علی ابراهیمی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با اشاره به اینکه هم اکنون 25 درصد از کل لبنیات شهرستان توسط عشایر تولید می شود، گفت: در سال 57 سالانه 200 تن نهاده دامی بین عشایر این شهرستان توزیع می شد که هم اکنون تامین، خرید و توزیع انواع نهاده های دامی (جو، کنسانتره، آرد، کپسول گاز و ...) به سه هزار و 500 تن در سال رسیده است.
وی با بیان اینکه عشایر شهرستان در سال ۵۷ تولید چندانی نداشتند، اظهار داشت: تعداد دام این قشر در سال ۵۷، ۱۸۰هزار راس سبک بود که هم اکنون ۳۵۰ هزار راس دام در اختیار دارند.
ابراهیمی با اشاره به افزایش جمعیت این قشر در چهار دهه گذشته از هزار و 500 نفر به 15 هزار نفر جمعیت مولد و تولید کننده، افزود: عشایر این شهرستان با 400 عضو کوچرو و نیمه کوچرو آثار تولیدی آنان، خیلی چشمگیر نبود که با حمایت های انجام شده در طول انقلاب اسلامی وضعیت عشایر متحول شده و هم اکنون شرکت تعاونی عشایر با دو هزار و 300 عضو، فعال است.
مدیر امور عشایری شیروان با اشاره به کمبود ناوگان آبرسانی عشایر در سال 57 (دو دستگاه) گفت: به برکت انقلاب اسلامی هم اکنون آبرسانی سیار با افزایش ناوگان حمل و نقل سالانه 10 هزار متر مکعب شده و طرح آبرسانی ثابت و پایدار برای عشایر با اعتبار 20 میلیارد ریال و تامین آب 48 محله عشایر در گلیل در دست اجرا است.
ابراهیمی فعالیت های عمرانی و بهسازی عشایر را در این مدت چشمگیر برشمرد و افزود: بهسازی چشمه با اعتبار ثابت سالانه سه دهنه، مرمت جایگاه چادرها سالانه 40مورد در ییلاق های عشایر، مرمت، بهسازی و تیغ زنی راه های عشایر سالانه تا 350کیلومتر، تجهیز و راه اندازی حمام ضدکنه و غیره از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی برای این قشر بوده است.
وی گفت: همچنین طرح اسکان عشایر و فعال شدن سایت عشایری دوین با 60 خانوار در حال تولید و پروار بندی بره با ظرفیت 15 هزار راس در دست اجرا است.
نظر شما