به گزارش خبرگزاری شبستان، «مهران هوشیار» درباره نحوه حضور رشته سرامیک در این دوره از جشنواره تجسمی فجر گفت: به خاطر وضعیت خاص حوزه سرامیک و محدودیت تعداد هنرمندان این رشته، با هماهنگی رئیس و دبیر جشنواره تصمیم گرفته شد برای بالابردن سطح کیفی این رشته، بخش کیوریتوری اضافه شود و مقرر شد که این رشته به صورت کیوریتوری و با نظارت خودم در این دوره جشنواره حضور داشته باشد.
«دبیر رشته سرامیک یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر» در توضیح بیشتر گفت: قرار بر این شد که ما از هنرمندان شاخص این رشته دعوتی داشته باشیم تا تعدادی آثار شاخصشان را ارائه کنند و بتوانیم در این دوره از جشنواره معرفی مناسبی از سرامیک معاصر ایران داشته باشیم. از حدود 38 هنرمند از اقصی نقاط ایران برای این حضور در این رویداد دعوت کردیم که 23 نفر از آنها در این بخش اثر ارائه میکنند.
هوشیار ادامه داد: در نهایت 27 مجموعه آثار سرامیک در موسسه فرهنگی هنری صبا در کنار 9 رشته دیگر ارائه میشود که هنوز تا چیدمان صورت نگیرد تعداد دقیق قطعات آثار این بخش را نمیتوانم اعلام کنم.
وی با بیان اینکه سرامیک به لحاظ ماهیتی گستره وسیعی را شامل میشود و از بخش صنعت تا سرامیک کاربردی و هنری، حوزه سرامیک است، بیان کرد: از آنجایی که جشنواره تجسمی فجر رویکردش در حوزه هنرهای تجسمی است، ما سرامیک هنری را گردآوری کردیم. وقتی بحث هنر مطرح میشود انتظار داریم اثر با هنر روز ارتباط داشته باشد و معیار اصلی ما در انتخاب آثار، در وهله نخست هویت هنر معاصر با تمام ویژگیها و دغدغههای دوران معاصر بود. در مرحله بعد تمایزی که این رشته با سایر رشتههای هنری دارد ملاک بود. اینکه سرامیک ساختار متفاوتی داشته باشد. در نهایت نیز یکی از اولویتهای ما در انتخاب آثار این بود که آثار ارتباط ماهوی با هویت تاریخی و پشتوانه فرهنگی ایران با حداقل 8 هزار سال سابقه تاریخی داشته باشد.
دبیر رشته سرامیک یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، با اشاره به اینکه این رشته در جشنواره به صورت مسابقه برگزار نمیشود، گفت: آثاری که طبق فراخوان به دست ما رسید درحد بضاعت سرامیک کشورمان نبود و در کنار دیگر رشتههای چندگانه فجر محدود و ضعیف بود. من میدانستم که بضاعت این رشته در ایران بالاست و فعالین این حوزه بیش از آنچیزی است که در فراخوان حضور پیدا کردند. برای همین از دوستان درخواست کردم به این صورت این بخش را ببینند. خوشحالم که دبیر جشنواره و مدیرکل هنرهای تجسمی به بنده اعتماد کردند و ما توانستیم با دعوت از هنرمندان پیشکسوت و شاخص این رشته با قدرت سرامیک را در جشنواره فجر نشان دهیم.
وی ادامه داد: امیدوارم جامعه سرامیک ما به خودش بیاید و حضور در عرصههای رقابتی ملی را جدی بگیرد و باور کنند سرامیک به عنوان یک مدیا حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. امیدوارم در سالهای آتی خود هنرمندان فعال این عرصه حافظ و پشتیبان هویت این رشته باشند.
یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی در بهمن ماه 1397 برگزار میشود. در این جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی را عهدهدار هستند.
نظر شما