برگزاری ۲۲ نمایشگاه کتاب در استان های کشور

فریدونی گفت: ۲۲ نمایشگاه استانی کتاب تاکنون در استان های مختلف برگزار شده که تا پایان سال هم ۶ نمایشگاه استانی دیگر برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «علی فریدونی» در آیین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین که امروز (سه شنبه ۹ بهمن) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: توجه به خواندن و حس کتاب خواندن یعنی حس جستجو، مطالعه و کاوشگری و نتیجه این حس هم تغییر درپیشرفت دنیا، صلاح و فلاح و رستگاری آخرت است.

 

مدیرکل دفتر مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مطالعه نیازمند اندیشه ورزی است، اندیشه ورزی برگرفته از استعداد انسان است و انسان ها نیاز به اندیشه ورزی دارند که هر کجا این ویژگی بوده تمدن ها شکل گرفته است و در واقع فرهنگ ها حاصل مطالعه هستند.

 

وی اضافه کرد: نقشی که کتاب در شکل گیری، رشد و ارتقا تمدن ها دارد، بسیار است و تاریخ اسلام گویای همین ویژگی است و هر کجا هم زوال تمدنی بوده، درد آن بی کتابی بوده است.

 

فریدونی عنوان کرد: قزوین شهره به خوشنویسی است، خوشنوسی ظرافت و زیبایی است و در ورای این زیبایی اندیشه زیبایی وجود دارد و این امر با مفهوم کتابت، خواندن و دانش سروکار دارد و هر جغرافیایی از تاریخ ایران ویژگی خاص خود را دارد و باید این ارزش ها و ویژگی ها حفظ شود.

 

وی اعلام کرد: ما چهلمین سال پیروزی انقلاب را می گذرانیم و اگر بخواهیم حس رکود و پیری برای این چرخه و سیکل حرکت ارزشی و انقلابی به وجود نیاید، باید از کتاب و کتابخوانی غافل نشویم و نهضت اسلامی حاصل نهضت کتاب و کتابخوانی و توجه به اندیشه به ویژه در حوزه ارزش های دینی است.

 

مدیرکل دفتر مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ای کاش ما در جامعه در حوزه کم تیراژی کتاب دغدغه نداشتیم، کاش تیراژ کتاب از چند ۱۰۰ و چند ۱۰ هزار به میلیون و چند میلیون می رسید که این امر نشان می دهد تلاش مضاعفی در حوزه کتاب و کتابخوانی نیاز است.

 

وی اعلام کرد: باید بکوشیم و مایوس نباشیم و برنامه هایی که زمینه بخش رفع این دغدغه در حوزه کم بودن تیراژ کتاب است باید صورت گیرد؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه دارد تیراژ کتاب بالا رود و جامعه ازکتاب و کتابخوانی غافل نشود و کتاب خوب را ترویج کند.

 

فریدونی با اشاره به برگزاری نمایشگاه های کتاب توضیح داد: از جمله برنامه ها وزارت فرهنگ و ارشاد برگزاری اینگونه نمایشگاه ها در جغرافیاهای پراکنده ایران اسلامی است و نمایشگاه ها فرصت های مقطعی در قالب فستیوال فرهنگی هستند که به آن جامعه کمک می کنند تا به خود تلنگری بزنند و از این فرصت بهترین استفاده را ببرند.

 

وی خاطر نشان کرد: استان ها همواره نیازهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی دارند و یکی از حساسیت ها باید بهره گیری از این فرصت ها باشد و نمایشگاه های کتاب فرصت هایی در قالب فستیوال های فرهنگی هستند.

 

مدیرکل دفتر مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۲۲ نمایشگاه استانی تاکنون در استان های مختلف به وجود آمده و اینها فرصت هایی هستند که در آنها تسهیلاتی به وجود می آید تا استفاده شود و متوسط برای هر نمایشگاه استانی ۲ میلیارد تومان هزینه شده است که ۶ نمایشگاه استانی دیگر تا پایان سال با هدف بهره گیری از این فرصت در قالب فستیوال فرهنگی به وجود می آید.

 

وی یادآور شد: آنچه مهم است این است که فرصت ها تبدیل شود به اینکه در جامعه بی توجهی به کتاب به وجود نیاید و اینها کاتالیزورهای سرعت بخشی به انجام مطالعه است.

 

کد خبر 760996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha