به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی هلال احمر خراسان جنوبی، « مریم خادمی» گفت: هدف از برگزاری این دوره توانمندسازی بانوان در امر امداد و نجات، آشنایی بیشتر امدادگران با نحوه برخورد با مصدومان ترومایی و افزایش توانمندی آنان در انجام مراقبت ها و اقدامات پیش بیمارستانی است.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند بیان کرد: استفاده بهینه از توانمندی زنان، ارتقای دانش و میزان آگاهی آنان به منظور امداد رسانی صحیح و به موقع به زنان آسیب دیده از حوادث با توجه به مسائل فرهنگی و اعتقادی، بهبود و ارتقای سطح پاسخگویی مطلوب به سوانح و همچنین تربیت امدادگران و نجاتگران متخصص به منظور بالا بردن توان عملیاتی و مدیریتی در صحنه از دیگر اهداف برگزاری این نوع دوره هاست.
وی با اشاره به اینکه در این دوره آموزشی ۲۲ نفر از امدادگران خواهر شرکت کرده اند، افزود: در پایان دوره به قبول شدگان گواهینامه اعطا و نسبت به ساماندهی آنها در تیم های امدادی اقدام می شود.
رئیس جعیت هلال احمر شهرستان بیرجند به سرفصل های این دوره اشاره کرد و گفت: شرح وظایف امدادگر پیش بیمارستانی، مدیریت صحنه حادثه، آناتومی، فیزیولوژی، مدیریت راه هوایی، تریاژ در حوادث، ارزیابی و تثبیت وضعیت پزشکی مصدوم، مراقبت های اولیه در تروماها، فوریت های طب داخلی، محدودسازی حرکات و حمل مصدوم از جمله سرفصل های این دوره است.
وی با بیان اینکه دقایق و ساعات اولیه پس از حوادث به عنوان زمان طلایی در نظر گرفته می شود، اظهارداشت: مهارت، حضور به موقع و سرعت عمل تیم های امداد و نجات می تواند از مرگ و میر بیشتر افراد جلوگیری کند.
خادمی با تاکید بر اینکه امداد و نجات یک تخصص است و از عهده گروهی که از پیش تعلیم دیده اند بر می آید، گفت: تجارب نشان داده است که فردی که تجربه و آموزش لازم در این زمینه ندیده باشد اگر بخواهد کمکی انجام دهد معضلات بیشتری بوجود می آورد.
وی ادامه داد: بانوان با گذرندان دوره های آموزشی و کسب مهارت های لازم می توانند در هنگام وقوع بلایای طبیعی به کمک آسیب دیدگان بشتابند.
به گفته وی، به منظور کاهش آلام و رنج آسیب دیدگان از حوادث، ارتقای کیفیت ارائه خدمات مطلوب به زنان و کودکان قربانیان از حوادث و سوانح وب ا در نظر گرفتن ملاحظات فرهنگی و اعتقادی ساماندهی بانوان در تیم های امدادی از ضروریات است.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند با اشاره به اینکه تاکنون ۵ دوره تخصصی مقدماتی و ۶ دور ه تخصصی پایه با احتساب این دوره برگزار شده است، یادآور شد: دوره مذکور از سوم بهمن آغاز و تا امروز ادامه دارد.
خادمی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر شهرستان بیرجند ۷۰۰ امدادگر دارد که از این تعداد ۳۰۰ نفر امدادگر خانم هستند، خاطرنشان کرد: تاکنون دوره آموزش تخصصی پیش بیمارستانی با شرکت 300 نفر در این شهرستان برگزار شده است.
نظر شما