به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « atimes»،در حالی که شواهد مبتنی بر شکنجه حدود یک میلیون مسلمان اویغور در «سین کیانگ» چین هر روز بیشتر می شود،کشورهای غربی به حرف بسنده کرده و هیچ اقدام خاصی برای پاسخ دادن به آزارهای گزارش شده،انجام نداده اند.
این «توطئه سکوت» که مربوط به نفوذ سیاسی و اقتصادی چین است همچنان ادامه دارد.
مقامات چینی در آنچه برخی از منتقدان از آن به عنوان کمپین «پاکسازی قومی» مسلمانان یاد می کنند از اواخر سال 2017 تا کنون اقدام به زندانی کردن صدها هزار اقلیت مسلمان در اردوگاه های کار اجباری کرده اند.
با وجود انتشار گزارش های گسترده در مورد «بدرفتاری سیستماتیک» با مسلمانان اویغور،واکنش بین المللی تنها سکوت بوده است.
فعالان اویغور و گروه های حقوق بشری که این وضعیت را رصد می کنند،می گویند کشورهای غربی که خود را مدافع حقوق بشر می دانند باید تحریم های اقتصادی علیه چین اعمال کنند و شرکت های چینی را تهدید به تحریم کنند تا یک واکنش تنبیهی نسبت به این مسئله نشان داده باشند.
کمیته پارلمانی کانادا ماه گذشته در گزارشی اعلام کرد که بازداشت اویغورها و همچنین دیگر گروه های اقلیت مسلمان در چین بسیار بی سابقه بوده است اما دولت کانادا هنوز کاری فراتر از انتقادهای لفظی برای پایان دادن به این وضعیت انجام نداده است.
در ماه اکتبر، پارلمان اروپا یک قطعنامه فوری علیه اردوگاه های کار اجباری و بازداشت های خودسرانه مسلمانان در چین تصویب کرد.
یکی از اعضای پارلمان اروپایی در جریان مذاکرات این قطعنامه گفت: «اتحادیه اروپا نمی تواند رویکرد تجاری کنونی با چین را ادامه دهد.»
دو نماینده دیگر هم ، آنچه را که در منطقه سین کیانگ اتفاق می افتد به عنوان «پاکسازی قومی» و «نسل کشی فرهنگی» توصیف کردند.
در این قطعنامه از پکن خواسته شده بود تا بلافاصله دستگیری خودسرانه اقلیت های اویغور و قزاق را متوقف کند، تمام اردوگاه ها و بازداشتگاه ها را ببندد و همه زندانی ها را بلافاصله و بدون قید و شرط را آزاد کند.
اما این قطعنامه نتوانست یک دستورالعمل روشن برای چگونگی واکنش اتحادیه اروپا به پکن در صورت تغییر نکردن وضعیت مسلمانان چین ارائه کند.
قطعنامه پارلمان اروپایی همچنین نتوانست «خطوط قرمز» را برای چین مشخص کند تا اگر از این خطر قرمز ها عبور کند مشمول تحریم های احتمالی کشورهای اروپایی شود.
دولت پکن سالهاست که به عناوین مختلف به نقض حقوق بشر محکوم میشود اما این محکومیت در پس قدرت اقتصادی و نظامی این دولت پنهان شده است.
رفتار ظالمانه حکومت کمونیستی چین با مسلمانان اویغور سال هاست که مورد بی توجهی جوامع بین المللی قرار گرفته است.
مسلمانان اویغور در ایالت «سین کیانگ» چین هرگز نمی توانند شعائر اسلامی را آزادانه به جای بیاورند.
مسلمانان ترک تبار «اویغور» ساکن در ایالت سین کیانگ با جمعیتی بالغ بر 8 میلیون نفر، در اثر سیاست های ضد اسلامی حکومت مرکزی چین زندگی سختی را می گذرانند.
سین کیانگ از سالها پیش و در پی تصرف ترکستان شرقی به نقشه چین اضافه شد و در دهه های اخیر با سیاست های دولت مرکزی همواره مردم بومی آن زیر فشارهای گوناگون بوده و از کمترین امکانات موجود در بخش های دیگر چین محروم هستند.
در سالهای اخیر مقامات چینی برای شکستن فضای انحصاری زندگی مسلمانان اویغور در این منطقه قوم بزرگ چینی «هان» که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می دهد را وارد این منطقه کرده اند.
نظر شما