به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مهدی طوسی، دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان کشور، در جلسه ای با موضوع ویژه گی های مکتب امام (ره) که به همت انجمن اسلامی مستقل دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با بیان اینکه نسل جوان امروزی نسلی است که اثبات کرده قاطعانه و محکم پای آرمان های انقلاب ایستاده و از آنها دفاع می کند، گفت: نسل جوان انقلاب نشان داده که نسبت به نسل های گذشته از عنصر عقلانیت و تحلیل بیشتری برخوردار است.
وی افزود: آرامشی که در فضای کنونی دانشگاه ها می بینیم برای این است که نسل امروز ما گرایش به معنویت را روز به روز در خود متبلور می کند؛ نسل امروز ما می تواند توطئه ها را بشناسد و با ارزیابی کم و کیف مسائل پیرامون خود، دشمن خود را شناسایی کند.
دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان کشور، اضافه کرد: نسل جوان انقلاب به دنبال افزایش بینش و تقویت بنیه درون مایه خود است که تمامی این مسائل نوید بخش این است که قشر جوان امروز می تواند در رشد فزاینده جمهوری اسلامی بیش از گذشته مؤثر واقع شود.
وی با بیان اینکه جوانان ما در عرصه تولید علم نشان دادند که دانشگاه های ایران محور عظیمی در پیشرفت و تحول کشور هستند، اظهار داشت: به گردش درآمدن چرخه صنعت ایران اسلامی توسط نیروهای داخلی نشان دهنده آن است که جوانان ما در درون خود اعتماد به نفس و خودباوری رسیدن به مدارج بالای علمی را ایجاد کرده اند و می کوشند ایران را به الگویی برای تمامی کشورهای به دنبال توسعه مُبدل سازند.
طوسی با اشاره به تأثیرگذاری انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام راحل در خیزش های اسلامی منطقه، تصریح کرد: امام خمینی (ره) کسی بود که به تنهایی توانست ره آورد تحول بزرگ در جهان باشد؛ در قرن اخیر چیزی که توانست بیش از همه شخصیت ها، جهان را متحول و خط سیر جدیدی را ایجاد کند انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بود.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی در حال الگو گیری از انقلاب اسلامی برای به ثمر رساندن تحولی عظیم هستند، بر بصیرت افزایی دانشجویان تأکید کرد و ادامه داد: نسل امروز ما باید تمامی مسائل را با درون مایه عقلی بپذیرد، سند و گواه الگوپذیری از انقلاب اسلامی ایران در کشورهای منطقه قابل مشاهده است، وقتی سخنان عربی مقام معظم رهبری در میدان التحریر مصر پخش می شود بدین معنی است که علت اعتراض هرچه که می خواهد باشد اما همچون ایران نیروی مردمی را تقویت کنید تا این اعتراضات ثبات داشته باشد.
وی عنوان کرد: اینها رخدادهایی است که حتی در صفحات رسانه های ضد انقلاب از جمله العربیه و الجزیره نیز ثبت شده اند، کشورهای اطراف ما بیش از خودمان انقلاب اسلامی را باور دارند، وقایع نشان دهنده آن است تنها انقلابی که توانست به نسل های بعدی خود برسد و ثبات خود را از دست ندهد انقلاب اسلامی ایران است.
دبیرسابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان کشور، با اشاره به اینکه در حال حاضر جوانان ما توانسته اند هویت اسلامی و ایرانی خود را بشناسند، بیان داشت: اولین کسی که این هویت را به ما شناساند امام خمینی(ره) بود، ایشان با صلابتی خاص ابتدا خود را و بعد از آن خدا، دین و مسیر خود را شناخت و توانست آنها را به دیگران معرفی و مکتبی را نهادینه سازد که مردم با تنفس و سیر در آن مکتب خود را بشناسند.
وی لازمه اثربخشی اعتقادات ارزشی را شناختن هویت دینی و انقلابی هر فرد عنوان کرد و یاد آور شد: آنچه بیش از همه، هویت ما را تشکیل می دهد، اعتقادات اسلامی و انقلابی است، از این رو آگاهی دادن به جوانان و ترغیب آنان به شناخت هویت دینی خویش، بسیار ضروری است.
طوسی، در ادامه به تفسیر مکتب امام(ره) پرداخت و خاطر نشان کرد: مکتب امام در سه جنبه قابل معنا شدن است؛ جنبه اول اینکه حضرت امام(ره) درخود روحیه مبارزه با نفس را ایجاد و همواه آن را به دیگران توصیه می کردند.
وی توضیح داد: دومین جنبه بعد ملی بودن مکتب امام است که در این جنبه ایشان مستضعفان را ولی نعمت دولت می دانند درخواست های مستضعفان از دولت و نظام را مقدم بر هر چیز دیگری بر می شمردند، دومین رکنی که امام در جنبه ملی مکتب خویش به آن توجه داشت، بحث حفظ وحدت ملی بود، ایشان بر این باور بودند نباید تبعیضی بین قومیت ها باشد.
دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان کشور، تأکید کرد: در مقطعی قبیله گرایی در کشور و حتی در سطح دانشگاه ها دیده می شد که امام آن را قبول نداشتند و عنوان کردند که اسلام در محوریت قرار دارد و تمامی قومیت ها باید با هم اتحاد داشته و حول محور اسلام قرار گیرند، البته متأسفانه این قبیله گرایی در حال حاضر نیز به نوعی در مباحث سیاسی ما دیده می شود و با رسیدن به زمان انتخابات نمود بیشتری پیدا می کند.
وی جنبه سوم مکتب امام(ره) که تبلور آن در عصر حاضر قابل مشاهده است را توجه ایشان به جهان به ویژه جهان اسلام دانست و اذعان داشت: ایشان از همان ابتدا توجه خاصی به این موضوع داشته و تأکید ویژه ای بر وحدت مسلمین از خود نشان می دادند، اینکه نگاه ما تنها محدود به مرزهای جغرافیایی باشد مورد پذیرش نبود چرا که به اعتقاد ایشان اسلام مرزی را نمی شناسد و تا آنجا که می تواند اندیشه خود را بروز داده و در فطرت انسان ها تحول ایجاد می کند.
طوسی، بیان کرد: امام در کنار تأکید بر وحدت مسلمین، نسبت به دشمنان آنان نیز دستور بر بسیج شدن می دادند و در همین راستا از همان ابتدا مسئله فلسطین را مطرح و از رژیم صهیونیست به عنوان غده سرطانی یاد کردند و می فرمایند که این رژیم باید از صحنه روزگار محو شود، این موضوع برای ما به یک اصل تبدیل شد تا همه جا در مقابل این رژیم موضع گیری کنیم.
وی گفت: امروز در منطقه شاهد حضور محور مقاومت اسلامی متشکل از ایران، سوریه، عراق حزب الله لبنان و حماس و محور آمریکا و رژیم صهیونیست هستیم که متحدان محور دوم دولتمردان مصر، لیبی، یمن، تونس و بحرین می باشند، این دو محور که هرکدام بر اساس تفکری در منطقه حضور دارند باعث توازن شده اند و خروج هریک از صحنه و انتقال به کفه دیگر ترازو توازن منطقه را بهم می ریزد! آنچه که در حال حاضر آمریکا و رژیم صهیونیست را نگران کرده این است که متحدان آنها به دلیل بیداری مردم در حال رفتن به کفه دیگر ترازو هستند.
وی اضافه کرد: این تغییر و تحولات از تونس آغاز و بعد از آن به مصر رسید، مصر برای آمریکا بسیار اهمیت داشت زیرا صحرای سینا تنها منطقه امن برای جنوب اسرائیل بود، اگر کشور مصر به یک کشور اسلامی تبدیل شود حیات سیاسی اسرائیل نیز به خطر خواهد افتاد و این عین اندیشه امام(ره) برای نابودی اسرائیل است.
دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان کشور، با بیان اینکه سران بیداری اسلامی مصر در سخنرانی های خود اعلام داشته اند که اندیشه امام خمینی(ره) مد نظر قرار داده و از انقلاب اسلامی الگو برداری کرده اند، افزود: امام از همان ابتدا برای جهان اسلام برنامه ریزی داشته و چند هدف را طراحی کردند که اولین آن تشکیل حکومت اسلامی بود. ایشان معتقد بودند با تشکیل حکومت اسلامی، حیات طیبه نیز محقق خواهد شد تا انسان به کمال وجود خود برسد.
وی دومین هدف امام را تحقق تمدن عظیم اسلامی دانست و با بیان اینکه این تمدن عظیم در حال حاضر قابل لمس بوده و می توان آن را حس کرد و متن اصلی و اساسی بیداری منطقه اسلام خواهی است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) همواره اسلام ناب محمدی(ص) را مد نظر داشتند و اسلام آمریکایی را نفی می کردند، اسلام آمریکایی از ایمان به خدا آغاز می شود اما آغاز اسلام ناب از کفر به طاغوت است.
وی با اشاره به اینکه اسلامی که بخواهد جلوی این ظلم ها بایستد باید قدرت حکومت داشته و در جایی مستقر باشد لذا امام لزوم تشکیل حکومت اسلامی را تبیین فرمودند، ادامه داد: امام می فرمودند که ایده حکومت اسلامی از خداوند است و ویژگی های حاکم نیز چه در زمان غیبت و چه در زمان ظهور مشخص می باشد اما حضور مردم به عنوان رکنی مهم برای عینیت بخشی به حکومت اسلامی نیز مهم است از این رو ایشان نسخه مردم سالاری دینی و جمهوری اسلامی را ارائه کردند.
طوسی، یاد آور شد: تمام سال های پس از انقلاب چه در زمان جنگ و حتی در فتنه 88، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بحران های کشور را با کمک مردم مدیریت کردند، بصیرت زایی و ایجاد فضای گفتمان توسط امام(ره) و مقام معظم رهبری موجب شده است که مردم در صحنه حضور داشته باشند.
وی نخستین مقام ولی فقیه را عدالت برشمرد و اظهار داشت: نظر به اینکه نخستین مقام ولی فقیه عدالت است؛ مقام معظم رهبری در فتنه 88 پیش از هر موضع گیری تند، به میرحسین موسوی نامه داد تا اعتراض خود را در چهارچوب قانون مطرح کنند، پس از آن به دیدار خصوصی دعوت کرد و پس از آن در خطبه های نماز جمعه اعلام داشتند که در صورت عمل نکردن به قوانین، صریح تر از گذشته با مردم سخن خواهیم گفت؛ اینها روند عدالت است.
وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به اتهام ترور سفیر سعودی در آمریکا به ایران از سوی برخی مقامات عربستان و آمریکا در تشریح علل وارد شدن این اتهام به ایران، بیان کرد: یکی از مهم ترین دلایل وارد شدن این اتهام منحرف کردن افکار عمومی از وضعیت داخلی آمریکاست، نظر به اینکه مدتی است آمریکا با خیزش مردم خود در اعتراض به فساد موجود در دستگاه های دولتی، نابرابری های اقتصادی مواجه بوده و مقامات آمریکایی نیز تا کنون در آرام کردن اوضاع و متقاعد کردن ناراضیان برای دست کشیدن از تظاهرات راه به جایی نبرده اند سعی کردند با طرح این ادعا از توجه جهانیان به این اعتراضات بکاهند.
دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان کشور، خاطر نشان کرد: همان طور که وقتی احمدی نژاد در سفر لبنان به اسرائیل سنگ پرتاب کرد، بحث زیر آوار ماندن معدن چیان شیلیایی را مطرح کردند و بازی رسانه ای عظیمی را برای خنثی کردن بمب رسانه ای جهان تشیع به وجود آوردند.
وی جمهوری اسلامی ایران را محور وحدت منطقه عنوان کرد و با اشاره به دومین هدف طرح نقشه امریکا علیه ایران، توضیح داد: در شرایط کنونی ایران محور وحدت منطقه بوده و تمام کشورها نگاه شان به موضع گیری رهبری ایران است، به طوری که در میدان التحریر هفت مرتبه سخن رانی آیت الله خامنه ای را پخش کردند، لذا با توجه به اینکه انقلاب اسلامی موقعیت الهام بخشی دارد آمریکا به این نتیجه رسیده که باید ایران را دچار بحران کند.
طوسی، عنوان کرد: سومین هدف این است که می کوشند بار دیگر محور عربی، عبری تضعیف شده در منطقه را احیا کرده و مباحث ناسیونالیستی جهان عرب را تقویت کنند تا یک جلوه ضد ایرانی در ذهن مردم متجلی شود؛ لذا به همین دلیل است که از بین این همه کشور، اسم سفیر عربستان را آوردند.
وی در ادامه با اشاره به تأکید معمار کبیرانقلاب اسلامی مبنی بر دشمن شناسی تأکید کرد: در شرایطی که دشمنان نظام اسلامی به انحاء مختلف می کوشند توطئه ای را علیه ایران به ثمر برسانند؛ برخی از آقایان در داخل همین کشور می گویند شما توهم توطئه دارید.
دبیر سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان کشور، محوریت اصلی مکتب امام را عدالت عنوان کرد و اذعان داشت: مکتب امام در سه جنبه ی فردی، ملی و جهانی معنا دارد که محوریت اصلی تمام جوانب عدالت بوده و در کنار عقلانیت و معنویت قرار دارد.
وی گفت: این سه محور باید در کنار یکدیگر باشند چرا که عدالت بدون عقلانیت به آفت تحجر دچار می شود و عدالت بی معنویت هم به سمت نظام های مارکسیستی سوق پیدا خواهد کرد که هر قدر هم زمان بگذرد پیشرفتی نخواهد داشت، اما عدالتی که انقلاب اسلامی بر آن تأکید داشت این بود که خود مردم وارد میدان شوند، رهبری هم بارها گفته اند که هر جا مردم در صحنه بودند این مملکت جلو رفته است.
وی با تأکید بر ایفای نقش دانشگاهیان در پاسداری از دین، تصریح کرد: دانشگاه در نگاه امام(ره) بهعنوان مبدأ تحولات مطرح است، نقشی که دانشگاه پویا میتواند در تعالی و عزت و یا سقوط و انحطاط یک جامعه ایفا کند، خردمندانه در سیره امام راحل بروز مییابد، تحولی که قرار است توسط انقلاب اسلامی در جهان رخ دهد، بیتردید یکی از پایههای اساسی آن دانشگاه است.
طوسی با بیان اینکه دانشجو باید با بصیرت کافی با مسائل مختلف جامعه برخورد کند، اضافه کرد: دانشجویان باید در برابر وقوع هرگونه انحراف موضع گیری و مقاومت کند، چرا که به فرموده بنیان گذار انقلاب اسلامی اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح می شود.
وی با تأکید بر نقش آفرینی دانشجوی اسلامی در عرصه ی جنگ نرم امروز، افزود: دانشجوی اسلامی باید به الگوی شهید علی محمدی و شهریاری و ... برسد و به تولید علم بومی در جامعه همت گمارد، چرا که تولید علم، تولید قدرت است، اگر امروز آمریکا ادعای ابرقدرتی دارد برای این است که در وهله نخست تولید علم را در دستور کار خود قرار داده؛ لذا در پیشرفت تکنولوژی هم چندین سال از ما جلوتر است.
به گفته این فعال دانشجویی، اولویت اصلی دانشگاهیان در شرایط کنونی این است که دانشمند مسلمان شوند و جهانی فکر کنند و با انتقاد از کم توجهی برخی مسئولان به مقوله جنگ نرم، ادامه داد: به جز رهبر انقلاب ما درعرصه جنگ نرم ژنرال های زیادی نداریم؛ تعداد محدودی همچون استاد پناهیان، رحیم پورازغدی، سعید قاسمی و ... که اینها هم حتی در رسانه ملی تریبون نداشتند و اگر چه ما در اکثریت بودیم اما در بحث دسترسی به رسانه ها و یا قرارگرفتن در سمت ها، در اقلیت بودیم.
پایان پیام/
نظر شما