تنوع، موسیقی ایرانی را به انحطاط می کشد

یک نوازنده موسیقی ایرانی معتقد است، برخی موسیقی های جدید تنها تراکم و ترافیک را افزون می کند و موجب می شود استعدادها در این غبار گم شوند.

«شهرام میرجلالی» در پاسخ به این سئوال که تا چه اندازه توانستیم موسیقی ایرانی را به کشورهای دیگر معرفی کنیم، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: هنرمندان موسیقی هر کدام در این زمینه تلاشهایی در وسع و توان خود انجام می دهند. به شخصه مدتهاست که روی موسیقی ایرانی کار می کنم . سالهاست با دوستان چه در خارج کشور و چه در داخل ایران مشغول کار بر روی موسیقی ایرانی و معرفی آن هستیم. در حال حاضر پسرم نیز در این راستا فعالیت می کند.

 

این موسیقدان و آموزگار تار و عود ایرانی اظهار داشت:  کنسرت هایی در خارج کشور برگزار می کنیم که به آن صورت اعضای ایرانی ندارد و مخاطب ایرانی هم ندارد. از چند کشور اروپایی با یک سازبندی فرنگی است اما  ساز ما در هر صورت در راس قرار دارد. موسیقی ما به صورت بداهه است.چند جلسه تمرین می گذارم و نوازنده های قوی آنجا را انتخاب می کنم . بعد کار را اجرا می کنیم. مخاطب ما در خارج ایران خیلی خوب است. اینجا سالن 400 نفری را نمی شود با یک ارکستر پر کرد اما در خارج کشور استقبال از موسیقی زیاد است. آنجا براحتی با یک تک ساز سالن پر می شود اما در ایران اصلا این طور نیست.

 

وی که از نوازندگان برجسته تار مکتب اصفهان  و از شاگردان استادانی چون جلیل شهناز و سیدحسن کسایی به‌شمار می‌آید با بیان اینکه مردم خواستار موسیقی خوب هستند، تصریح کرد: اگر اجرا خوب باشد ، موسیقی خوب باشد ، شعاف در آن نباشد . سر و کله تکان دادن نباشد. زلف و قر و قیار کشیدن نباشد ، مردم گوش می دهند .بالاخره بعضی موسیقی ها مثل موسیقی متالیکا قابلیتش این اس  و باید هم این طور باشد اما آیا پنفولودیا هم باید این کار را کنند؟

 

استاد میر جلالی در پاسخ به این سئوال که تنوع موسیقی که در کشور ما رخ داده را خوب می دانید یا خیر؟ عنوان کرد: الان این تنوع دارد موسیقی ما را به انحطاط می کشد. به نظرم این تنوع موسیقی خیلی هم خوب نیست. یک سری از سازها خواهی نخواهی وارد موسیقی ما شده است و از مدتها قبل این اتفاق افتاده است و نمی خواهم اسم آنها را ببرم چون همه می دانند. این موسیقی ها قبلا نبوده است. این دسته از موسیقی و همچنین موسیقی نواحی باید جا و جایگاه خود را داشته باشند . در دوره قبل برنامه ای داشتیم که هفته ای یک روز موسیقی نواحی پخش می شد.

 

این موسیقیدان و پژوهشگر بیان کرد: در حال حاضر بعضی افراد با سازبندی ایرانی ، یک سری کار محلی می کند که نه کار محلی است و نه کار ایرانی و مشخص نیست اصلا این کار چیست. این کارها فقط تراکم و ترافیک را زیاد می کند که واقعا گر چهار استعداد هم باشد که می تواند خود را نشان دهد در این غبار گم می شود.

 

وی  در پاسخ به این پرسش که این تنوع موسیقی که ایجاد شده در کشورمان می تواند بر روی ذائقه شنوایی مردم اثر بگذارد، عنوان کرد: 100 درصد. مگر می شود با این تنوع موسیقی که وجود دارد ذائقه مردم تغییر نکند. مردم در حال حاضر حق انتخاب ندارند به خصوص در مورد موسیقی های داخلی. البته حق انتخاب آنها از طریق کانال های تلگرام و ماهواره و فضاهای مجازی باز هست و دستشان در این فضا باز است. مردم در مورد موسیقی های داخلی حق انتخاب ندارند . وقتی فردی پیچ رادیو را باز می کند و خبری از موسیقی ایرانی نیست چه باید کند؟یا در ماشین خود فلش ندارد و یا فلش داشته باشد در آن موسیقی آن ور آبی هست. پس به نوعی گاهی موسیقی با ما تحمیل می شود و ما حق انتخاب نداریم که چه بشنویم.

 

استاد میر جلالی در مورد گروه موسیقی سماع و کار جدید این گروه اظهار داشت: گروه موسیقی سماع در سال 1366 تمرین های خود را آغاز کرد. معشوق ما هنر است. گروه سماع به هیچ نهاد و سازمانی وابسته نیست. ما با عشق کار می کنیم و از هر فرصتی برای ارائه هنر خود استفاده می کنیم. کار جدیدی در دست داریم که به امید خدا تا پایان سال آنرا آماده می کنیم. کار جدید ما در قالب شور همایون است و آقای کمانگری خواننده آن است. از وجود آقای ضرابیان به عنوان سرپرست گروه بهره مند هستیم . ایشان نگاه خاصی به هنر دارد و خوشحالیم که ایشان به ایران آمدند و از نزدیک با ایشان کار می کنیم.

 

 

کد خبر 758451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha