معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با تاکید بر اینکه در ۴۰ سالگی انقلاب باید نیمه پر لیوان را هم دید؛ در پاسخ به انتقاد مطرح شده در خصوص مشکلات فرهنگی توضیح داد: اگر اینهمه فعالیتی که به برکت انقلاب و منویات رهبری انجام شده هم نبود الان کجا بودیم؟! گرچه اشکالاتی وجود دارد اما امروز همه ارکان نظام حتی حساس ترین آن که رسانه است؛ ممیزی کتاب و...همه به نوعی مردمی است و اگر دولتی بود آسیب است.


وی شناسایی ۲۸ نفر از مفاخر استان و پیگیری برای چاپ ۲۸ اثر در این زمینه، قرار دادن روز خواجو در ضمیمه تقویم و تلاش برای قرارگرفتن این روز در متن تقویم و.... را از جمله فعالیت های انجام شده عنوان کرد.


احمد فتحی زاده، مسئول دفتر فعالیت های قرآنی اداره کل ارشاد هم گزارشی از فعالیت های این حوزه بیان کرد و پراکندگی ۱۶۵ موسسه قرآنی در استان را اتفاق مبارکی عنوان کرد.

کد خبر 762140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha