به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج آنلاین، در عمق بیش از «32 کیلومتر» در آینده «منطقه امنی» خواهد بود که هزاران سوری داخل آن قرار دارند. سناریوهای زیادی برای این منطقه وجود دارد که یک طرف مهم آن ترکها و طرف دیگر کردها هستند.
ترک از سالها پیش بر منطقه حائل یا امن اصرار داشتند، اما روس ها و اسد با این پیشنهاد مخالفند، این درحالی است که رئیس جمهوری آمریکا کسی است که این بار منطقه امن را پیشنهاد داد.
آنکارا نزدیک ترین کشور بر تسلط بر شمال و منطقه امن است و از چهار سال پیش یعنی زمان اعلام این پیشنهاد تلاش کرده است تا کنترل این منطقه را به دست گیرد.
اما آنکارا با اعتراض های کردی و عربی مواجه شد و از مجازات کردها که سالها زیر پرچم آمریکا فعالیت کردند، نگران شد. ترک اعلام کردند که بدون حضور ارتش ترکیه منطقه امن و حایلی وجود ندارد، به همین دلیل کاروان نظامی از هفته ها پیش به این منطقه اعزام شدند.
از سوی دیگر، آمریکا نمی تواند با ترکیه توافقنامه امضا کند و اداره در این منطقه را به آن واگذار کند. به همین دلیل واشنگتن بررسی نقش انگلیس و فرانسه را آغاز کرده است تا شاید با آنکارا توافق امضا نکند.
براساس اظهارات مقامات فرانسه و انگلیس، درصورت لزوم شاید دو طرف این ماموریت را با توافق با آمریکا بپذیرند.
در همین حال، تنش بین واشنگتن و آنکارا باعث شده تا «پیشنهاد کردی» ارایه شود. پیشمرگه های کرد کسانی خواهند بود که خلاء آمریکایی را پرخواهند کرد.
اگرچه نقش کشورهای عربی در این صحنه کم رنگ نیست، به طوری که سناریویی وجود دارد که نیروهای عربی با حمایت مالی عربستان و امارات، این منطقه را امن کنند. اما ترکیه با این مسئله مخالف است.
در همین حال، برخی ناظران معتقدند که روسیه، ترکیه را برای رسیدن به خواسته اش که تسلط بر شمال سوریه است، کمک می کند. چرا که کرملین می خواهد کردها در آغوش نظام سوریه باشند؛ همانگونه پیش از این زیر پرچم«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه بودند.
همچنین، مسکو می خواهد با آنکارات ارتباط مستحکم داشته باشد. ائتلاف روسی- ترکی – ایرانی ، رژیم صهیونیستی را نگران می کند، زیرا نمی خواهند ایران در این منطقه نفوذ زیادی داشته باشد.
نظر شما