خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل: یک امتیاز منفی دیگر در کارنامه سیاه حقوق بشری عربستان به ثبت رسید : اخراج ده ها مهاجر مسلمان روهینگیایی.
ریاض که در حال حاضر به دلایل مختلف از جمله مسئله قتل «جمال خاشقجی»،روزنامه نگار منتقد سعودی ،شکنجه فعالان زن در زندان ها،کشتار کودکان در یمن و بسیاری از مسائل دیگر حقوق بشری مورد هجمه ها و انتقادهای بین المللی قرار دارد دست به اقدام دیگری زده است که بر بی اخلاقی های سعودی ها صحه می گذارد.
«سازمان جهانی صلح» در گزارشی نوشت که پس از مهاجران روهینگیایی پس از چندین دهه زندگی در عربستان سعودی از این کشور اخراج شدند تا به بنگلادش بروند.
این در حالی است که شرایط کنونی مسلمانان روهینگیا تبدیل به یک مسئله انسانی و چالشی برای اخلاق جهانی شده است.
به ویژه اینکه،اخراج های غیرضروری مسائلی مانند تبعیض های مذهبی و قومیتی را در ذهن هر کسی که شاهد این اقدامات است متبادر می کند.
البته،شهروندان روهینگیایی سال هاست که در سایه ترس و وحشت از زندگی نامشخص خود در عربستان زندگی می کنند.
اکثر مردان روهینگیایی چند سال گذشته را در بازداشتگاه های سعودی به سر برده و با اضطراب در انتظار تصمیم فدرال در مورد خودشان بوده اند.
اگرچه گروه های حقوق بشری از عربستان درخواست کرده اند که به «حکومت قانون» احترام بگذارد و خشونت و آواره کردن شهروندان از همه جوامع را پایان بدهد اما گوش سعودی ها به این حرف ها بدهکار نیست که اگر بود شرایط را برای زنان این کشور طوری فراهم نمی کرد که آنان مجبور به فرار شوند.
بر اساس گزارش «آسوشیتدپرس»،یکی از زنان سعودی که به عنوان مهاجر در کانادا پذیرفته شده است گفت که تجربه او احتمالا الهام بخش زنان دیگر برای فرار از کشورشان است.
«رهف محمد القنون» ابراز امیدواری کرد که توجه بین المللی به پرواز او برای فرار از سرکوب در عربستان ،کاتالیزوری برای تغییرات در این کشور باشد.
تنها مسئله ای که ریاض برای دفاع از کارنامه حقوق بشری خود همواره به آن اشاره می کند، دادن حق رانندگی به زنان و افزایش مشارکت آنها در امور دولتی است.
این در حالی است که حتی این مسئله هم به دلیل زندانی بودن فعالان زن در عربستان سعودی به ویژه آنهایی که در کمپین آزادی حق رانندگی برای زنان شرکت داشتند،مورد سوال قرار گرفته است.
گزارش هایی که از سوی کمیته های سازمان ملل و دیگر سازمان های غیر دولتی ارائه شده تصویری متفاوت از آنچه خود ریاض در ارتباط با حقوق بشر به آن اشاره دارد، ارائه می دهد.
این گزارش ها حاکی از قوانین دائمی تبعیض آمیز، افزایش چشمگیر تعداد اعدام ها در سال های 2013 تا 2015 میلادی است.
به خاطر اقدامات غیر انسانی که دولت عربستان سعودی به طور همزمان مرتکب آنها می شود ، بسیاری از فعالان حقوق بشری خواستار تحریم های شدید علیه این رژیم هستند. شاید یک تحریم اقتصادی علیه عربستان سعودی تنها راه موثر مبارزه علیه اقدامات ناعادلانه این رژیم باشد.
برای رسیدن به این هدف این مسئله باید بارها و بارها در اولویت توجه رهبران جهانی قرار داده شود.
این می تواند هم به نفع مسلمانان روهینگیا که اکنون مورد ظلم سعودی ها قرار گرفته اند،باشد و هم فرآیندی را برای اقدام علیه حرکت های ضد انسانی آغاز کند.
نظر شما