به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «معصومه ابتکار» امروز شنبه (ششم بهمن) در نشست خبری با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان طی چهل سال گذشته گفت: ما تحولات و پیشرفت های چشمگیری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه زنان شاهد بودیم اما این تحولات و پیشرفت ها به این مفهوم نیست که امروزه مشکلات و کاستی هایی در این زمینه نداریم. ما در عرصه های حقوقی و قوانین پیشرفت های خوبی داشتیم ولی کماکان مواردی از نقص در اصل قانون داریم که باید برای رفع و اصلاح آنها تلاش های زیادی صورت پذیرد. ما همچنین در حوزه هایی مانند آموزش نیز پیشرفت های زیادی داشتیم که این امر دلیلی بر نبودن مشکلاتی از قبیل ترک تحصیلی اجباری دختران یا عدم کیفیت آموزشی و کم توجهی به مهارت های زندگی در نظام آموزشی نیست.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در عرصه آموزش عالی نیز پیشرفت های قابل توجهی طی چهل سال اخیر در حوزه زنان داشتیم، بیان کرد: اما زنانی که رتبه استادی را کسب کردند نسبت به ورودی آموزش های عالی بسیار کمتر در دانشگاه ها بکارگیری شدند که این مسئله نیز از جمله عواملی است که باید مورد بررسی قرار گیرد و همچنین ما مشکلاتی در دسترسی زنان به خدمات بهداشتی از جمله بهداشت بارداری زنان داریم که این مسئله نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه همچنین در عرصه اشتغال نیز فراز و نشیب های زیادی روبرو بودیم و هستیم، اظهار کرد: یکی از مشکلات مهم ما اشتغال غیر رسمی زنان است که هنوز در آمارها به درستی تجلی پیدا نکرده است اما در چند سال اخیر تحولات خوبی در اشتغال زنان رخ داده است به عنوان مثال از 18 میلیارد تومان وام تسهیلات پایه دار 42 درصد از آن به زنان در روستاها اختصاص داده شده است ولی با وجود این اقدامات و تحولات ما هنوز در اشتغال زنان کمبودهای زیادی داریم و باید اقدامات زیادی در این زمینه صورت بگیرد.
ابتکار در ادامه افزود: همچنین در موضوع تامین اجتماعی زنان نیز تحولات بسیار خوبی صورت گرفته است ولی با وجود این شاهد کمبودهای زیادی در این زمینه هستیم که باید مورد توجه و بررسی قرار بگیرد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به موفقیت های زنان و دختران در عرصه های ورزشی اشاره کرد و افزود: شاید در اوایل انقلاب بسیاری از افراد امید چنین تحولاتی در حوزه زنان در عرصه های ورزشی را نداشتند ولی خوشبختانه بعد از انقلاب در چهارچوب موازین شرعی دختران ما قهرمانی های زیادی را کسب کردند به گونه ای که یک سوم تیم اعزامی به بازی های آسیایی زنان بودند و همچنین یک سوم مدال ها نیز توسط بانوان کسب شد لذا پیش بینی می شود که در آینده نیمی از مدال های ورزشی در بازی های جهانی، آسیایی و المپیادها توسط زنان کسب شود ولی هنوز در دسترسی عموم مردم به برخی امکانات به ویژه دسترسی زنان به امکانات ورزشی در شهرهای کوچک به هم ریختگی های زیادی وجود دارد که باید اقدامات لازم در راستای حل آنها صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه حضور زنان در عرصه های سیاسی چشمگیر نیست، تصریح کرد: مشارکت سیاسی زنان از رفراندوم سال 58 تا به امروز بسیار بسیار بالا بوده و در بسیاری از انتخابات نیمی از شرکت کنندگان را زنان تشکیل می دادند، گرچه در ارایه آمار مشارکت زنان در انتخابات مجلس، شوراها و مجلس خبرگان با مشکلات زیادی روبرو هستیم ولی امیدواریم بتوانیم به این آمار دست یابیم.
وی با بیان اینکه نسبت درصد زنان در مسئولیت های مدیریتی و تصمیم سازی هم رو به رشد است، خاطرنشان کرد: انتصاب زنان در مسئولیت های مدیریتی و تصمیم سازی کشور نیز بسیار امیدوارکننده است به ویژه با هدف گذاری 30 درصدی آقای رییس جمهور که در این زمینه امید بسیاری ایجاد کرده و ما شاهد تحولات هر روزه در این زمینه هستیم که انتصاب خانم صادقی برای اولین بار در معاونت راه و شهرسازی از جمله این موارد است.
ابتکار با اشاره به حضور زنان در عرصه های فرهنگی و هنری اظهار کرد: نویسندگان زن زیادی در عرصه های مختلف موسیقی، تئاتر و سینما داریم. گرچه ممکن است موانع و مشکلات زیادی در این مسیر وجود داشته باشد ولی گزارش امروز دستاوردهای انقلاب در حوزه زنان بیانگر پیشرفت و اعتلای زنان در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی بود ضمن اینکه ما منکر مشکلات و کاستی های این حوزه نیستیم و بیشتر این مشکلات هم به دلیل شرایط کشور در دوران هشت سال دفاع مقدس و تحریم هایی است که توسط کشورهای خارجی بر ما اعمال شده است.
نظر شما