به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، قرض الحسنه در سازمان کمیته امداد امام خمینی (ره) تقریبا به عمر این سازمان سابقه داشته و مورد توجه بوده است و از همان سالهای اولیه پرداخت وام قرض الحسنه در الویت برنامه قرار داشت. پرداخت وام به نیازمندان تحت حمایت برای مصارف کارگشایی، درمان بیماری هزینه تحصیلی، اشتغال و استخلاص از مشکلات و گرفتاری ها به اشکال و روش های متفاوت مورد عمل بوده و با توجه به نیازهای روز تغییراتی در آن به وجود آمده و پس از مطالعات لازم جهت تحول در ساختار سازمانی حوزه متولی پرداخت وام در کمیته امداد امام خمینی (ره) و به دنبال جلسات و بررسی های کارشناسی طرح تاسیس صندوق قرض الحسنه در دستور کار قرار گرفت.
به دنبال پیشنهاد شورای مرکزی و تایید دفتر مقام معظم رهبری کار تدوین اساسنامه صندوق قرض الحسنه امداد ولایت تحت نظارت بانک مرکزی و منطبق بر ضوابط و چارچوب های مورد نظر توسط کارشناسان ذیربط شروع و در اسفند سال ۱۳۹۴ اساسنامه صندوق قرض الحسنه به تصویب هیات امنای کمیته امداد رسید و 17 خرداد 95 صندوق قرض الحسنه امداد ولایت از طرف بانک مرکزی صادر شد.
تلاش حداکثری برای جذب منابع مورد نیاز، جهت پرداخت انواع وامهای قرضالحسنه، افزایش ضریب نفوذ خدمات حمایتی، تامین حداقل نیازهای اساسی خانوارهای نیازمند، ارتقای سطح مطلوبیت، جامعیت و کفایت خدمات، حفظ کرامت انسانی مددجویان و رشد ایمانی، معنوی و فرهنگی آنان، کاهش آسیب های اجتماعی در خانوارهای جامعه هدف، توانمندسازی خانوارهای جامعه هدف، افزایش رضایتمندی خانوارهای خدمت گیرنده، توسعه مشارکت های مردمی، گسترش ارتباطات و تعاملات بین المللی، بهبود نظام اطلاع رسانی و تعامل دوسویه با مردم، مدیریت سرمایه های انسانی و ارتقای بهره وری سازمانی از اهداف راهبردی تشکیل صندوق امداد ولایت است.
این صندوق در راستای اهداف خود مدیرعامل صندوق امداد ولایت خبر داده که امسال تاکنون 10 هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شده که از این میزان سه هزار و 200 میلیارد ریال برای اشتغال و توانمندسازی مددجویان کشور بوده است. این میزان اعتبار به 210 نفر پرداخت شده است.
ایرنا در این زمینه به نقل از «مجید باجلان» نوشته است: «براساس برنامه ریزی های انجام شده تلاش می شود از محل منابع صندوق قرض الحسنه تا پایان امسال، پرداخت وام های ضروری و تسهیلات خوداشتغالی از منابع این صندوق افزایش یابد. به دنبال اجرای دستور رهبر معظم انقلاب صندوق قرض الحسنه امداد ولایت شکل گرفت تا فرهنگ قرض الحسنه و استفاده از این ظرفیت در کشور احیا شود. ارائه خدمات بی منت به جامعه هدف در قالب ارائه تسهیلات قرض الحسنه در صندوق ولایت پیگیری می شود که تعامل با ساختارهای پولی و مالی و افراد حقیقی و حقوقی در این حوزه ضروری است.»
باجلان یادآور شده است: «ارائه تسهیلات قرض الحسنه به معنای تعطیلی کمک های بلاعوض کمیته امداد به نیازمندان زیر پوشش نیست بلکه هر کدام شرایط خاص خود دارد. سیاست ها و خط و مشی های کمیته امداد با صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در یک راستاست و هر دو مجموعه تحت یک مدیریت در استان ها به دنبال ارائه خدمات بی منت به مردم هستند.
وی اضافه کرده است: «سرمایه کنونی صندوق امداد ولایت 25 هزار میلیارد ریال است اما کمیته امداد با ایجاد این صندوق به دنبال بانک داری که در آن سود و ارزش افزوده مالی دیده می شود، نیست بلکه تنها برای ارائه خدمات آسان و بدون بوروکراسی اداری، برای اجرایی شدن منویات رهبر معظم انقلاب و پرچم داری قرض الحسنه شکل گرفته است.»
منابع قرض الحسنه صندوق ولایت برای ارائه تسهیلات بدون سود در زمینه تامین هزینههای درمانی، پرداخت وام به محکومان دیه و جرائم غیر عمد، پرداخت وام خرید و تامین مسکن، کمک به خرید لوازم منزل، اعطای ودیعه مسکن، ارائه تسهیلات کارگشایی، ایجاد کار انگیزی، پرداخت بدهی، هزینههای تحصیلی و کمک هزینه ازدواج به مددجویان این نهاد است. سقف پرداخت برای اشتغال خانواده های زیر پوشش این نهاد 500 میلیون ریال، آزادی محکومان و جرائم غیر نقد این خانواده ها 150 میلیون ریال و کارگشایی 50 میلیون ریال است.
یادآور می شود: این صندوق پرداخت حداکثری وامهای قرضالحسنهی هدفمند و نظارتشده و اثربخش با هدف توانمندسازی اقشار ضعیف جامعه، بهرهگیری از برترین روشها، سیستمها و فناوریها به منظور ارائه خدمات مطلوب به ذی نفعان و اخذ کمترین کارمزد در مقایسه با بانکها، مؤسسات مالی و اعتباری و سایر صندوقهای قرضالحسنه را به عنوان اهداف آینده تا سال 1404 برای خود ترسیم کرده است./
نظر شما