ارز دیجیتال محور نقل و انتقالات ایران و ۸ کشور می شود

استفاده از فناوری های نوین برای ارتقای کارایی سیستم بانکی در دستورکار بانک مرکزی قرار دارد و به تازگی نیز در راستای بهره بیشتر از قابلیت های ارز دیجیتال، مذاکراتی با ۸ کشور برای نقل و انتقل پول با ارز دیجیتال در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، استفاده از فناوری های نوین در سیستم های بانکی در سال های اخیر علاوه بر خدمات رسانی بهتر برای مشتریان بانکی زمینه ارتقای جایگاه نظام بانکی در عرصه های بین الملل را با افزایش سرعت و کیفیت عملکرد فراهم کرده است. بانک مرکزی جمهوری در همین راستا استفاده از فناوری هایی چون ارز دیجیتال و بلاک چین را در دستور کار قرار داده است.

 

ارز دیجیتال یک فرم از پول الکترونیکی است. بیشتر ارزهای دیجیتال به منظور امنیت بیشتر، حذف واسطه ها و ناشناس بودن طراحی شده اند. ارزهای دیجیتال، ارزهایی هستند که از رمزنگاری برای انتقال در اینترنت استفاده می کنند، رمزنگاری های ارزهای دیجیتال غیرقابل هک و پیگیری هستند. اولین ارز دیجیتال بیت کوین است که در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد و اکنون پادشاه دنیای ارزهای دیجیتال است. در چند سال گذشته ارزهای دیجیتال زیادی معرفی و عرضه شده اند. در حال حاضر حدود ۹۰۰ ارز دیجیتال در بازارهای جهانی تجارت می شود.

 

حالا در راستای استفاده از این نوع فناوری کشورمان مذاکره با ۸ کشور برای نقل‌وانتقال پول با ارز دیجیتال را در دستور کار دارد. «محمدرضا مودودی»، سرپرست سازمان توسعه تجارت در این زمینه به تسنیم گفته است: «با کمک فناوریهای نو می‌خواهیم تصویری متفاوت از تجارت ایران بروز دهیم؛ ایده‌های تجاری نو داخل کشور وجود دارد و ما با استفاده از ظرفیتها می‌توانیم آن را به مرحله اجرایی در آوریم.

 

 

 

وی اضافه کرده است: «دنیا در حال پوست‌اندازی از نگاه وابسته به مبادلات بانکی سنتی و مبادله با دلار است و ارزهای دیجیتالی جایگزینی برای ارزهای فیزیکی هستند و فصل جدیدی نیز برای کشور ما است تا از آن برای خنثی کردن تحریم‌ها و توسعه روابط خود با دنیا از آن استفاده کند. امیدواریم که بتوانیم سرمایه گذاران خارجی را مجاب کنیم که به ایران بیایند و از فرصت‌های موجود استفاده کنند.»

 

وی با بیان اینکه ایران می‌تواند در زمینه استفاده از ارزهای دیجیتالی در دنیا پیشرو باشد، گفته است: «امروز از کشورهای مختلفی مانند سوئیس، آفریقای جنوبی، فرانسه، انگلیس، روسیه، اتریش، آلمان و بوسنی برای مذاکره با کشورمان در این حوزه به ایران آمده‌اند تا شاید بتوانند مبنای تفکری جدید در این حوزه را پایه‌ریزی کنند و می‌گویند با توجه به اینکه وابستگی ایران به ارزهای فیزیکی خیلی کم است تحت فشارهای کشورهای سلطه‌گر قرار نمی‌گیرد.»

 

چندی پیش «علیرضا دلیری»، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز درباره ضرورت استفاده از ارزهای دیجیتال به شبستان گفته بود: «دنیا به سرعت در حال رشد است. ارز دیجیتالی یک فناوری مالی است که مورد استفاده قرار می گیرد. کشور ایران نیز باید با بررسی به این حوزه ورود پیدا کنند. با روش ارز دیجیتالی تحریم را نیز دور می زند. چون جا به جایی پول با یک کد است و بستری برای جا به جای پول بین شرکت های داخلی و خارجی می شود.

 

Image result for ‫علیرضا دلیری»، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری‬‎

 

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفته بود: «در دنیا به این فناوری ارزی توجه می شود که باید در کشور ما هم مورد توجه قرار گیرد. امیدواریم بتوانیم بستر قانونی این ارز دیجیتالی را از طریق بانک مرکزی فراهم کنیم. تاکنون پول فیزیکی بوده است که در حال حاضرغیرفیزیکی شده است ما هم نباید از این فن آوری عقب بمانیم.»

 

 وی اضافه کرده بود: «ملاحظاتی نیز ممکن است وجود  داشته باشد که باید به آن توجه کنیم، با این وجود کشور باید برای ورود به فناوری ارز های دیجیتالی ورود پیدا کند تا جا به جایی پول به راحتی صورت گیرد.»

 

این گزارش می افزاید: ارزهای دیجیتال از فناوری غیرمتمرکز استفاده می کنند و به کاربران امکان پرداخت امن و ذخیره پول را بدون نیاز به ثبت نام یا استفاده از بانک ها و سازمان های واسطه می دهند. اکثر ارزهای دیجیتال روی پایگاه داده توزیع شده ای به نام بلاک چین اجرا می شوند. بیشتر واحد های اصلی ارز دیجیتال (به جز توکن ها) توسط یک فرآیند به نام استخراج یا ماین تولید می شوند.

 

ارزهای دیجیتال به منظور امنیت و ناشناس بودن ساخته شده اند. تقلب درتراکنش های ارزهای دیجیتال جایگاهی ندارد. کسی مالک آن ها نیست و کسی نمی تواند آن ها را متوقف یا هک کند. آن ها غیرمتمرکز هستند و واسطه ها را حذف می کنند. استفاده از ارزهای دیجیتال نیاز به ثبت نام یا مدارک ندارد. فرایند استخراج برای همه مقدور است و همه می توانند با سخت افزار های مناسب از آن کسب درآمد کنند.

 

ارزهای دیجیتال مشهور عبارتند از:

بیت کوین: بیت کوین اولین و محبوب ترین ارزدیجیتال است. بیت کوین توسط فردی (یا افرادی) ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ عرضه شد. ارزش کل بازار بیت کوین اکنون بیش از ۷۰ میلیارد دلار است.

اتریوم: در سال ۲۰۱۵ توسعه یافته است، اتریوم بلاک چین مخصوص خود را دارد به همین دلیل به آن بلاک چین دوم هم گفته می شود. اتریوم فقط یک روش پرداخت نیست. روی بلاک چین اتریوم، قرارداد های هوشمند غیرمتمرکز اجرا می شود. بیش از ۹۰ درصد توکن های موجود روی پلتفرم اتریوم فعالیت می کنند.

ریپل: ریپل یکی دیگر از پلتفرم های غیرمتمرکز مشهور است. ریپل در سال ۲۰۱۲ با هدف ایجاد ظرفیت تراکنش های بالا عرضه شد.

لایت کوین: این ارز با تغییراتی در بیت کوین مانند انجام سریع تر تراکنش ها و استخراج راحت تر، در سال ۲۰۱۳ عرضه شد./

 

 

کد خبر 760861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha