ظرفیت های گردشگری خوسف ثبت ملی شود

شفیعی گفت: فاطمیه و گواب خوسف، رود پتو«انبار عقیق»، بهشت کویر«جنگل نخاب» و خاوران نامه ابن حسام ظرفیت ها و پتانسل های مورد هدف گردشگری شهرستان خوسف است که باید ثبت ملی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، «محمد شفیعی» امروز (۱۰ بهمن) در نشست با مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی اظهار کرد: با توجه به اهمیت صنایع دستی و بافت تاریخی شهرستان خوسف، این شهرستان نیازمند همفکری و هم افزایی مسئولان امر با میراث فرهنگی در راستای بهتر انجام شدن امورات است.

 

فرماندار خوسف افزود: در مجموعه گردشگری و صنایع دستی، اقدامات در خور توجه ای در شهرستان انجام شده، ولی می توان گفت که شهرستان خوسف جذابیت های خاصی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری دارد که به عنوان پنجمین پایگاهی که امسال ثبت شد، مجموعه جدیدی در بافت قدیمی شهر خوسف ایجاد کرده است که می توان از این ظرفیت استفاده کرد.

 

شفیعی گفت: مبلغ 805 میلیون تومان اوراق سال گذشته در اختیار راه و شهرسازی بود و معاون راه و شهرسازی وقت قول هایی دادند که محقق نشد و تا این لحظه از این مبلغ چیزی تحقق نیافته است و این مورد قولی بود که وزیر راه و شهرستازی به نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف داده بود.

 

وی با بیان اینکه اگر شیراز را به حافظ به می شناسند، باید خوسف را به ابن حسام بشناسند، گفت: ولی اینکه چرا ابن حسام آنگونه که باید و شاید معرفی نشده، جای سوال دارد و مقصر همه ما هستیم و هم اکنون باید برای معرفی و شناساندن این پتانسیل خوسف گام برداریم.

 

بازارچه خوسف در دهه فجر کلنگ زنی می شود

فرماندار خوسف گفت: با توجه به اهمیت جایگاه ابن حسام و همایش ابن حسام که پیش رو داریم، باید اقداماتی در خصوص روشنایی و معرفی این آرامگاه انجام شود که نیازمند مساعدت میراث فرهنگی استان هستیم.

 

شفیعی با بیان اینکه بافت قدیمی شهر خوسف دارای ردیف بودجه ای از سوی مرکز شده است، گفت: این مهم از دستاوردهای 40 ساله انقلاب است که می توانیم از این ظرفیت در خصوص توسعه شهر خوسف استفاده کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: دغدغه مردم خوسف، ایجاد بازار بوده و در راستای معرفی شهر خوسف، بازاچه یا مجتمع صنایع دستی شهرستان در دهه فجر کلنگ زنی می شود.

 

وی افزود:2.5 هکتار زمین در ورودی شهر خوسف در راستای ایجاد بازارچه، از بنیاد مسکن گرفته شده که می توان گفت با ایجاد این بازارچه یا مجتمع صنایع دستی مورد هدف گردشگری، این مجتمع برای 200 نفر اشتغال ایجاد می کند.

 

فرماندار خوسف یادآور شد: در شورای فرهنگی مصوب شده است که یک روز به نام روز ابن حسام خوسفی در شهرستان خوسف، نامگذاری شود تا بتوانیم شهرستان خوسف را بیشتر معرفی کنیم.

 

شفیعی در خصوص اقدامات اخیر شهرستان خوسف در حوزه گردشگری، افزود: دهکده گردشگری نگاه ها را از سمت مرکز استان به خوسف معطوف کرد و هم اکنون شهرداری خوسف باید گردانندگان این بخش را حمایت کند.

 

وی خواستار ثبت ملی فاطمیه و گواب خوسف، رود پتو«انبار عقیق»، بهشت کویر«جنگل نخاب» و خاوران نامه ابن حسام شد و افزود: همه این موارد پتانسیل هایی هستند که می توان در راستای توسعه، معرفی و جذب گردشگر به شهرستان خوسف از آن استفاده کرد.

 

فرماندار خوسف خاطرنشان کرد: دنبال بخش خصوصی هستیم که به عنون واسط بین دولت و مردم  و به عنوان NGO  در خصوص سنگ های قیمتی روستای خور گام بردارد.

 

شفیعی در خصوص قلعه تاریخی خوسف، گفت: شرکت تعاونی مصرف ابن حسام تا پایان بهمن ماه باید این قلعه را تخلیه کند.

 

گفتنی است قلعه تاریخی خوسف جزء آثار تاریخی ثبت شده ملی است که حدود ۳۰ سال است؛ شرکت تعاونی مصرف ابن حسام در آنجا مستقر است، که جلسات زیادی مبنی بر تخلیه این مکان تاریخی برگزار شده و چند سال قبل از شرکت شکایت شده تا تخلیه و در اختیار میراث فرهنگی قرار گیرد و حکم تخلیه نیز از دادگاه ‌گرفته اند ولی به دلیل ملاحظات مردمی و میانجی گری شورای شهر بلا تکلیف مانده و حکم اجرایی نشده که مدیر کل میراث فرهنگی در جلسه گفت: تا پایان بهمن نیز به شرکت مهلت می دهیم و اگر تخلیه نکردند حکم را اجرایی خواهیم کرد.

 

حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بعد از این دیدار از دهکده گردشگری گواب و فاطمیه بازدید کرد و قول تامین زیر ساخت ها و تامین برق منطقه را داد.

 

 

کد خبر 761525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha