موافقت مجلس با فوریت لایحه تشکیل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا

مجلس با یک فوریت لایحه موافقت‌نامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو موافقت کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه  جلسه علنی امروز (یکشنبه ۷بهمن ) مجلس شورای اسلامی با  یک فوریت بررسی لایحه موافقت‌نامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو موافقت کردند.

 

رضا اردکانیان وزیر نیرو در مورد  یک فوریت بررسی این لایحه در مجلس شورای اسلامی، گفت: پیمان اوراسیا در هشتم خردادماه سال ۱۳۹۳ بین پنج کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان به تصویب رسید. اهداف آن آزادسازی و تسهیل تجارت کالا بین کشورها از طریق کاهش و حذف موانع تعرفه‌ای و غیر تعرفه‌ای و ایجاد بستری مناسب برای شکل‌گیری یک منطقه آزاد تجاری است که عوارض و سایر مقررات محدود کننده تجارت بین کشورها حذف شود و از همکاری‌های اقتصادی و تجاری حمایت شود.

 

وی با بیان اینکه  در حال حاضر  یک بازار ۱۹۰ میلیون نفری در منطقه وجود دارد که یک اتحادیه اقتصادی را تشکیل داده است گفت: تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو این اتحادیه بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد دلار است. کشور روسیه به تنهایی واردکننده ۲۵۰ میلیارد دلار کالا و محصولات مختلف از کشورهای جهان است. در حال حاضر ۴۰ کشور دنیا درصدد پیوستن به این اتحادیه هستند. تنها کشوری که به این اتحادیه پیوسته و مراحل پیوستن آن نهایی شده است کشور ویتنام است و دومین کشور جمهوری اسلامی ایران خواهد بود که ما سعی داریم تا قبل از تشکیل اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در آینده نزدیک به این اتحادیه ملحق شویم.

 

وزیر نیرو با اشاره به محاسن پیوستن به این موافقت نامه گفت: در درجه اول کالاهای ایرانی، رقابت‌پذیری بالایی پیدا خواهند کرد و اشتغال قابل توجهی برای نیروی کار کشور فراهم می‌شود. از سوی دیگر جذب سرمایه قابل توجهی در مناطق شمالی و جنوبی کشور برای برخورداری از معافیتی که برای تولید کالا که برای صدور به بازار اوراسیا است، اتفاق می‌افتد.

 

اردکانیان خاطرنشان کرد:  متقابلاً پیوستن ایران فوایدی نیز برای کشورهای اوراسیا دارد از جمله استفاده از مسیر ترانزیتی شمال – جنوب برای صدور غلات به عنوان مثال به کشورهای روسیه و قزاقستان است که از این طریق آنها به کشورهای شبه قاره هند، دسترسی راحت‌تری خواهند داشت./

 

کد خبر 760192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha