افزایش لابی گری  از معایب استانی شدن انتخابات است

شهاب گفت: طرح استانی شدن انتخابات معایب زیادی دارد که از آن جمله افزایش لابی گری و کاهش استقلال نمایندگان است.

«فرید شهاب» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در سه سال متوالی در 3 مجلس مطرح شده است و در هر سه مجلس با آن مخالفت شد، در دوره جدید مجلس نیز این طرح عملا پخت تر نشده است و همان طرح قبلی مطرح شده است.

 

دبیر کل حزب بیداری اسلامی با بیان اینکه قبلا نمایندگان می توانستند از حوزه شهرستانی آراء کسب کنند و در آن حوزه منتخب شوند افزود: با تصویب این طرح کاندیدا باید 10 درصد حوزه شهرستانی را کسب کنند و سپس در سطح استان با رقبای استانی خود به رقابت بپردازند یعنی اگر کسی در شهرستان  خود 70 تا 80 درصد رای می آورد با فردی که در ان شهرستان 20 درصد رای آروده است، در سطح استان کسی وارد میشود که بالاترین رای را کسب کرده است، همین موضوع موجب می شود تا هزینه های انتخابات افزایش یافته و هزینه های تبلیغات نیز بالاتر رود.

 

شهاب اظهار کرد: در این طرح مردمی که در آن شهرستان به نماینده خود با اکثریت آراء رای دادند، ممکن است مردم آن نماینده را در سطح استان نداشته باشند و یک نوع تبعیض و بی عدالتی را نشان می دهد.

 

وی اظهار کرد: در حالت کلی طرح استانی شدن انتخابات دو موضوع را دنبال می کند یکی جنبه ملی و دیگری جنبه محلی است که در وجه محلی گفته می شود که ما میخواهیم در جنبه محلی این مسئولت را به اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا تفیذ کنیم .

 

شهاب ادامه داد: در این جا این سوال مطرح است که آیا شوراهای اسلامی شهر و روستا زیر ساختهای لازم را دارند و این زیر ساختها در پارلمان های محلی بوجود آمده و این پارلمان ها می توانند همان کارهای پارلمان ملی را که در مجلس شورای اسلامی تعریف شده است دنبال می کنند و مشکلات مردم از آن طریق پاسخ دهند.

 

دبیر کل حزب بیداری اسلامی یادآور شد: با مطالعه تطبیقی در کشورهای خارجی متوجه می شویم که در کشورهایی مانند فرانسه تا جایی که توانستند حوزه های انتخاباتی را کوچک کردند زیرا وقتی حوزه انتخاباتی کوچکتر باشد آن نماینده بهتر و راحت تر می تواند مشکلات حوزه انتخابیه را مرتفع کند.

 

شهاب گفت: طبق بررسی های انجام شده معایب زیادی برای این طرح برشمردند که از آن جمله افزایش لابی گری، کاهش استقلال نمایندگان، در نظر نگرفتن اقلیت ها می توان اشاره کرد.

 

وی موضوع امنیتی را از دیگر معایب طرح استانی شدن انتخابات دانست و تصریح کرد: در صورت تصویب طرح استانی شدن انتخابات ممکن است از نظر قومی و محلی انتخاب اقلیت ها دچار مشکل شود، به طور کلی طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی نیازمند مطالعه و بررسی های بیشتری است تا بتواند طرح مفیدی در آینده باشد./

کد خبر 758670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha