به گزارش خبرگزاری شبستان، ابراهیم سحرخیز، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در دومین نشست از پنجمین دوره مجلس دانشآموزی با اشاره به انتخاب 10 مدرسه نمونه در سطح کشوری گفت: 150 شاخص آموزشی، تربیتی برای انتخاب مدارس نمونه در سطح کشور احصا کردیم و از میان انواع مختلف مدارس از لحاظ فضای فیزیکی مدرسه، شرایط معلم، معیارهای آموزشی در هر استان سه مدرسه نمونه را انتخاب میکنیم و در نهایت 10 مدرسه در سطح کل کشور به عنوان مدارس نمونه کشوری معرفی میکنیم.
وی افزود: هدف از این انتخاب ایجاد رقابتی پایدار در میان مدارس کشور است که در سند ملی تحت عنوان مدرسه محور تحول شهر و روستا مورد تأکید قرار گرفته است.
سحرخیز با اشاره به توسعه رشتههای فنی و حرفهای اظهار کرد: توجه جدی به بحث اشتغال پایدار و توسعه نیروی انسانی با رویکرد توسعه رشتههای فنی حرفهای و کار و دانش مدنظر قرار گیرد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش تصریح کرد: در سال گذشته شاهد رشد سه درصدی این رشتهها بودیم، امسال نیز حداقل سه یا چهار درصد، در بخش شاخه فنی و حرفهای و کار و دانش شاهد رشد هستیم.
وی ادامه داد: میزان بیکاری در میان کسانی که دیپلم هستند بر اساس آمار وزارت کار دو درصد است، اما این آمار در میان تحصیلکردگان 20 درصد را نشان می دهد، این موضوع نشاندهنده حقیقت رشتههای فنی حرفهای و تناسب این رشتهها با نیاز بازار کار است.
سحرخیز اظهار کرد: تغییر رویکرد در بحث فرآیند یاددهی و یادگیری و محیط یادگیری از حافظهمحوری و روشهای سنتی در تدریس به روشهای فعال مبتنی بر مشارکت دانشآموزان با نگاه مسئلهمحوری و پژوهشمداری در قالب رشد و توسعه مدارس هوشمند مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: به همین جهت در سال تحصیلی جدید هوشمندسازی 20 هزار مدرسه در سطح کشور با ایجاد فضای سایبری تحت عنوان اینترنت ملی و ای بوک در مرحله بهرهبرداری قرار میگیرد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گفت: این موضوع به شرطی تحقق میپذیرد که در توانمندسازی و آموزش معلمان نیز گام جدی برداریم.
وی ادامه داد: بسترسازی برای ارتقای نقش مدیریتی مدیران مدرسه به راهبران آموزشی از جمله برنامههای دیگری است که در این برنامه رهبر آموزشی در مدرسه نگاهی برنامهمحور دارد و با توجه به کسب محبوبیت در میان فرهنگیان و جامعه فعالیت میکند، به همین جهت شکلگیری سه هزار مجتمع آموزشی و ساخت مجتمعهای حیات طیبه مورد توجه ویژه قرار دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح ادغام افزود: این طرح با مشارکت دانشآموزان در اداره امور مدرسه اجرا میشود و مدیران باید باور کنند که دانشآموزان میتوانند، در فعالیتهای جانبی و اداره مدرسه نقشآفرینی داشته باشند.
وی از برگزاری المپیادها و جشنوارههای دانشآموزی خبر داد و افزود: در همایش امسال جشنواره جوان خوارزمی دو نفر در سطح راهنمایی موفق به ثبت اختراع شدند.
سحرخیز با اشاره به کاربردیکردن درس عربی و انگلیسی برای دانشآموزان در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان مجلس دانشآموزی گفت: معاون آموزش متوسطه در آموزش و پرورش مجری است و تدوین محتوای درسی مربوط به حوزه پژوهش است و بر اساس راهنمای کتاب مورد نظر، کتاب زبان و یا عربی تألیف میشود.
وی افزود: در کاربردی کردن این دو درس محتوا نقش اساسی دارد و معلم نیز با در نظر گرفتن شیوه ارزشیابی و شیوه آموزش در این مهم نقش اساسی ایفا میکند.
معاون آموزش متوسطه خاطرنشان کرد: مجلس دانشآموزی نماد تبلور مردمسالاری دینی است و در ترویج مشارکتمحوری در قشر دانشآموزی اثرگذار است؛ این مجلس نماد بلوغ، رشد و بالندگی کشور است.
وی با اشاره به 35 هزار شهید دانشآموز گفت: دانشآموزان در دوران طلایی دفاع مقدس با تقدیم 35 هزار شهید دانشآموز بلوغ و معرفت دینی خود را به جامعه جهانی عرضه کردهاند.
گفتنی است؛ دومین نشست پنجمین دور مجلس دانشآموزی دوشنبه (25 مهر) در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما