پلمپ ۱۱۰ فروشگاه عرضه پوشاک قاچاق تا اول بهمن

طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک از اول دی ماه از برخورد با ۱۰۰ نقطه عرضه برند قاچاق در تهران آغاز شده است و در ادامه این طرح تا اول بهمن ماه ۱۱۰ فروشگاه قاچاق پوشاک پلمپ می شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک بنا به گفته «حمیدرضا دهقانی نیا»، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از اولی دی ماه سال جاری قرار بود اجرا شود. به گفته این مقام مسئول در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما در 21 آذرماه این طرح اولویت بندی شده و از زمان تعیین شده کالا‌های محرز قاچاق پوشاک، مورد هدف مبارزه قرار می‌گیرد.

 

ابتدای دی ماه نیز فارس به نقل از «علی مویدی خرم آبادی»، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حاشیه نشست مدیران کل استانی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تهران خبرداده بود که از اول دی ماه برخورد با ۱۰۰ نقطه عرضه برند پوشاک قاچاق در تهران آغاز می شود.

 

وی گفته بود: «تابلوهای این مراکز را با همکاری دستگاه های مروطه پایین می کشیم.عمده برندهای خارجی به صورت قاچاق در پاساژها و مراکز عرضه به ویژه در تهران عرضه می‌شود که باید این مراکز جمع‌آوری شود و اگر تاکنون برخورد نشده، از مردم عذرخواهی می‌کنم. برندهای غیرمجاز پوشاک خارجی که به صورت مافیایی ارز کشور را خارج می‌کنند و کالای بنجل قاچاقی را وارد و در مغازه‌های شیک به مردم عرضه می‌کنند، از اول دی‌ماه به صورت جدی با آنها برخورد شده و تابلوهای آنها جمع‌آوری می‌شود.»

 

حالا در ادامه این مسیر سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا 28 دی ماه خبر داده که ۱۱۰ فروشگاه قاچاق پوشاک تا سه روز آینده پلمپ می شود.

 

حمیدرضا دهقانی نیا به رسانه ملی در این باره گفته است: «تا پایان روز دوشنبه اول بهمن ماه همه کالا‌های ۱۱۰ فروشگاه پوشاک احصا شده توسط ستاد، جمع آوری و تابلوی آنها پایین کشیده می‌شود.»

 

بنا به گفته وی «استانداری مصوبه‌ای درباره طرح جلوگیری از عرضه پوشاک قاچاق داشت که برداشت‌های متفاوتی از آن صورت گرفته بود و این برداشت‌ها از دید بیرونی این طور به نظر می‌رسید که مانع تراشی صورت گرفته است. از نظر ستاد، این برداشت از مصوبه استانداری تنها نیاز به هماهنگی‌های بیشتر داشت که این هماهنگی‌ها امروز با حضور «بابک دین‌پرست»، معاون وزیرکشور، دیگر مسئولان این حوزه، تولیدکنندگان و معاون استانداری انجام شد. در این جلسه مصوب شد که با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتحادیه مربوط­ طی سه روز آینده یعنی تا پایان روز دوشنبه اول بهمن ماه همه کالا‌های ۱۱۰ فروشگاه پوشاک احصا شده توسط ستاد، جمع آوری و تابلوی آنها پایین کشیده شود.»

 

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا اضافه کرده است: «پس از اجرای این مصوبه هم طرح مبارزه با پوشاک برند قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قوی‌تر از گذشته ادامه دارد و هیچ مانع تراشی از طرف استانداری یا هر دستگاه دیگری قابل قبول نیست.»

 

یادآور می شود: 26 دی ماه دبیرخانه مشترک تشکل‌های صنعتی و صنفی پوشاک در نامه‌ای خطاب به وزیر کشور از توقف طرح مبارزه با قاچاق پوشاک انتقاد کردند.

در این نامه خطاب به عبدالرضا رحمانی وزیر کشور آمده است:

جناب آقای دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی

وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران

با سلام؛

احتراماً به استحضار می‌رساند متأسفانه علی‌رغم مساعدت حضرت‌عالی، طرح برخورد با برندهای محرز پوشاک قاچاق در سطح عرضه طی مصوبه شورای تأمین استان تهران به بهانه برهم خوردن امنیت متوقف شده است.

 

این طرح که پس از دو سال کار کارشناسی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، تشکل‌های بخش خصوصی و سایر سازمان‌های ذی‌ربط در بستر دستورالعمل ثبت نمایندگی برندهای خارجی پوشاک و دستورالعمل شناسه کالا و رهگیری منبعث از ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تهیه و به صورت گام به گام و با استقرار تدریجی طراحی شده، هم‌اکنون در مرحله برخورد با تنها صد فروشگاه محرز عرضه‌کننده پوشاک قاچاق قرار دارد که متأسفانه با مقاومت جریان‌های سازمان‌یافته پوشاک و هیاهوی عمله‌های این جریان مبنی بر مخدوش شدن امنیت و بر هم خوردن نظم بازار، بنا بر مصوبه شورای تأمین استان تهران متوقف شده و با این کار زمان طلایی بازار شب عید را به ضرر تولیدکنندگان و به نفع قاچاقچیان واگذار نمودند.

 

مسلما قاچاق ۲.۵ میلیارد دلاری پوشاک که رتبه اول قاچاق کالا به کشور را دارا است، زیبنده عملکرد مقامات امنیتی کشور نیست و جای بسی تعجب است که حفظ امنیت به بهانه تأمین منافع عده‌ای سودجو بر منافع ۶۰۰ هزار کارگری که در زنجیره تولید صنایع و اصناف پوشاک فعالیت می‌کنند، ارجحیت دارد.

 

تولیدکنندگان پوشاک ضمن ابراز اعتراض شدید خود نسبت به عملکرد ضعیف دولت در برخورد با قاچاق پوشاک و توسعه روز افزون آن، بیش از این صبر و متانت را جایز ندانسته و اعلام می‌دارند که این طرح که به اندازه کافی از پشتوانه قانونی و کارشناسی برخوردار است، هر چه سریع‌تر باید پیگیری شده و ادامه یابد.

 

مسلما تبعات عدم پیگیری مطالبات بر حق واحدهای تولیدی برعهده دستگاه‌هایی است که با عملکرد جزیره‌ای خود مانع مبارزه با قاچاق پوشاک و اجرای منویات مقام معظم رهبری در این رابطه شده و نظم و امنیت عده‌ای متقلب سودجو را به منافع تولید ملی در سال حمایت از کالای ایرانی ترجیح می‌دهند.

 

تشکل‌های تولیدی صنایع و اصناف منسوجات و پوشاک ضمن احترام به قانون،‌اعتراض خود را به صورت علنی در مورد توقف مبارزه با قاچاق پوشاک اعلام نموده و هشدار می‌دهند، این اقدام منجر به تعطیلی کارخانجات پوشاک خواهد شد و عواقب این اتفاق (که بعید نیست، اعتراض سراسری تولیدکنندگان و کارگران صنعت پوشاک را برانگیزاند) برعهده کسانی است که با تصمیمات خود موجب توقف تولید ملی می‌شوند.

 

با تشکر و تقدیم شایسته‌ترین احترامات

دبیرخانه مشترک تشکل‌های صنعتی و صنفی پوشاک/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 757844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha