به گزارش خبرگزاری شبستان ،در این نشست که با مشارکت انتشارات سوره مهر و سازمان فرهنگی – هنری شهرداری تهران برگزار شد رئیس فرهنگسرای انقلاب گفت: امروز برای این فرهنگسرا آغازگر دور جدیدی از فعالیتهایی است که به بازخوانی فرهنگ اصیل انقلاب اسلامی منجر میشود.
«فروتن» عزت و اقتدار امروز ایران را حاصل از خود گذشتگی و فداکاری جوانان در 8 سال دفاع مقدس دانست و افزود: خوشبختی ما آنست که امروز میزبان آنهایی هستیم که وجودشان مالامال از حماسه است و راویان خاطرات 8 سال جنگ تحمیلی هستند.
او گفت: با مطالعه این خاطرات جلوههای عمیقی از فرهنگ و تمدن ایران بر ما رخ می نمایاند.
در ادامه این نشست « مرتضی سرهنگی » رئیس دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با بیان اینکه مطالعه خاطرات جنگ ما را به شاهدان غیر مستقیم آن تبدیل میکند، گفت: روایتگران خاطرات روزهای مقاومت خرمشهر وقایع آن را برای ما تداعی میکنند و ما نیز به عنوان شاهدان غیر مستقیم شنیدهها یا خواندههایمان را به دیگران انتقال می دهیم و از این طریق مانع از بین رفتن این افتخارات میشویم.
سرهنگی همچنین با تاکید بر اهمیت زنده نگه داشتن خاطرات دفاع مقدس گفت: همه ملت ها خاطرات جنگهایشان را جوان نگاه می دارند تا از انرژی نهفته در این خاطرات به نفع مملکتشان سود برند.
رئیس دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در بخش دیگری از سخنانش گفت: زن ها در دفاع مقدس تاثیر گذار بوده اند و از آنجا که جنگ ما دفاعی بود، در آن همه آحاد از پیر، جوان، زن و کودک سرباز وطن بودند.
او ادامه داد: در جنگ تحمیلی همه محاسبات دشمنان درست بود ولی تنها موضوعی که از آن غافل شده بودند ناگهان سرباز شدن همه آحاد ملت ما بود.
سرهنگی مقاومت 35 روزه در خرمشهر را اوج دفاع مردم عنوان کرد و افزود: یک روز شگرف از این 35 روز همین روز 24 مهرماه سال 59 است.
او با اشاره به روایت « آلبوغبیش» از مقاومت خرمشهر در کتاب «جای امن گلولهها» گفت: سربازان جنگ مانند مردم عادی عمر معین دارند اما آنهایی که خاطراتشان را مینویسند تا همیشه خود را ایستاده نگاه میدارند. سربازی که خاطرات جنگ را می نویسد جنگش را کامل میکند.
پس از سخنرانی مرتضی سرهنگی دو شاهد وقایع 24 مهر ماه 59 در خرمشهر ( مژده اون باشی و صباح وطن خواه) به بیان خاطرات خود از این روز تاریخی پرداختند.
سپس «جواد کامور بخشایش» نویسنده کتاب « جای امن گلولهها» با گرامیداشت نام و خاطره شهیدان محمد رضا مبارز و شیخ شریف قنوتی ازشهدای مبارز خرمشهر گفت: افتخارم این است که توانستم یک روز از روزهای ارزشمند جنگ تحمیلی را تدوین کنم.
او با سپاس از همراهی و سعه صدر « آلبوغبیش» و همیاری مژده اون باشی و صباح وطن خواه در مراحل شکل گیری این اثر گفت: خاطرات روز 24 مهر سال 59 در خرمشهر که در کتاب «جای امن گلولهها » تدوین شده توسط شاهدان اصلی آن وقایع روایت شده است.
کامور بخشایش با بیان اینکه «جای امن گلوله ها » برای من یک اتفاق است، افزود: نخستین بار با «آلبوغبیش» در جریان نگارش کتاب شیخ شریف تلفنی صحبت کردم و با اشاره ارزشمند مرتضی سرهنگی به اینکه خود « آلبوغبیش» گنجینه ای از جنگ ماست متوجه خاطرات او شدم.
او در ادامه گفت: « آلبوغبیش» که 13 گلوله به او اصابت کرده و هنوز 4 گلوله در بدن دارد احساس میکرد تاریخ مصرف خاطراتش گذشته اما با توجه به امر رسالت رزمندگی اش به روایت خاطرات ارزشمندش رضایت داد.
کامور سپس به بیان خاطراتی از مراحل نوشتن این کتاب پرداخت و گفت: در طول نگاشتن این اثر از راویان وقایع مقاومت خرمشهر درس اخلاق آموختم.
پس از کامور بخشایش، « آلبوغبیش» سخنان خود را با تاکید بر تلخی خاطرات 24 مهر ماه سال 59 اینگونه آغاز کرد: با همه تلخی آن روز از اینکه در جمع همرزمان خود هستم و خاطرات آنها را شنیدم خوشحالم گویی این روز برایم شیرین شده است.
او در ادامه گفت: اهمیت بانوانی که در مقاومت خرمشهر حضور داشتند اگر بیشتر از اسما بنت عمیس در جنگ احد نباشد کمتر نیست. چراکه اسما نه شهید شد نه مجروح در حالی که زنان زیادی در خرمشهر شهید و مجروح شدند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری ،« آلبوغبیش» با سپاس از برگزارکنندگان این برنامه گفت: زن ها در مقاومت خرمشهر سپر بلای ایران شدند و اگر زنانی مانند «مژده اون باشی» به نحو معجزه آسایی از مرگ نجات یافتند به سبب عنایت بانو فاطمه زهرا (س) بود.
در این نشست همچنین فیلم کوتاهی در خصوص شهید شیخ شریف قنوتی به نمایش گذاشته شد.
پایان پیام/
نظر شما