به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام «عسگر نجفی» امروز (۷ بهمن) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: نیروی انتظامی از سال 1370 بر اساس ضرورت های اجتماعی و متاثر از تغییر روندهای اجتماعی، مجموعه معاونت اجتماعی را طراحی کرده که در ادوار مختلف و در سال 1376 گام جدیدی تا سال 1380 برداشت.
جانشین معاون اجتماعی نیروی انتظامی کشور ادامه داد: امروز یکی از معاونت های محوری نیروی انتظامی، معاونت اجتماعی است چراکه این معاونت جنس پیشگیری زمینه ای را دارد یعنی جلوتر از پیشگیری انتظامی که کارهای فیزیکی، مبانی و وضعی انجام می دهند، گام برمیدارد.
وی افزود: ساختار معاونت اجتماعی بیشتر از ظرفیت های موجود مانند نهادها و گروه های مرجع، سازمانها و تشکلها در جامعه استفاده می کند تا پیشگیری زمینه ای در راستای کاهش آسیب هاب اجتماعی را محقق کند.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی چند سالی است که سخت درگیر فضای مجازی است، گفت: حدود 49 میلیون نفر در کشور در پیام رسان های خارجی و داخلی حضور دارند و از این تعداد 15 میلیون نفر در پیام رسان های داخلی و خارجی و35 میلیون نفر فقط در پیام رسان های خارجی هستند.
جانشین معاون اجتماعی نیروی انتظامی کشور افزود: در حوزه این ماموریت؛ نیروی انتظامی هم از توان رسانه ها و مراکز علمی استفاده کرده و هم اکنون درصدد استفاده از ظرفیت ائمه جمعه، روحانیون و معتمدین محل هست تا آگاهی مردم در خصوص فضای مجازی را بالا ببرد.
نجفی یادآور شد: امسال کار ویژه ای در کشور طراحی شده که یکی از آنها تبیین دستاوردهای چهل ساله در حوزه نظم و امنیت است که به کل استان خراسان جنوبی ارائه خواهد شد و جای افتخار است که دستاوردها بازخوانی می شود.
وی خاطرنشان کرد: ابعاد روحانی و معنوی در معاونت اجتماعی نیروی انتظامی سبب شده امروز فرزندان ملت در اقصی نقاط ایران در دور دست ترین نقاط مرزی با مجاهدت هایی از امنیت کشور دفاع کنند.
جانشین معاون اجتماعی نیروی انتظامی کشور گفت: یکی از کار ویژه های نیروی انتظامی که سعی در توسعه آن داشته، حوزه مشاوره و مددکاری است که در این خصوص هم ظرفیت های اجتماعی به کمک ما آمدند.
نجفی با ابراز خوشحالی گفت: در یک کلانتری بیرجند مانند کلانتری 11 بیرجند، 92 درصد پرونده های ارجاعی به حوزه مددکاری منتهی به مصالحه شده و این نشان از مصالحه پذیری مردم خراسان جنوبی داشته که در کشور بی نظیر است چراکه نرم کشور 9.6 درصد است.
وی با بیان اینکه از دغدغه های مقام معظم رهبری، کاهش آسیب های اجتماعی است، گفت: هم اکنون معاونت اجتماعی نیازمند مساعدت روحانیون و ائمه جماعات است تا بحث شورای معتمد محله در هر محله در تعاملات و هم اندیشی با پلیس ایجاد شود تا کسی که مرتکب جرم و آسیب می شود و از طریق معتمدین به حالت بازدارندگی برسد که این طرح هم اکنون در کشور در حال توسعه است.
جانشین معاون اجتماعی نیروی انتظامی کشور ادامه داد: برای اولین بار در کشور طرح معتمدین در سه سال پیش به صورت آزمایشی اجرا شد و 35 درصد جرایم کاهش یافت یعنی مسجدی ها و کسبه های و غیره به پلیس در طرح پیشگیری کمک کردند تا پلیس بتواند بهتر وظایف خود را انجام دهد.
نظر شما