نورالدین مونا، نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گفت و گو با خبرنگار شبستان پیرامون وضعیت غذا در ایران گفت: ایران به دلیل، وجود پتانسیل مناسب در زمینه تولید غذا و همچنین وجود نیروی انسانی متخصص و کارآمد در کشور و عزم و اراده سیاسی قوی در این زمینه، از وضعیت مناسبی در حوزه تولید غذا و امنیت غذایی برخوردار است.
وی افزود: ایران به عنوان یک کشور با درآمد متوسط و در حال رشد، وضعیت بسیار خوبی دارد که می تواند رشد قابل توجهی نیز در آینده داشته باشد.
مونا در ادامه با اشاره به نقش سیاسی ایران به ویژه در منطقه خاطر نشان کرد: ایران در خصوص تأمین غذا تنها نباید به محدوده مرزهای خود اکتفا کند؛ بلکه سیاست گذران ایرانی با توجه به پتانسیل موجود باید نگاهی به وسعت منطقه داشته باشند.
نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تصریح کرد: نگاه ایران باید به بازارهای جهانی کشاورزی، ارسال مواد غذایی به کشورهای منطقه باشد. بنابراین سرمایه گذاری بیشتر در بخش کشاورزی و بحث تجاری سازی کشاورزی، نکات مهمی است که ایران می تواند به آن توجه کند.
مونا در ادامه با تأکید بر اثر مثبت هدفمند کردن یارانه ها گفت: نه تنها در ایران بلکه در کلیه کشورها هدفمند کردن یارانه ها، اقدام مطلوبی است که تأثیرات مثبتی در پی دارد. اما زمانی این تأثیر قابل مشاهده است که مدیریت مناسب وجود داشته باشد. منظور مدیریت مطلوب به معنایی که این هدفمندی به جا و درست به کار گرفته شود، به عبارتی دیگر در جهتی مثبت به کار رود.
نماینده فائو در ایران افزود: هدفمندی یارانه ها می تواند از طریق پرداختن نهادها به بخش کشاورزی و تولید کنندگان کشاورزی که می تواند بسیار کمک کننده باشد، پرداخت شود؛ در غیر این صورت اگر مدیریت صحیحی وجود نداشته باشد حذف یارانه ها می تواند موجب تورم و آشفتگی بازار شود، که اقتصاد را نیز درگیر می کند.
این کارشناس غذا با اشاره به نقش سازمان فائو در کشمکش های سیاسی گفت: اصلی ترین نقش فائو اقدامات توسعه ای است. در واقع در زمان بحران های انسانی مانند جنگ یا بحران های طبیعی مانند خشکسالی، زلزله و سیل کارگزاران ویژه سازمان ملل که حیطه کاری و رسالت اصلی آن ها پاسخ به بحران است وارد عمل می شوند. فائو همیشه در جهت توسعه و کمک های فنی اقدام می کند.
وی خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که فائو یک بنگاه اقتصادی یا مالی نیست، کمک هایی که فائو انجام می دهد، در قالب کمک های فنی است که همه از منابع مالی تأمین می شود که خود کشورهای عضو پرداخت می کنند.
مونا نقش فائو در بحران های انسانی را ویژه دانست و تأکید کرد: اما در زمان بحران های خاص و غیر قابل پیش بینی، فائو وارد عمل می شود و منابع مالی را جمع آوری می کند. مانند خشکسالی عظیم آفریقا یا سیل ویران گر پاکستان.
پایان پیام/
نظر شما