به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، اتحادیه اروپا گویی توانسته چالش های مدنظر خود را پشت سر بگذارد و کانال ویژه مالی و بانکی را برای ایران راه اندازی کند.
براساس ترجمه ایسنا از اشپیگل آلمان، فرانسه، انگلیس و آلمان بر سر یک سازوکار پرداخت با ایران به توافقی رسیدهاند که قرار است تجارت با ایران را علیرغم تحریمهای آمریکا علیه تهران تضمین کند و یک آلمانی مؤسسه مربوطه را باید هدایت کند.
بنا بر گزارش اشپیگل، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضا کنندگان توافق هستهای با ایران هستند، مسئولیت این سازوکار را به عهده خواهند داشت، به این گونه که پاریس میزبان آن، آلمان مدیریت و انگلیس مسئولیت حسابرسی را خواهند داشت.
این در حالی است که روز گذشته نیز بلومبرگ اعلام کرده بود که سه دیپلمات اروپایی در این باره گفتهاند که احتمال دارد راهاندازی رسمی این سازوکار روز دوشنبه انجام شود.
طبق گزارش بلومبرگ، یکی از این دیپلماتهای اروپایی که خواستهاند نامشان فاش نشود، اظهار داشت که اگرچه مقامات تاریخ راهاندازی سازوکار را 28 ژانویه تعیین کردهاند اما به دلیل وجود برخی مسائل باقیمانده ممکن است تعویق کوتاهی در این کار به وجود آید. به گفته این منبع آگاه، اعضای اتحادیه اروپا توافق کردهاند که سازوکار باید تا پاپان ماه جاری (میلادی) انجام شود اما این تاریخ ممکن است تغییر کند.
در ادامه این خبر آمده است: یک منبع مطلع از روند این اقدام گفته است که مقامات اروپایی حاضر در نشست روز جمعه در بروکسل قرار است درباره متن پیش نویس استقبال از توافق بر سر سازوکار مالی ویژه با ایران بحث و رایزنی کنند. دولتهای اتحادیه اروپا نیز ممکن است در نشست بعدیشان که احتمالا روز دوشنبه خواهد بود آن را تصویب خواهند کرد. منابع آگاه میگویند که اتحادیه اروپا به دنبال طرحی است که در آن آلمان، انگلیس و فرانسه بهطور مشترک مسئولیت این کار را بر عهده داشته باشند، به گونهای که نهاد مربوط به آن در فرانسه مستقر بوده و توسط آلمان هدایت شود و انگلیس نیز نقشی در آن خواهد داشت.
به گزارش شبستان، رسانه های غربی در حالی این اخبار را منتشر کرده اند که هیچ مقام اروپایی هنوز نسبت به این اخبار واکنش تائید یا تکذیب از خود نشان نداده است.
یادآور می شود، اتحادیه اروپا قرار بود ابتدای سال ۲۰۱۹ ساز و کار ویژه مالی و بانکی خود را ارایه دهد که تا کنون این مساله را به تاخیر انداخته است.
مقامات ایرانی ضمن انتقاد از این تاخیر در برخی از موارد فشارهای آمریکا برای به نتیجه نرسیدن SPV و پیچیده بودن این ساز و کار مالی را نیز قابل درک توصیف کرده اند./
نظر شما