طرح قرآن‌پژوهی در مدارس ابتدایی اجرا می‌شود

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از اجرای طرح قرآن‌پژوهی در مدارس ابتدایی خبر داد و گفت: نگاه ما در مقطع ابتدایی به تعلیم و تربیت در کنار قرآن‌آموزی کسب مهارت‌های زندگی با محوریت قرآن است.

فاطمه قربان، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار شبستان از اردبیل، گفت: ما معتقدیم در کنار روان‌خوانی و روخوانی قرآن کریم دانش‌آموزان ابتدایی باید مطالعه عمیق و مطابق به فهم خود از قرآن کریم داشته باشند چرا که تربیت قرآنی امروز مورد نیاز جامعه ماست.

 

وی رویکرد آموزش و پرورش را در مقطع ابتدایی رویکرد قرآنی توصیف کرد و افزود: نگاه ما در مقطع ابتدایی به تعلیم و تربیت در کنار قرآن‌آموزی کسب مهارت‌های زندگی با محوریت قرآن است تا زندگی سعادتمندی را برای نسل آینده رقم بزنیم.

 

قربان با بیان اینکه با اتکا به این اصل مهم می‌توان تربیتی شایسته و با پشتوانه‌ای موفق برقرار کرد، ادامه داد: آموزش و پرورش امروز در مقاطع مختلف تحصیلی سیاست‌گذاری خاصی را با محوریت قرآن که برنامه‌ریزی کرده و آن ها را اجرایی می‌کند.

 

این مسئول در پاسخ به سوالی در مورد تغییر ساختار نظام ابتدایی براساس تحول بنیادین آموزش و پرورش، تصریح کرد: ساختار شش، سه، سه در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شده و ما منتظر ابلاغ دستورالعمل‌های اجرای آن هستیم که اگر این دستورالعمل و شیوه‌های اجرایی آن ابلاغ شود، معاونت آموزش ابتدایی قادر است نظام جدید آموزش ابتدایی را که 6 ساله است، عملیاتی کند.

 

وی در مورد ارزیابی وزارت آموزش و پرورش از ارزشیابی کیفی و توصیفی، خاطر نشان کرد: ما اجرای این طرح را از سال 82 به طور آزمایشی در مقطع ابتدایی شروع کردیم.

 

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: نزدیک به یک دهه است که این طرح در کشور اجرایی می‌شود به طوری که ما امسال 30 درصد پایه چهارم ابتدایی را زیر پوشش طرح ارزیابی توصیفی، کیفی بردیم.

 

وی گفت: هم اکنون در پایه‌های اول، دوم و سوم ابتدایی ارزشیابی کیفی، توصیفی اجرا می‌شود و قرار است تا پایان سال 92 در تمام مقاطع ابتدایی این طرح به صورت کامل اجرایی و عملیاتی شود.

 

قربان افزود: ما همه ساله بررسی‌ها و پژوهش‌هایی را براساس اجرای این طرح انجام می‌دهیم به طوری که این ارزشیابی‌ها در سال‌های اخیر نشان می‌دهد دانش‌آموزان، والدین و معلمان از اجرای این طرح رضایت دارند.

 

وی تنها مشکل اجرای کامل این طرح را بی‌اطلاعی برخی از خانواده‌ها و تبیین نشدن دقیق و درست این طرح کارآمد توصیف کرد و اظهار داشت: در این زمینه امیدواریم رسانه‌ها و مسئولان تبیین و روشنگری دقیقی را داشته باشند.

 

قربان با بیان اینکه هیچ‌گونه کمبود نیروی انسانی و معلم در مقطع ابتدایی در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: ما سال گذشته با جذب 15 هزار نفر معلم ورزش و مربی بهداشت تلاش کردیم تا برخی از کمبودهای خود را در این مقطع برطرف کنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: برای اولین بار از سال تحصیلی جدید در مدارس ابتدایی شاهد حضور مشاوران هستیم که به ازای هر 20 دانش‌آموز مشاوران یک ساعت برنامه اجرا می‌کنند.

 

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در مورد تجمیع مدارس دارای دانش‌آموز اندک نیز اضافه کرد: ما در مقطع ابتدایی هیچ‌گونه تجمیع و یا جابه‌جایی دانش‌آموز در روستاهای همجوار را نخواهیم داشت و حتی اگر یک دانش‌آموز در روستایی داشته باشیم معلم اعزام کرده و تحصیل او را وظیفه خود می‌دانیم.

 

وی ادامه داد: ما حق احداث مدارس شبانه‌روزی و یا تجمیع چند مدرسه روستایی در یک منطقه را در مقطع ابتدایی مدنظر نداریم چرا که معتقدیم دانش‌آموز ابتدایی به دلیل نیاز شدید به خانواده باید در کنار خانواده و شهر و دیار خود تحصیل کند.

 

قربان به نتایج مفید تعطیلی روزهای پنجشنبه اشاره کرد و گفت: این تعطیلی برای دانش‌آموزان ثمرات بسیاری داشته به طوری که از این تعطیلی و ایام جمعه توانسته‌اند برای جبران کارهای عقب‌مانده تحصیلی، پرورشی و همچنین پرداختن به کارهای ورزشی و تفریحی استفاده کنند.

 

وی افزود: تعطیلی پنجشنبه‌ها برای اولیا نیز ثمربخش بوده چرا که دانش‌آموزان در کنار والدین خود می‌توانند فرصت تربیت و آموزش بهتر داشته باشند.

 

قربان به ثمره این تعطیلی برای معلمان نیز با شرکت در کلاس‌های بازآموزی و دانش‌افزایی فرصت می‌یابند تا بر توانمندی‌ها و مهارت‌های خود بیفزایند.


پایان پیام/

کد خبر 75981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha