۷۱ درصد از مخازن نفت و گاز کشور به دلیل مشکلات تکنولوژیکی است

زنگنه با بیان اینکه در حال حاضر فقط ۲۹ درصد از مخارن کشور برداشت نفت و گاز صورت می گیرد، گفت: ۷۱ درصد از مخازن نفت و گاز کشور به دلیل مشکلات تکنولوژیکی غیرقابل استفاده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «بیژن زنگنه» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 30 دی و در پاسخ به سوال رضا انصاری،‌ نماینده داراب در مورد اولویت ها، استراتژی ها، برنامه ها و اقدامات اجرایی وزارت نفت برای ارتقای ارتباط صنعت و دانشگاه در گفت: مهمترین اولویت ما در سیاست ها استراژی ها و پروژه های ماست و پروژه ها در صنعت نفت افزایش بازیافت نفت از مخازن نفت و گاز است.

 

وزیر نفت خطاب به نمایندگان گفت: من نماینده شما در وزارت نفت هستم که از اموال دولت حفاظت کنم بالاترین اموالی که در اختیار من در وزارت نفت و در اختیار شما است نفت و گاز است.

 

وی تصریح کرد: کل ذخایر درجا هیدروکربنی ما 836 میلیارد بشکه است اما مقداری که می توانیم برداشت کنیم 239 میلیارد بشکه است یعنی ما تنها 29 درصد از این ذخایر را می توانیم برداشت کنیم و 71 درصد  از این ذخایر بلااستفاده در زیر زمین می ماند.

 

وی تاکید کرد: هر یک درصد افزایش بازیافت هشت میلیارد بشکه است و هشت میلیارد بشکه یعنی 500 میلیارد سرمایه، هیچ چیزی بالاتر از ضریب بازیافت برای ما مهم نیست.

 

زنگنه تصریح کرد: ما به دلیل مشکلات تکنولوژیکی فقط می توانیم 29 درصد از مخازن مان را برداشت کنیم البته باید توجه داشته باشیم که هر مخزن ماهیت خودش را دارد اما برداشت ما به دلیل مسایل تکنولوژیکی نیز پایین است.

 

وزیر نفت تاکید کرد: مهمترین کار ما در بخش نفت افزایش بازیافت نفت از مخازن است و برای این کار پروژه های مفصلی با دانشگاه های کشور تعریف کرده ایم و قراردادهایی نیز در این زمینه با 9 دانشگاه معتبر کشور منعقد کرده ایم. در واقع در این قراردادها که ده ساله است ما بر این امر تاکید کردیم که پول اینها را متناسب با پیشرفت تامین می کنیم حتی گفته ایم دلار به آنها می دهیم که آزمایشگاه هاشان را تجهیز کنند.

 

وی با اشاره به گزارش های مثبتی که در مورد پیشرفت کار در این زمینه ارایه می شود، گفت: ما قراردادهایی نیز با دیگر دانشگاه ها در مورد اکتشاف نفت و گاز منعقد کردیم و اولین کار ما این بود که در دانشگاه ها انستیتوی نفت برای بخش بالادستی ایجاد کنیم و اینها نه تنها می تواند باعث افزایش بازیافت میادین شود بلکه دانشجو و استاد در جریان حساس ترین بخش نفت قرار می دهد.

 

وزیر نفت اظهار داشت: کار دیگری که انجام دادیم این بود که در قالب قراردادهای نفت به شرکت های خارجی الزام کردیم که حتما باید یک شرکت ایرانی را در حین کار در کنار خود داشته باشند تا شرکت های ایرانی در جریان کار آموزش های لازم را ببینند و در حین عمل تقویت شوند و 17 شرکت ایرانی را تشخیص صلاحیت کردیم و به این شرکت ها اعلام کردیم که از بین اینها برای خودشان شریک انتخاب کنند.

 

وزیر نفت تصریح کرد: در بخش پایین دستی نفت نیز مقرر کردیم فناوری های خط تولید پرتکرار را در داخل تولید کنیم و بحث تقویت ساخت ارتقای فناوری ها از طریق ساخت کالاهای راهبردی را نیز مورد تاکید قرار دادیم.

 

وزیر نفت خاطرنشان کرد: به موجب مصوبه شورای اقتصاد قرار شد شش میلیارد کار امسال فقط به بخش داخلی پیمانکاران داخلی داده شود که این کار انجام شد و این هفته نیز حدود یک میلیارد از این قراردادها امضا و اعلام می شود و حتی ما به شرکت ها فهرست کالاهای ایرانی که الزاما باید آنها را خریداری کنند را اعلام کردیم./

 

 

کد خبر 758298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha