موقوفات بازوی توانمند اقتصادی در حکومت اسلامی هستند

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: موقوفات بازوی توانمند اقتصادی در حکومت اسلامی به شمار می روند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد طاهر گرایلی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در جلسه هم اندیشی که در محل فرمانداری درمیان برگزار شد، گفت: موقوفات استان مشتمل بر اراضی کشاورزی، آب زراعتی، منازل مسکونی و واحدهای تجاری بوده که تقریبا در تمام روستاهای استان به صورت پراکنده وجود دارند.

وی از وجود 6 هزار موقوفه با 13 هزار رقبه در استان خبر داد و تصریح کرد: عدم تمدید اجاره موقوفات و به روز رسانی آنها، عدم تثبیت و کمبود نقدینگی برای اجرای طرح ها و پروژه ها از مهم ترین مشکلات این اداره کل در خراسان جنوبی به شمار می رود.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی، شناسایی موقوفات موجود در روستاها و شهرهای استان، ساماندهی موقوفات، به روز رسانی اطلاعات موقوفات برای تهیه سند جامع موقوفات و در خراسان جنوبی را از مهم ترین برنامه های این دستگاه برشمرد.

 

حجت الاسلام گرایلی تأکید کرد: موقوفات بازوی توانمند اقتصادی در حکومت اسلامی به شمار می روند از این رو سپردن سرپرستی املاکی که متعلق به امام زمان«عج» و اهل بیت است، به افراد معاند با نظام و ولایت خلاف نظر واقف و زمینه ساز استفاده نابه جا و نامشروع از وقفیات می شود.

 

مدیر کل اوقاف خراسان جنوبی، با بیان این مطلب که درآمد حاصل از موقوفات در جهت نیات واقف هزینه می شود، ادامه داد: تعداد 68 بقعه زیر نظر اداره کل اوقاف خراسان جنوبی اداره می شود که تا کنون 35 بقعه متبرکه سند دار شدند.

 

وی افزود: متاسفانه در دوران پهلوی و در جریان اصلاحات ارضی بسیاری از موقوفات مورد هجمه قرار گرفته و علنا به فروش رفتند که به یمن پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) " موقوقات به حال وقفیت باقی و ملی نمی شوند" تمامی اسناد مربوط به فروش رقبات، آب و اراضی موقوفه طبق قانون باطل اعلام گردید.

 

حجت الاسلام گرایلی گفت: وقف های جدید بایستی به سمت ترویج فرهنگ قرآنی سوق داده شود و مفاهیم و دستورات قرآن و اهل بیت(ع) باید در زندگی اجتماعی و شخصی جوانان و نوجوانان و عامه مردم پیاده شود.

 

وی با اشاره به مدیریت صحیح موقوفات افزود: اگر موقوفات مخروبه در سطح استان احیا شوند و مورد بهره برداری قرار گیرند بسیاری از معضلات حل می شود.

 

فرماندار درمیان نیز به اهمیت وجود مزار امامزادگان تاکید کرد و گفت: وجود بقاع متبرکه ای چون بی بی صاحبه روستای نوزاد و ابراهیم الرضای روستای نصرالدین زمینه ارتقا فرهنگی و بصیرت دینی شهروندان درمیانی را فراهم آورده است.

 

به گزارش روابط عمومی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی، رجبعلی براتی، توجه به بقاع متبرکه را تعظیم شعائر اسلامی و توجه به حفظ کرامت فرزندان اهل بیت به عنوان سلاله رسول اسلام یاد کرد و ابراز داشت: وجود مدفن نازنین تعدادی از سلاله رسول اسلام در شهرستان مرزی درمیان و توجه به این بقاع متبرکه می تواند جوانان این خطه را در مقابل تهدیدات فرهنگی دشمن بیمه نماید.

 

وی از هزینه کرد 90 میلیون تومان برای تجهیز و توسعه مساجد شهرستان و مسجد محمد رسول الله شهر اسدیه در سال جاری خبر داد و یادآور شد: غالب موقوفات شهرستان درمیان وقف عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین«ع» است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 76046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha