ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و اجتماعی رویکرد اصلی توسعه روستایی

معاون سرمایه گذاری معاونت توسعه امور روستایی و مناطق محروم با اشاره به استفاده یک و نیم میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی گفت: منابع مالی باید به ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و اجتماعی در روستاها منجر شود.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، رزمجو در نشست مدیران امور روستایی و شوراهای استانداری های سراسر کشور که در سالن کوثر برگزار شد، گفت: در خصوص روستاها و توسعه روستایی باید یک مدل تعریف کنیم.

 

معاون سرمایه گذاری معاونت توسعه امور روستایی و مناطق محروم افزود: علیرغم فعالیت های ارزنده ای که انجام شده است توسعه متوازنی در روستاها اتفاق نیفتاده است.

 

وی با بیان اینکه اعتبارات ویژه ای در دولت برای توسعه روستایی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم با استفاده از کارها و تجربیاتی که در اکثر کشورها انجام شده است یک مدل برای توسعه روستایی تعریف کنیم.

 

رزمجو با اشاره به اهداف برنامه های توسعه روستایی گفت: ارتقای سطح آگاهی، دانش فنی و مهارتی روستاییان، شناسایی ظرفیت های بالفعل و بالقوه روستاها، هدایت های تحصیلی و شغلی فرزندان روستاییان، احداث جاده و توسعه اقتصادی روستا از طریق توسعه اشتغال پایدار و کسب درآمد پایدار و جذب و هدایت تسهیلات دولتی و مردمی از جمله اهداف توسعه اشتغال پایدار در روستاها است.

 

وی ادامه داد: جلوگیری از مهاجرت بی رویه و خالی شدن روستاها، کمک به افزایش تولید ناخالص داخلی، افزایش درآمد سرانه ها،‌ خودکفایی کشور در محصولات کشاورزی و دامداری از جمله دستاوردهای ایجاد اشتغال پایدار روستایی است.


وی با بیان اینکه باید از ظرفیت ها، منابع و امکانات درست استفاده کنیم، افزود: شناسایی بنگاه های اقتصادی در سطح منطقه، استان و ستون ملی به صورت یک بانک اطلاعاتی و تعیین نوع و میزان کمک به بنگاه هایی که باید کار انجام دهند از اقداماتی است که در توسعه روستایی باید انجام دهیم.

 

رزمجو گفت: استفاده بهینه از ظرفیت خیریه های موجود در کشور و هم جهت نمودن فعالیت این موسسات می تواند در رونق اقتصادی و اشتغال روستاها کمک کند و در این حوزه باید از فعالیت جزیره ای پرهیز کنیم.

 

معاون سرمایه گذاری معاونت توسعه امور روستایی و مناطق محروم گفت: ظرفیت های دستگاه های دولتی، نهادها و کلیه موسساتی که به نوعی به دولت وابسته هستند و نهادهای حمایتی زیر نظر مقام معظم رهبری است باید در جهت اهداف و نظارت های توسعه روستایی هم راستا شوند.

 

رزمجو با اشاره به ضرورت مشارکت مردم و اهالی روستا در اجرای طرح توسعه روستایی گفت: برای عملیاتی کردن این مدل به نهادسازی نیاز داریم و تعیین هدف و نوع فعالیت ها و مسایلی از این قبیل باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

وی با اشاره به استفاده از طرح یک و نیم میلیارد دلاری برای توسعه روستایی گفت: سرمایه این طرح از منابع صندوق توسعه ملی تامین شده است یعنی منابعی که باید برای نسل های آینده ذخیره می شد اما به دلیل بیکاری و معضلی که در روستاها داشتیم رهبر معظم انقلاب با برداشت منابع مالی از صندوق توسعه ملی موافقت کردند.

 

رزمجو با بیان اینکه توزیع پول و ثروت در جامعه هدف اجرای طرح توسعه روستایی نیست، خاطرنشان کرد: توزیع پول باید به ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در روستاها منجر شود.

 

وی افزود: با اجرای طرح های توسعه روستایی علاوه بر آموزش، مهارت آموزی روستاییان را پیگیری می کنیم.

 

 

 

کد خبر 759961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha