ضرورت توجه به قشر کودک و نوجوان در برنامه های فرهنگی و هنری

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، یکی از ثمره های انقلاب اسلامی را توجه به امر خواندن و افزایش سطح سواد و فرهیختگی در جامعه دانست و گفت: از اولویت های اصلی نهاد کتابخانه ها، توجه به قشر کودک و نوجوان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «منصور کوهی رستمی»، امروز (چهارشنبه 3 بهمن) در آیین تجلیل از محمدمیرکیانی نویسنده برجسته حوزه کودک و نوجوان، اظهار کرد: نهاد کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از چهار نهاد اساسی ترویج خواندن در کشور در کنار نهاد خانواده، آموزش و پرورش و رسانه ها سهم و نقش مهمی در ترویج کتابخوانی در کشور ایفا می کند.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه این نهاد هم اکنون یکی از گسترده ترین دستگاه های اجرایی در زمینه مطالعه و ترویج خواندن است، افزود: نهاد کتابخانه های عمومی علاوه بر امکان دسترس پذیری منابع از طریق کتابخانه ها با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی همواره سعی در جلب مخاطبان و کاهش موانع کلان و شخصی خواندن در جامعه داشته است.

 

وی از جمله برنامه های نهاد کتاخانه ها اجرای مسابقات کتابخوانی، برنامه های مختلف فرهنگی همچون نشست کتابخوان، شب شعر، نقد و رونمایی کتاب و ... دانست و اضافه کرد: یکی از اولویت های اصلی نهاد کتابخانه های عمومی توجه به قشر کودک و نوجوان است چرا که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران ترویج کتابخوانی فعالیتی است که باید از کودکی در افراد نهادینه شود و داشتن کودکان کتابخوان نشان از آینده ای روشن و جامعه ای کتابخوان خواهد داشت.

 

کوهی رستمی، با اشاره به اینکه قبل از انقلاب تنها 62 عنوان کتاب در حوزه کودک چاپ شده بود ولی امروزه روزانه شاهد انتشار تعداد زیادی کتاب در این حوزه هستیم، تصریح کرد: همچنین ویژه برنامه های نقد و رونمایی در نهاد کتابخانه های عمومی با اهدافی چندگانه به منظور ترویج خواندن، تجلیل و ترغیب ناشران و نویسندگان و غنابخشیدن به جامعه علمی و ادبی کشور صورت می گیرد.

 

وی اذعان داشت: اگر نویسنده و تولیدکننده محتوای خواندنی همچون مطالب علمی و ادبی، دیده نشود ترویج جایگاه کتابخوانی در کشور بی معنا خواهد بود، از این رو نهاد کتابخانه های عمومی اجرای برنامه های نقد و رونمایی و تجلیل از نویسندگان و اهل قلم را همواره مورد توجه جدی قرار داده است.

 

وی یکی از ثمره های انقلاب اسلامی را توجه به امر خواندن و افزایش سطح سواد و فرهیختگی در جامعه دانست و تاکید کرد: با توجه به خصوصیات جامعه مخاطب کودک، شناخت خواست و نیاز و آشنایی با زبان و روحیه کودک در نوشتن آثار کودکان بسیار حائز اهمیت است که این مساله کار نویسنده کودک را دو چندان حساس و مشکل می کند.

 

وی با اشاره به اینکه در این برنامه از «محمد میرکیانی» یکی از نویسندگان فعال حوزه کودک و نوجوان در کشور تجلیل کنیم و با آثار ایشان بیشتر آشنا شویم، ادامه داد: اینکه نویسنده ای بتواند برای کودکان بنویسد و آثار او خوانده و دیده شود نشان از موفقیت آن نویسنده در برقراری ارتباط با مخاطب کودک دارد و میرکیانی جزء نویسندگانی است که که بسیاری از آثار او توسط جامعه مخاطب خوانده شده و در سطح رسانه نیز دیده شده است.

 

کد خبر 759359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha