سال ۱۴۰۰ تکمیل طرح توسعه ای فرودگام امام خمینی (ره)

پروژه توسعه فرودگاه امام خمینی (ره) پس از ساخت آن در سال ۸۴ آغاز شد و در سه فاز در حال پیگیری است که بر اساس ردیف بودجه ای که برای سال ۹۸ برای آن درنظر گرفته شده است تا سه سال دیگر به پایان می رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در سال ١٣٨٤ به بهره‌برداری رسید و با شروع فعالیت آن، پروازهای بین‌المللی از مبدا و به مقصد تهران به این فرودگاه منتقل شد. در پی نقش و ماموریت این فرودگاه در شبکه حمل‌ و نقل کشور بر اساس برنامه پنجم توسعه کشور، فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) به شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) به مساحت ١٤هزار هکتار تبدیل شدو با تصویب اساسنامه شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در سال ١٣٩٢توسط هیئت دولت، این شرکت فعالیت خود را از آذر ماه سال ١٣٩٤ به عنوان یکی از شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی آغاز کرد.

 

همچنین طرح جامع شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با در نظر گرفتن اهداف برنامه ریزی شده همچون تبدیل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) به قطب اول بار در منطقه و قطب دوم مسافری و لحاظ کردن ملاحظات هوانوردی و لجستیکی در تاریخ ١٥ خرداد ماه ١٣٩٧ به عنوان سند ٣٠ ساله توسعه، به تصویب مجمع عمومی شرکت شهر فرودگاهی و وزارت راه و شهرسازی رسید.

 

در طرح توسعه فرودگاه بین‌المللی امام پهنه ۱۴ هزار هکتاری فرودگاه به 2 بخش هوایی و غیر هوایی تقسیم شده است. بخش هوایی شامل چهار هزار هکتار از اراضی فرودگاه است که به چهار فاز تقسیم شده، فاز اول این پروژه شامل ترمینال مسافری شماره یک و تأسیسات و ساختمان‌های جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۶/۵ میلیون مسافر در سال است که در حال حاضر سالانه به ۵ میلیون مسافر سرویس می‌دهد. فاز دوم شامل ترمینال مسافری شماره دو و تأسیسات و ساختمان‌های جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۲۰ میلیون مسافر در سال در حال حاضر در حال ساخت می‌باشد، هزینه احداث و تکمیل فاز دوم طرح توسعه فرودگاه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

 

فاز سوم شامل ترمینال مسافری شماره سه و تأسیسات و ساختمان‌های جانبی آن است که از لحاظ معماری و ظرفیت دقیقاً مشابه ترمینال مسافری شماره دو است. در فاز چهارم طرح توسعه این فرودگاه که فاز نهایی بخش هوایی است برای افزایش ظرفیت فرودگاه تا ۹۰ میلیون مسافر در سال برنامه‌ریزی شده است. بخش غیرهوایی طرح توسعه فرودگاه (شهر فرودگاهی) حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی فرودگاه را به خود اختصاص می‌دهد که شامل ۱۵۰۰ هکتار منطقه آزاد تجاری، ۲۵۰۰ هکتار منطقه ویژه اقتصادی و حدود ۶۰۰۰ هکتار با کاربری‌های متفاوت است.

 

حالا در راستای تکمیل این پروژه ایسنا در خبری آوره است: «در حالی که طرح مشارکت و تکمیل فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) از سال ۱۳۸۶ کلید خورده، بر اساس لایحه بودجه ۱۳۹۸ که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است تا سه سال دیگر به اتمام می‌رسد تا در نهایت طی ۱۴ سال این پروژه به سر انجام برسد.

 

عملکرد دوران برنامه پنجم توسعه به گونه‌ای بوده است که در طول آن رقمی معادل ۵۰۷ میلیارد و ۲۰۹ میلیون تومان به این پروژه تخصیص یافته است و در سال جاری نیز اعتباری معادل ۴ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان بران آن اختصاص یافته است. برآورد انجام شده جهت اختصاص اعتبار به این پروژه در سال ۱۳۹۸ معادل پنج میلیارد تومان است و پیش‌بینی صورت گرفته برای این طرح طی سال‌های آتی معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.

 

در قانون بودجه سال ۱۳۹۷ مصوب شده بود که طرح مشارکت و تکمیل فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) تا پایان سال ۱۳۹۹ و با اعتباری معادل ۱۱۴۶ میلیارد و ۴۸۱ میلیون تومان به اتمام برسد که به دلیل تعویق در تکمیل این طرح و افزایش هزینه های عمرانی تا پایان سال ۱۴۰۰ و با اعتباری معادل ۱۵۱۶ میلیارد تومان و ۸۵۹ میلیون تومان تکمیل می‌شود.»

 

این در حالی است که چندی پیش «علی رستمی»، سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در حاشیه مراسم آغاز طرح عملیات زمستانی (برف روبی) شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفته بود: «جلسات مستمر برای آماده‌سازی ترمینال سلام روزهای شنبه هر هفته ساعت ۱۴ در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود. تأکید شده است همه تیم‌های مرتبط با ترمینال سلام تلاش خود را بیشتر کنند تا این پروژه حداکثر تا پایان امسال آماده افتتاح شود؛ تیم‌هایی نظیر مدیری ترمینال، اطلاعات پرواز از 20 آذر به تدریج در ترمینال سلام حضور می‌یابند و اتاق‌ها را تحویل می‌گیرند، تا ترمینال در ماه‌های آینده آماده افتتاح شود.»

 

وی ادامه داده بود: «امیدواریم بخشی از پروازهای نوروزی سال ۹۸ در ترمینال سلام انجام شود و به تدریج برخی از پروازها به این ترمینال منتقل شود. البته روزهای اول از انتقال ۲ تا ۳ پرواز شروع می‌کنیم و سپس در ماه‌های بعد این رقم افزایش می‌یابد. ظرفیت نهایی ترمینال سلام ۵ میلیون نفر مسافر در سال است. همزمان با افتتاح ترمینال سلام، پروازهای داخلی هم به فرودگاه امام می‌آید.»

 

بنابراین گزارش، فرودگاه امام توسط شرکت فرودگاه‌های کشور اداره می‌شود و مرکز فعالیت شرکتهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، ماهان، آسمان، قشم، کاسپین، تابان و زاگرس است. تا اوت ۲۰۱۴ فرودگاه امام خمینی میزبان بیش از ۴۰ ایرلاین بوده که با بیش از ۷۰۰ پرواز هفتگی تهران را به شهرهایی در بیش از ۳۰ کشور جهان متصل می‌کنند./

 

 

کد خبر 757857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha