عادلانه ترین شیوه های دادرسی در قوانین اسلام وجود دارد

حجت الاسلام قدرتی گت: ما معتقدیم عادلانه ترین دادرسی در قوانین اسلام و شرع وجود دارد و باید آنها را مصوب و اجرا کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، حجت الاسلام «نورالله قدرتی» در دیدار با هیئتی از کانون وکلای کشور ترکیه بیان کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکیه سابقه تاریخی و روابط صمیمانه، دوستانه و فراتر از آنها اسلامی دارند و از جهات گوناگون از جمله دین، مرز جغرافیایی و در برخی مناطق زبان مشترکی دارند.

 

رئیس کل دادگستری قزوین افزود: به برکت اسلام و آموزه های قرآن و سنت پیامبر(ص) و معارفی که از طریق اهل بیت (ع) به ما رسیده است، گاهی اختلافات موجود نتوانسته است باعت جدایی این دو ملت شود بلکه اسلام همه آنها را زیر یک چتر جمع کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: مهم ترین عامل وحدت، همدلی و همفکری بین جهان اسلام بی گمان همین آموزه های اسلامی است که قرآن، سنت نبوی و اهل بیت(ع) برای ما به یادگار گذاشته اند.

 

حجت الاسلام قدرتی تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که ما در آستانه چهلمین سال پیروزی آن قرار داریم که توسط روحانی بزرگ شیعه حضرت امام خمینی (ره) محقق شد، احکام و مقررات اسلامی در بخش های مختلف کشور حاکم نبود و بسیار کمرنگ بود.

 

وی اعلام کرد: مبنا و ریشه انقلاب ما برگرفته از آموزه های دینی و اسلامی است به همین خاطر احکام، مقررات و قوانین ما هم منطبق با آموزه های دین مبین اسلام است و هر قانون و مصوبه ای که خلاف موازین شرعی باشد بر اساس اصول قانون اساسی غیرقابل قبول است.

 

رئیس کل دادگستری استان قزوین تأکید کرد: برای صیانت از این امر قانونگذار در قانون اساسی شورایی را به نام شورای نگهبان تعیین کرده است که 6 فقیه مسلم که با موازین فقهی و مبانی دینی آشنا هستند و 6 حقوقدان که با مقررات قانونی و مقررات حقوق موضوعه آشنا هستند در آن شورا حضور دارند که مصوبات مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار می دهند تا منطبق با شرع و قانون ما باشد.

 

وی توضیح داد: این بدان معنا نیست که ما از تجریبات علمی منطبق با عقل و مصلحتی که جامعه بشری به آن رسیده است بهرمند نشویم چرا که ما معتقدیم هر کجا عقل سلیم و عقلی که آمیخته به جهات غیرعقلانی نیست، اگر حکمی را صادر کند، شرع آن را می پذیرد.

 

حجت الاسلام قدرتی افزود: ما باورمان بر این است که دین اسلام از چنان ظرفیت فقهی و حقوقی برخوردار است که می تواند پاسخگوی نیاز جامعه بشری در حوزه های مختلف همچون فرهنگی، اقتصادی و حوزه هایی که در محاکم قضاوت می شود، باشد.

 

وی گفت: تنها در این 40 سال اخیر انقلاب است که در راس حاکمیت کشور ایران یک اسلام شناس واقعی قرار دارد بنابراین نیاز به زمان است تا ما بتوانیم به دقت احکام و مقررات اسلامی را تصویب کنیم و به مرحله اجرا برسانیم.

 

رئیس کل دادگستری استان قزوین افزود: در سال 92 ما با توجه به تجربیاتی که در جریان اداره جامعه کسب کردیم، توانستیم قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری را اصلاح کنیم و با توجه به مقررات شرعی و تجربیات بشری، تغییرات بسیار چشمگیر با توجه به نیازها و مشکلات در این قوانین ایجاد شد.

 

وی یادآور شد: ما معتقدیم عادلانه ترین دادرسی در قوانین اسلام و شرع وجود دارد و باید آنها را مصوب و اجرا کنیم و از همین رو با توجه به اصلاح قوانین در سال های اخیر گام های موثری را به منظور تحقق دادرسی عادلانه برداشته ایم.

 

کد خبر 760842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha